THE TEAM: Η ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

Ο τουρισμός είναι ένας από τους σημαντικότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Για σένα που τα όνειρα και οι φιλοδοξίες σου συντονίζονται με τους ρυθμούς ανάπτυξης της δυναμικά εξελισσόμενης ελληνικής φιλοξενίας, η εκπαίδευση δίπλα στους κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου είναι η αρχή μίας λαμπρής καριέρας.

Το πρόγραμμα HOSPITALITY FORWARD σου δίνει τη δυνατότητα να μάθεις από διακεκριμένους επαγγελματίες και κορυφαίους εκπαιδευτές στους τομείς της πολυτελούς φιλοξενίας, της εξυπηρέτησης και της γαστρονομίας, τόσο από τις ομάδες του ΙΕΚ ΑΚΜΗ όσο και από τα στελέχη και το δίκτυο συνεργατών του Ομίλου Sani/Ikos.

sani-akmi-ektoras-mpotrini

Έκτορας Μποτρίνι - Ettore Botrini

Chef-ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Etrusco» στην Κέρκυρα και του Botrini’s restaurant (1 αστέρι Michelin) στην Αθήνα. Συνεργάζεται με τον Όμιλο Sani/Ikos, όπου έχει δημιουργήσει τα κορυφαία ιταλικά εστιατόρια «Fresco» στα ξενοδοχεία Ikos Olivia και Ikos Oceania στην Χαλκιδική, Ikos Dassia και Ikos Odisia στην Κέρκυρα, Ιkos Porto Petro και Ikos Andalusia στην Ισπανία, καθώς και Sani Dunes στο Sani Resort της Χαλκιδικής.
Ο Έκτορας Μποτρίνι είναι Ιταλο-Κερκυραίος και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Σπούδασε οργάνωση και διοίκηση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στην Λοζάνη (Ecole Hôtelière de Lausanne). Η επαγγελματική του πορεία ξεκίνησε δίπλα στον σεφ πατέρα του Etrusco Botrini σε πολλά κλαμπ MED ανά τον κόσμο και στο «Etrusco», το οικογενειακό τους εστιατόριο στην Κέρκυρα. Το 1993-94 εργάστηκε σε διάφορα εστιατόρια, βραβευμένα με 3 αστέρια Michelin, στο Μονακό της Γαλλίας. Το 1999 ανέλαβε ο ίδιος σεφ του «Etrusco», συνεπικουρούμενος από τον πατέρα του. Το 2006 παρακολούθησε σεμινάρια και έκανε πρακτική εξάσκηση στη μοριακή γαστρονομία δίπλα στον βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin σεφ και φίλο του Martin Berasategui, στην Ισπανία. Από το 2003, τα εστιατόρια του Έκτορα Μποτρίνι, αλλά και τα εστιατόρια με τα οποία συνεργάστηκε κατά καιρούς, έχουν βραβευτεί με 48 Χρυσούς Σκούφους από το περιοδικό Αθηνόραμα και 11 αστέρια από τον οδηγό FnLGuide, ενώ ίδιος έχει πολλές φορές αναδειχτεί Σεφ της χρονιάς και έχει κερδίσει πολλαπλές διακρίσεις και βραβεία από διάφορα περιοδικά και οδηγούς, ελληνικούς, αλλά και διεθνείς.
sani-akmi-nikos-papastergiou

Νίκος Παπαστεργίου

Corporate Executive Chef – Sani Resort
Γεννημένος στην Ελλάδα και σε ηλικία μόλις 16 ετών ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα σε γνωστά εστιατόρια και ξενοδοχεία της χώρας. 19 χρόνια μετά γίνεται Executive Chef στα ξενοδοχεία Sani Dunes και Porto Sani του διεθνώς αναγνωρισμένου Sani Resort. Το 2023, αναλαμβάνει τη θέση του Corporate Executive Chef για το σύνολο των ξενοδοχείων του Sani Resort.

Κατά τη διάρκεια της πορείας του ως Executive Chef, έχει αναπτύξει μια σειρά από γνωστά μενού με συγκεκριμένες, καθαρές και δημιουργικές γεύσεις. Το στυλ που χαρακτηρίζει τα μενού του βασίζεται τόσο στη συνεχή εκπαίδευση σε νέες τεχνικές, όσο και στη διαρκή αναζήτηση που επιτυγχάνεται μέσα από πολλές εμπειρίες, ταξίδια και έχοντας διατελέσει μέλος των ομάδων εστιατορίων με διακρίσεις Michelin, όπως για παράδειγμα τα fine dining εστιατόρια: Eleven Madison Park, The Greenhouse, The Hisop και Aska.

sani-akmi-thanos-kappas

Θάνος Κάππας

Corporate Executive Chef – Ikos Resorts
Γεννήθηκε στο Βόλο και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από πολύ μικρός είχε αποφασίσει πως θα ασχοληθεί με τη μαγειρική. Τελειώνοντας το σχολείο, ξεκίνησε αμέσως τις σπουδές του στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Θεσσαλονίκης με έδρα την Περαία.

Η επαγγελματική του πορεία στο χώρο των ξενοδοχείων ξεκίνησε το 1999. Το 2009, ανέλαβε ως Executive Chef στο Sani Club στο κορυφαίο Sani Resort. Το 2018 εντάχθηκε στην οικογένεια των πολυτελών θέρετρων, Ikos Resorts, μέλος του Ομίλου Sani/Ikos.

Σημαντικές στιγμές στην καριέρα του μέχρι σήμερα αποτελούν τα εξαιρετικά επιτυχημένα Grand Openings των νέων resorts του Ομίλου Sani/Ikos, Ikos Dassia το 2018 στην Κέρκυρα και Ikos Aria το 2019 στην Κω. Από το 2020 έως και σήμερα, έχει αναλάβει τη θέση του Corporate Executive Chef για το σύνολο των Ikos Resorts σε Ελλάδα και Ισπανία. Το 2021 συμμετείχε στο Grand Opening του πρώτου resort του Ομίλου Sani/Ikos εκτός ελληνικών συνόρων, στο Ikos Andalusia στην Εστεπόνα της Ισπανίας.