Μαγειρική – Chef

ΣΧΟΛΗΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Chef

ΣΧΟΛΗΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Chef

Γίνε Chef στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ!

H Σχολή Μαγειρικής Τέχνης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ κατέχει επάξια τις τελευταίες δεκαετίες την κορυφαία θέση στις σπουδές υψηλής γαστρονομίας στη χώρα, με πρεσβευτές της τους χιλιάδες Αρχιμάγειρες αποφοίτους της, που διαπρέπουν στις κουζίνες της Ελλάδας και του Εξωτερικού. Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει το πληρέστερο πρόγραμμα εξειδίκευσης στη Μαγειρική Τέχνη, βασισμένο στα πρότυπα των μεγαλύτερων Chef Schools και Eπισιτιστικών Mονάδων διεθνώς.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υλοποιείται σε πρότυπες, εργαστηριακές εγκαταστάσεις, με εξοπλισμό αιχμής, εντός των οποίων λειτουργούν πολυδύναμα εκπαιδευτικά εστιατόρια (boarding restaurants). Αυτές τις υψηλές προδιαγραφές εμπιστεύονται η École Hôtelière de Lausanne, η Νο1 ξενοδοχειακή σχολή στον κόσμο και η Ducasse Education, η γαλλική σχολή – σταθμός στην παγκόσμια Γαστρονομία, προσφέροντας αποκλειστικά στους σπουδαστές Μαγειρικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ κορυφαία διεθνώς διπλώματα και πιστοποιήσεις.

Τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής γαστρονομίας είναι εδώ: Κοντιζάς, Ιωαννίδης, Σκαρμούτσος, Λαζάρου, Μπαξεβάνης, Αλέρτας, Βέργαδος και άλλοι 60 κορυφαίοι επαγγελματίες Chefs μοιράζονται μαζί σου τις τεχνικές τους. Περισσότερα από 2.500 εστιατόρια και ξενοδοχεία συγκαταλέγονται στο ισχυρό δίκτυο συνεργατών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Με τη φοίτησή σου στη Σχολή Μαγειρικής Τέχνης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ (Αθήνα – Πειραιάς – Θεσσαλονίκη – Λάρισα – Κρήτη – Ρόδος) απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 

  • Είναι τo πρώτο ΙΕΚ στην Ελλάδα που έγινε μέλος του World Association of Chefs Society (WACS).
  • Αποτελεί το ΙΕΚ με το μεγαλύτερο συνολικό αριθμό μεταλλίων και τα περισσότερα χρυσά στον κορυφαίο πανελλήνιο διαγωνισμό μαγειρικής Greek Chef της ΕΞΠΟΤΡΟΦ.
  • Εξειδικεύεσαι ως Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης σε υπερσύγχρονα εργαστήρια μαγειρικής. Στο Kumquat Restaurant, που λειτουργεί εντός της σχολής, αποκτάς ολιστική πρακτική γνώση για τη λειτουργία ενός εστιατορίου σε πραγματικές συνθήκες, σημαντικό εφόδιο για την επαγγελματική σου σταδιοδρομία ως Chef.
  • Εξασφαλίζεις αμειβόμενη πρακτική άσκηση στα μεγαλύτερα Ξενοδοχεία & Resorts στην Ελλάδα και το Eξωτερικό.
  • Βλέπεις τις συνταγές σου να δημοσιεύονται στο κορυφαίο γαστρονομικό περιοδικό REAL TASTE και συμμετέχεις ως επίλεκτο προσωπικό σε εκδηλώσεις του ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΥ.
  • Εξειδικεύεσαι μέσα από πρωτοποριακά γαστρονομικά projects, δίπλα σε κορυφαίους Έλληνες chefs (POP-UP RESTAURANT με το Σ. Κοντιζά, Ιταλική Μαγειρική Τέχνη με τον Π. Ιωαννίδη, 360 Culinary Sessions με το Λ. Λαζάρου κ.ά.).
  • Λαμβάνεις μέρος σε μεγάλες διοργανώσεις και special events. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η ομάδα σπουδαστών Μαγειρικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, που επιμελήθηκε, υπό τις οδηγίες του Γ. Μπαξεβάνη, το menu στο Διεθνές Συμπόσιο του Πανεπιστημίου Yale.
  • Συμμετέχεις στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό Chef of the Year, διεκδικώντας μία θέση εργασίας σε εστιατόρια επώνυμων chefs.
  • Παίρνεις μέρος στις Ημέρες Καριέρας Μαγειρικής/Τουρισμού, που αποτελεί και το πρώτο σου καθοριστικό επαγγελματικό ραντεβού με κορυφαίες επιχειρήσεις.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Οι εγκαταστάσεις της σχολής Μαγειρικής Τέχνης  του ΙΕΚ ΑΚΜΗ (Αθήνα – Πειραιάς – Θεσσαλονίκη – Λάρισα – Κρήτη – Ρόδος) δημιουργήθηκαν στα πρότυπα των μεγαλύτερων επισιτιστικών μονάδων, σύμφωνα µε το μοντέλο διασφάλισης και ελέγχου ποιότητας HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point), του προγράμματος ασφάλειας τροφίμων που υποστηρίζεται από τη Διοίκηση Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), την Αντιπροσωπεία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA), τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών (CDC) και το Αμερικανικό Τμήμα Γεωργίας (USDA).

