Αθλητική Δημοσιογραφία

ΣΧΟΛΗΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Αθλητική Δημοσιογραφία

ΣΧΟΛΗΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Αθλητική Δημοσιογραφία

Γίνε Αθλητικός Συνάκτης στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Ο Αθλητικογράφος θα μας μεταφέρει τον παλμό και την ατμόσφαιρα του γηπέδου, μεταδίδοντας ζωντανά όλα όσα διαδραματίζονται σε ένα αθλητικό γεγονός. Θα βρεθεί στη μικτή ζώνη και στο Press Briefing πριν και με την ολοκλήρωση της αγωνιστικής δράσης, για να εξασφαλίσει τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών. Θα αναλύσει τεχνικά με τη χρήση multimedia και σύγχρονων εργαλείων μοντάζ την απόδοση της ομάδας φιλοξενώντας απόψεις ειδικών. Θα κάνει ρεπορτάζ, «ακολουθώντας» την ιστορία που διέρρευσε στα social media. Αυτή είναι η συναρπαστική καθημερινότητα του Αθλητικού Δημοσιογράφου, που αποτελεί παραδοσιακά ένα από τα δημοφιλέστερα είδη Δημοσιογραφίας στον κόσμο.

Στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, στη σχολή που πρώτη εισήγαγε την ειδικότητα της Αθλητικής Δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, θα εκπαιδευτείς από μια πλειάδα κορυφαίων επαγγελματιών που καλύπτουν μέσα από επιτελικές θέσεις  όλο το φάσμα των σπορ. Από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ μέχρι τον κλασικό  και μηχανοκίνητο αθλητισμό. Σε επαγγελματικά studios με πρόσβαση στα σύγχρονα digital εργαλεία που «ζητάει» η αγορά, στη σχολή Αθλητικής Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ θα καλύψεις πριν αποφοιτήσεις τα μεγάλα γεγονότα, θα «συνομιλήσεις» πρώτος με τους πρωταγωνιστές, θα δεις τα ρεπορτάζ σου να δημοσιεύονται στα μεγαλύτερα αθλητικά media της χώρας.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Στις σπουδές Αθλητικής Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 

 • Εκπαιδεύεσαι σε όλα τα είδη ρεπορτάζ (ελεύθερο, πολιτικό, αστυνομικό, καλλιτεχνικό, διεθνές, οικονομικό/επιχειρηματικό, αθλητικό) και για όλα τα ΜΜΕ (τηλεόραση/web TV, sites, ραδιόφωνο/Web Radio, εφημερίδες/περιοδικά).
 • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί το μόνο ΙΕΚ που έχει λάβει 2 βραβεία για την ποιότητα σπουδών του από την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και με το κορυφαίο Βραβείο Κωνσταντίνος Καλλιγάς με το οποίο έχουν τιμηθεί οι σπουδαιότεροι Έλληνες Δημοσιογράφοι.
 • Η dream team της αθλητικής δημοσιογραφίας στην Ελλάδα διδάσκει στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ: Δημήτρης Χατζηγεωργίου (επικεφαλής αθλητικού Τμήματος ΕΡΤ), Βασίλης Μπακόπουλος (παρουσιαστής Αθλητικής Κυριακής), Παντελής Διαμαντόπουλος (διευθυντής sport24), Ισίδωρος Πρίντεζης (παρουσιαστής NOVASPORTS), Τάκης Πουρναράκης (Αlpha Radio), Γιώργος Τραπεζανίδης (ΕΡΤ 3) κ.ά.
 • Συνεργασία με τα μεγαλύτερα αθλητικά sites της χώρας (gazzetta.gr, sport24.gr)
 • Αποκλειστική συνεργασία με τον REAL MEDIA GROUP (REAL NEWS, REAL TASTE, real.gr, enikos.gr, enikonomia.gr) στο πλαίσιο της οποίας δημοσιεύονται άρθρα/ρεπορτάζ σου χτίζοντας έτσι πριν αποφοιτήσεις ένα ισχυρό portfolio.
 • Συμμετέχεις ως Αθλητικογράφος σε κορυφαίους θεσμούς/διατμηματικά projects της σχολής όπως τα DEBATES, ζωντανές συζητήσεις με καλεσμένους τα μεγαλύτερα ονόματα από τον χώρο του αθλητισμού, της πολιτικής, της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας και των Media.
 • Εξειδικεύεσαι στις σημαντικότερες τάσεις των ΜΜΕ (Multimedia Journalism/Social Media, Fake News κ.λπ.).
 • Αξιοποιείς για την πρακτική σου εκπαίδευση στην Αθλητική Δημοσιογραφία τον ΑΚΜΗ WEB RADIO – το πρώτο εκπαιδευτικό e-radio στην Ελλάδα που λειτουργεί 24/7 – συμμετέχεις στον σχεδιασμό Free Press ειδικών εκδόσεων που τυπώνονται και κυκλοφορούν στην αγορά (π.χ. UPLIFT) ως μέλος μιαςπραγματικής εκδοτικής ομάδας (σύνταξη, γραφιστική, διαφήμιση).
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το μοναδικό εκπαιδευτήριο με σχολή Αθλητικής Δημοσιογραφίας που διαθέτει 32 ιδιόκτητα  state-of-the-art εργαστήρια όπως τηλεοπτικά studios με κάμερες και επαγγελματικό φωτισμό, control rooms, studios ηχογραφήσεων και επεξεργασίας ήχου, studios φωτογραφίσεων κ.ά. όπου οι σπουδαστές εκπαιδεύονται με τις δικές τους εκπομπές, δελτία ειδήσεων και συνεντεύξεις.

