Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας

Το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις στο δυτικό κόσμο, όχι μόνο για τη σωματική υγεία των παιδιών, αλλά και για την ψυχική τους κατάσταση. Τελευταία στατιστικά δεδομένα που παρουσιάστηκαν σε σχετικά ιατρικά συνέδρια μιλούν για περίπου 4 στα 10 παχύσαρκα παιδιά κάτω των δέκα ετών.

Η 8η Νοεμβρίου, ημέρα κατά της παιδικής παχυσαρκίας έδωσε την ευκαιρία για την πραγματοποίηση σχετικής εκδήλωσης στον πολυχώρο Πολιτεία υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Eurotoques Hellas.

Στην εκδήλωση, που περιλάμβανε ομιλίες και γαστρονομικό δρώμενο με παρουσίαση και παρασκευή θερμιδομετρημένων παιδικών μενού, μίλησαν ο σεφ Χρήστος Σταματόπουλος και η διατροφολόγος κα Μαριάννα Σταματιάδου οι οποίοι αποκάλυψαν τα μυστικά της παιδικής διατροφής που δεν αποκλείει ακόμα και τα γλυκά και εστίασαν στις βλαβερές για τον οργανισμό συνέπειες των τυποποιημένων φαγητών προτρέποντας τα παιδιά να προτιμούν το σπιτικό φαγητό.

Τα θερμιδομετρημένα παιδικά μενού που προτάθηκαν από τους σπουδαστές του τμήματος διαιτολογίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτέλεσαν μια ισορροπημένη, πλήρη, νόστιμη και απλή στην υλοποίηση πρόταση για την υγιεινή καθημερινή διατροφή των παιδιών.

Οι σπουδαστές του τμήματος Μαγειρικής τέχνης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ υπό την καθοδήγηση του υπεύθυνου Σεφ του τμήματος Χρήστου Σταματόπουλου (μέλους της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας και της Ευρωπαϊκής Λέσχης Αρχιμαγείρων EUROTOQUES) εντυπωσίασαν με τις δημιουργίες τους και απέδειξαν ότι το υγιεινό φαγητό μπορεί να είναι και εξαιρετικά νόστιμο.

Τα παιδιά του 23ου νηπιαγωγείου Πατρών που παρακολούθησαν την εκδήλωση έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό παρακολουθώντας τον τρόπο παρασκευής ενός υγιεινού και νόστιμου φαγητού αλλά και δοκιμάζοντας τα εδέσματα που παρασκεύασαν οι μαθητευόμενοι σεφ.