 

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το μοναδικό εκπαιδευτήριο που διαθέτει εντός της σχολής πολυδύναμο εκπαιδευτικό εστιατόριο (boarding restaurant) στα πρότυπα των μεγαλύτερων σχολών γαστρονομίας και τουρισμού της Ελβετίας, κουζίνες που λειτουργούν με τη χρήση φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού, καθώς και εξειδικευμένο εξοπλισμό, όπως: Rotary για απόσταξη, Vacuum για συντήρηση σε κενό αέρος, Thermomix, Ομογενοποιητές & Sous-Vide Roner, καθώς και εξοπλισμό Μοριακής Κουζίνας.

 

Τα εργαστήρια Η/Υ διαθέτουν όλες τις σύγχρονες εφαρμογές λογισμικού, ενώ τα θεωρητικά μαθήματα πραγματοποιούνται σε ειδικές αίθουσες παρουσιάσεων – συνεδριάσεων με όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Τέχνη Μαγειρικής
Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής
Τεμαχισμός Κρεάτων
Αρχές Οικονομικής
Οργάνωση – Λειτουργία Εστιατορίου
Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
Οινολογία
Υγιεινή και Ασφάλεια
Τεχνικές Εγκαταστάσεις – Εξοπλισμός
Έλεγχος Εμπορευμάτων
Σύνθεση Μενού
Τροφογνωσία – Εδεσματολόγιο
Διαιτητική
Διακοσμητική Παρασκευασμάτων
Αγγλική – Γαλλική Ορολογία
Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
Πρακτική Άσκηση
FB Management
Διεθνής Κουζίνα
Μοριακή Γαστρονομία
Ελληνική Μαγειρική Παράδοση

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει αποκλειστικά τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των Σπουδών σου ως Αρχιμάγειρας (Chef):

 

  • Να αποκτήσεις αναγνωρισμένο διεθνώς ελβετικό δίπλωμα από την Ecole hôtelière de Lausanne (EHL) τη Νο1 Ξενοδοχειακή Σχολή στον κόσμο:                                                                                                                                                                                                   -Kitchen Professional Diploma
  • Να αποκτήσεις τις διεθνώς αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις του American Hotel & Lodging Educational Institute [AHLEI], του κορυφαίου Αμερικανικού Ινστιτούτου Τουριστικής Εκπαίδευσης:
  • -Management of Food & Beverage Operations
  • -Food Safety: Managing with HACCP System
  • -Certified Kitchen Cook
  • Να παρακολουθήσεις το ταχύρρυθμο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης υψηλής Γαστρονομίας «Cook Gourmet» από καταξιωμένους chefs της αγοράς, καθώς και πλήθος εξειδικευμένων σεμιναρίων «Masterclasses» μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.
  • Να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια, και να αποκτήσεις πανεπιστημιακό Πτυχίο «ΒA Culinary Arts and Food Service Development», στα ελληνικά.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ως απόφοιτος Αρχιμάγειρας (Chef) της Σχολής Μαγειρικής Τέχνης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ μπορείς να εργαστείς σε:


Ξενοδοχειακές Μονάδες
Εστιατόρια
Κρουαζιερόπλοια/Yachts
Βιομηχανίες τυποποιημένων προϊόντων
Εταιρίες Catering
Food Consulting/RND
Επισιτιστικές μονάδες σε χώρους Υγείας (Νοσοκομεία –Κλινικές), Εκπαίδευσης (Παιδικοί σταθμοί, Πανεπιστήμια), κ.ά.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

SEMINARS

NEWS

Συνεργάτες

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Tomes-Eidikotita