Οι Pastry Chef μας στο Παρίσι!

Οι Pastry Chef μας στο Παρίσι!

DSC 0119Στη μεγαλύτερη γιορτή της ζαχαροπλαστικής στη Μέκκα όχι μόνο της μόδας αλλά και της γαστρονομίας, βρέθηκαν οι  σπουδαστές της ειδικότητας Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και ο καθηγητής τους Χρήστος Βέργαδος στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης Ζαχαροπλαστικής, EUROPAIN. Η έκθεση που διεξάγεται κάθε δυο χρόνια, αποτελεί ήδη κορυφαίο  θεσμό για την Ζαχαροπλαστική και έχει παγκόσμια αναγνώριση από τους επαγγελματίες του χώρου. Πρόκειται για ένα συνδυαστικό γεγονός επίδειξης σύγχρονης τεχνολογίας, εξειδικευμένων τεχνικών και γευστικών δημιουργιών που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της σημερινής αγοράς, γεγονός που οδήγησε τη συμμετοχή των εκθετών από όλον τον κόσμο να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο καταγράφοντας ρεκόρ επισκεπτών!

Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό για τον σύγχρονο pastry-chef  και να απολαύσουν δημιουργίες υψηλής ποιότητας και αισθητικής από διακεκριμένους παγκοσμίως Pastry Chefs.

Αλλά η εμπειρία δεν σταμάτησε εδώ. Η μεγάλη σχολή της γαστρονομίας RITZ ESCOFFIER που επέλεξε τα τελευταία χρόνια να συνεργαστεί στην Ελλάδα με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και μαζί να αναβαθμίσουν τις σπουδές γαστρονομίας στην Ελλάδα, πρόσφερε στους σπουδαστές μία ξεχωριστή εμπειρία. Επαγγελματίες και διακεκριμένοι σεφ της σχολής, μύησαν του σπουδαστές στα μυστικά της επιτυχίας της γαλλικής κουζίνας και τους ξενάγησαν  στους χώρους των εργαστηρίων στο παγκοσμίου φήμης εστιατόριο, l’Espadon, ήδη διακεκριμένο με δύο αστέρια Michelin, αλλά και στο ξενοδοχείο Ritz, όπου φιλοξενείται η σχολή.

Η ξεχωριστή εμπειρία στην πόλη του φωτός για τους σπουδαστές ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο Λούβρο αλλά και σε άλλα αξιοθέατα και μνημεία της πόλης. Φυσικά δεν παρέλειψαν να επισκεφθούν διάσημα εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία και να γευτούν τοπικά εδέσματα και σπεσιαλιτέ που καθιέρωσαν τη γαλλική κουζίνα παγκοσμίως.