Τα μυστικά της γαστρονομίας από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στους μαθητές της Θεσσαλονίκης!

Τα μυστικά της γαστρονομίας από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στους μαθητές της Θεσσαλονίκης!

01 4Στα πλαίσια του Food Festival του δήμου Θεσσαλονίκης, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ συμμετέχει ενεργά σε ποικίλες δράσεις.

Πρόσφατα, η ενέργεια «Γνωριμία με την Κουζίνα της Θεσσαλονίκης – Live Experience» πραγματοποιήθηκε εξολοκλήρου στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Μαθητές λυκείων της Θεσσαλονίκης παρευρέθηκαν στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ προκειμένου να παρακολουθήσουν μαθήματα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής από τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς του Τομέα Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Οι μαθητές των λυκείων βίωσαν μια ιδιαίτερη εμπειρία, αφού γνώρισαν για πρώτη φορά από κοντά τη μέθοδο των μαθημάτων σε επίπεδο επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Οι σπουδαστές Μαγειρικής και Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής από την πλευρά τους μετέδωσαν τις γνώσεις τους στους φιλοξενούμενους μαθητές, μπαίνοντας για λίγο στη θέση των καθηγητών τους. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ μύησαν τους μαθητές σε μαθήματα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, όπου παρασκεύασαν αλμυρές και γλυκές συνταγές, τις οποίες και γεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι!

Ιδιαίτερη στιγμή της ενέργειας ήταν η μέρα της επίσκεψης των μαθητών του Συλλόγου Αυτιστικών Ατόμων «Αχτίδα»!

Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ πραγματοποίησαν μια άρτια παρουσίαση στους μαθητές της «Αχτίδας», μεταφέροντάς τους εκτός από γνώσεις και δημιουργική απασχόληση και γεύσεις, μια τεράστια αγκαλιά από συναισθήματα ζεστασιάς, ανθρωπιάς και αγάπης!