ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΟΔΗΓΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ THESSALONIKI FOOD FESTIVAL!!!

ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΟΔΗΓΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ THESSALONIKI FOOD FESTIVAL!!!

12Ένα μοναδικό Σαββατοκύριακο γεύσεων είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι παραβρέθηκαν στις 1 και 2 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Thessaloniki Food Festival παρουσίασε σε συνεργασία με τον Τομέα Τουρισμού του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και άλλους φορείς της πόλης το Γαστρονομικό Οδηγό Θεσσαλονίκης.

Ο Γαστρονομικός Οδηγός Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα βιβλίο 13 συνταγών που αποτυπώνουν το γαστρονομικό προφίλ της πόλης και αποσκοπεί στην προβολή της Θεσσαλονίκης ως μίας πόλης των γεύσεων. Η σεφ και συγγραφέας του Γαστρονομικού Οδηγού, κα Κική Εμμανουηλίδου, μίλησε για τις συνταγές που συμπεριέλαβε στον οδηγό από τις οποίες, οι σπουδαστές του ΙΕΚ προετοίμασαν τις περισσότερες! Παράλληλα, σε συνεργασία με τους αναγνωρισμένους σεφ και καθηγητές της σχολής κ. Νίκο Λιογγάρη, κ. Στέλιο Ιωαννίδη, κ. Αντώνη Γιαπουτζή, το τμήμα Ξενοδοχοϋπαλλήλων του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και το Δήμο Θεσσαλονίκης, ο τομέας Τουρισμού του ΙΕΚ ΑΚΜΗ ανέλαβε όχι μόνο την παραγωγή των συνταγών αλλά και την ίδια την οργάνωση και υλοποίηση της εκδήλωσης.

Οι εκατοντάδες παρευρισκόμενοι μάλιστα είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να δοκιμάσουν τις υπέροχες συνταγές αλλά και να παρακολουθήσουν  ζωντανά στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου την παραγωγή παραδοσιακού τραχανά και λουκουμάδων από τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ!

Υπήρξε αναμφίβολα ένα απαιτητικό Σαββατοκύριακο για τους μελλοντικούς σεφ της σχολής αλλά ήταν μεγάλη  η ανταμοιβή τους από το ζεστό χειροκρότημα που απέσπασαν από το κοινό των εκατοντάδων ανθρώπων που δοκίμασαν τη δουλειά τους!