 

Επιπλέον, έχεις έχουν τη δυνατότητα ως Αθλητικογράφος να κάνεις εκπομπή στο σπουδαστικό Ραδιοφωνικό Σταθμό, «AKMH WEB RADIO» με καθημερινό πρόγραμμα και πραγματική ομάδα παραγωγής.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Εισαγωγή στη Δημοσιογραφία

Δημοσιογραφικός Λόγος Ι: Γλώσσα

Αγωγή του Λόγου

Θεωρία Επικοινωνίας

Reporting

Ερευνητική Δημοσιογραφία

Στοιχεία Δημοσίων Σχέσεων

Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

Τεχνική Συνέντευξης

Δημοσιογραφικός Λόγος ΙΙ: Κείμενο

Δίκαιο & Δεοντολογία

Τεχνικές Επικοινωνίας

Οργάνωση – Έκδοση Εφημερίδας

Πηγές Ρεπορτάζ

Είδη Ρεπορτάζ

Διεθνής Δημοσιογραφία

Φωτοειδησεογραφία

Αθλητικό Σχόλιο

Αθλητικό Μάρκετινγκ – Μάνατζμεντ

Τεχνική Αθλητικού Ρεπορτάζ

Οργάνωση – Παραγωγή – Παρουσίαση Ραδιοφωνικών Εκπομπών

Οργάνωση – Παραγωγή – Παρουσίαση Τηλεοπτικών Εκπομπών

Ραδιοτηλεοπτική Περιγραφή Αγώνα

Ηλεκτρονική Δημοσιογραφία

Κανονισμοί Αθλημάτων

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των σπουδών σου ως Αθλητικογράφος:

 

 • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου
 • Να αποκτήσεις Higher Diploma in Sports Journalism από το Cambridge College
 • Να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια και να αποκτήσεις πανεπιστημιακό Πτυχίο “BA in Media Production-Journalism, Δημοσιογραφία” στα ελληνικά.
 • Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξειδίκευσης στην αθλητική δημοσιογραφία όπως «Ευ Αγωνίζεσθαι», “Ποδόσφαιρο: Η τρίτη παγκόσμια οικονομική δύναμη”, «Ερευνητική Αθλητική Δημοσιογραφία», κ.ά.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ο απόφοιτος της σχολής Αθλητικής Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ μπορεί να εργαστεί σε όλο το φάσμα των αθλητικών μέσων, αλλά και της επικοινωνίας γενικότερα. Πιο συγκεκριμένα σε:

 

Τηλεοπτικούς Σταθμούς

Ραδιοφωνικούς Σταθμούς

Εφημερίδες

Περιοδικά

Γραφεία Τύπου Ομάδων, Ομοσπονδιών, Συλλόγων, ΠΑΕ, ΓΓΑ

Ηλεκτρονικά Μέσα – Διαδικτυακά ΜΜΕ

Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

Εταιρίες Δημοσίων Σχέσεων, Αθλητικού Marketing κ.ά

 

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

SEMINARS

Συνεργάτες

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Tomes-Eidikotita