Παγκόσμια Ημέρα Αθλητικογράφων: Οι masters των σπορ έχουν την τιμητική τους!

Η 2η Ιουλίου έχει οριστεί από τη Διεθνή Ένωση Αθλητικού Τύπου, ως η Παγκόσμια Ημέρα Αθλητικογράφων. Μια ημέρα αφιερωμένη στους ήρωες της μεικτής ζώνης που μεταφέρουν την ένταση και τους υψηλούς παλμούς των πρωταγωνιστών κάθε αγώνα, εκείνους που πίσω από το μικρόφωνο σκιαγραφούν με κάθε λεπτομέρεια όσα συμβαίνουν εντός γηπέδου, αλλά και όλους αυτούς που με εργαλεία την πένα και τις λέξεις, γράφουν τα αφηγήματα των αγωνιστικών περιόδων, των πιο κρίσιμων ματς και των ριψοκίνδυνων drifts της Formula 1.

Η εμφάνιση των μέσων νέας γενιάς έχει διευρύνει τις επιλογές απασχόλησης στον κλάδο, ενισχύοντας παράλληλα τη δυναμική του. Οι σπουδές Αθλητικής Δημοσιογραφίας  είναι το πρώτο βήμα για όσους αγαπούν τα sports και ονειρεύονται να καλύψουν κορυφαίες διοργανώσεις και κρίσιμες αναμετρήσεις. Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ διαθέτει τη μοναδική Σχολή που έχει διακριθεί για την ποιότητα σπουδών της από την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, ενώ έχει τιμηθεί και με το κορυφαίο δημοσιογραφικό βραβείο «Κωνσταντίνος Καλλιγάς». Οι καθηγητές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, ως εκπρόσωποι αυτού του ξεχωριστού, παγκόσμιου δημοσιογραφικού κεφαλαίου, έχουν σήμερα την τιμητική τους, ανήκοντας στο διεθνές ρόστερ των «κορυφαίων», που δε βρίσκονται εντός των γηπέδων, αλλά στα αγωνιστικά παρασκήνια.

Η Διεθνής Ένωση Αθλητικού Τύπου, με έδρα τη Λωζάνη, ιδρύθηκε στις 2 Ιουλίου του 1924, κατά την περίοδο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Στόχος δεν ήταν απλά η διασφάλιση και η προώθηση των δικαιωμάτων των μελών της, αλλά και η προαγωγή της συνεργατικότητας και της αλληλεγγύης μεταξύ των δημοσιογράφων διαφορετικών χωρών, ώστε να συνυπάρχουν αρμονικά στις εγκαταστάσεις όπου διεξάγονται τα σημαντικότερα αθλητικά events.

Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, έχουν το προνόμιο να διδάσκονται από την dream team  που κυριαρχεί στο ελληνικό lobby της Αθλητικής Δημοσιογραφίας. Δημήτρης Χατζηγεωργίου, Γιώργος Λυκουρόπουλος, Γιώργος Τραπεζανίδης, Περικλής Στέλλας, Τάκης Πουρναράκης, Ισίδωρος Πρίντεζης, Βασίλης Μπακόπουλος, Πάνος Λούπος. Όλοι τους βρίσκονται μπροστά από τα έδρανα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, για να μεταδώσουν γνώσεις και εμπειρίες, αλλά και για να φιλοξενήσουν στα studios και τα αμφιθέατρα της Σχολής, τους κορυφαίους εκπροσώπους του αθλητικού κόσμου.