Easy holiday cooking sessions: Γλυκόξινο κοτόπουλο με noodles

Ιδανική επιλογή για κάθε εποχή του χρόνου, οι συνταγές με βάση το κοτόπουλο είναι εύκολες στην προετοιμασία και την εκτέλεση ενώ προσφέρονται για ευφάνταστους γευστικούς πειραματισμούς. Αν σου αρέσει η ασιατική κουζίνα και οι γλυκόξινες γεύσεις, το πεντανόστιμο πιάτο που σου προτείνει στο βίντεο ο Βασίλης Μουρατίδης, σεφ του πεντάστερου ξενοδοχείου Danai Beach Resort & Villas και καθηγητής της σχολής μαγειρικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει από τα αγαπημένα σου!

Διάβασε τη συνταγή εδώ:

ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ NOODLES

ΥΛΙΚΑ

160 γρ. στήθος κοτόπουλο
40 γρ. πιπεριά πράσινη
40. γρ. πιπεριά κόκκινη
40 γρ. πιπεριά κίτρινη
60 γρ. κρεμμύδι λευκό
30 γρ. καρότο
Λίγο τζίντζερ ψιλοκομμένο, φρέσκο
Λίγο μαϊντανό
Λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο
20 γρ. ηλιέλαιο
30 γρ. σάλτσα σόγιας
60 γρ. sweet chilli sauce
Λίγο σουσάμι
Μία μερίδα noodles αβγού
60 γρ. λευκό κρασί
100 γρ. ζωμός κότας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζεις το ηλιέλαιο σε ένα γουόκ και σοτάρεις το κοτόπουλο μαζί με το σκόρδο και το τζίντζερ. Στη συνέχεια προσθέτεις το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα καρότα.  Σβήνεις με λευκό κρασί και προσθέτεις τη σόγια. Χαμηλώνεις τη φωτιά προσθέτοντας τον ζωμό κότας.

Αφήνεις λίγα λεπτά και παράλληλα βάζεις τα noodles σε ζεστό νερό να φουσκώσουν. Ρίχνεις στο γουόκ τα noodles, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ζωμό κότας και ανακατεύεις καλά. Κατεβάζεις από τη φωτιά και στο σερβίρισμα προσθέτεις το σουσάμι καβουρδισμένο.