Αθλητική Δημοσιογραφία

ΣΧΟΛΗΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Αθλητική Δημοσιογραφία

ΣΧΟΛΗΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Αθλητική Δημοσιογραφία

Γίνε Αθλητικός Συνάκτης στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Ο Αθλητικός Ρεπόρτερ θα μας μεταφέρει τον παλμό και την ατμόσφαιρα του γηπέδου, μεταδίδοντας ζωντανά όλα όσα διαδραματίζονται σε ένα αθλητικό γεγονός. Θα βρεθεί στη μικτή ζώνη και στο Press Briefing, πριν και μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής δράσης, για να εξασφαλίσει τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών. Θα αναλύσει την τεχνική απόδοση της ομάδας με τη χρήση multimedia και σύγχρονων εργαλείων μοντάζ, φιλοξενώντας παράλληλα και απόψεις ειδικών. Θα κάνει ρεπορτάζ, «ακολουθώντας» την ιστορία που διέρρευσε στα Social Media. Αυτή είναι η συναρπαστική καθημερινότητα του Αθλητικού Δημοσιογράφου, που αποτελεί παραδοσιακά ένα από τα δημοφιλέστερα είδη Δημοσιογραφίας στον κόσμο.

Στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, στη Σχολή που πρώτη εισήγαγε την ειδικότητα της Αθλητικής Δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, θα εκπαιδευτείς από μια πλειάδα κορυφαίων επαγγελματιών, που καλύπτουν μέσα από επιτελικές θέσεις όλο το φάσμα των σπορ. Από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, μέχρι τον κλασικό και μηχανοκίνητο αθλητισμό. Σε επαγγελματικά studios, με πρόσβαση στα σύγχρονα digital εργαλεία που «ζητάει» η αγορά. To AKMH PODCAST ΗUB, θα σου δώσει την ευκαιρία να επιμεληθείς όλα τα στάδια παραγωγής μιας πραγματικής on-demand εκπομπής, με διατμηματική συνεργασία με τις Σχολές Ηχοληψίας, Μουσικής Τεχνολογίας και Φωτογραφίας.

Στη Σχολή Αθλητικής Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ θα κληθείς να καλύψεις τα μεγάλα γεγονότα, πριν καν αποφοιτήσεις. Θα «συνομιλήσεις» πρώτος με τους πρωταγωνιστές και θα δεις τα ρεπορτάζ σου να δημοσιεύονται στα μεγαλύτερα αθλητικά Media της χώρας.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Στις Σπουδές Αθλητικής Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 

 • Εκπαιδεύεσαι σε όλα τα είδη ρεπορτάζ (ελεύθερο, πολιτικό, αστυνομικό, καλλιτεχνικό, διεθνές, οικονομικό/επιχειρηματικό, αθλητικό) και για όλα τα ΜΜΕ (τηλεόραση/web TV, sites, ραδιόφωνο/Web Radio, εφημερίδες/περιοδικά).
 • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί το μόνο ΙΕΚ που έχει λάβει 2 βραβεία για την ποιότητα των παρεχόμενων σπουδών από την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, ενώ έχει αποσπάσει και το κορυφαίο Βραβείο Κωνσταντίνος Καλλιγάς, με το οποίο έχουν τιμηθεί οι σπουδαιότεροι Έλληνες Δημοσιογράφοι.
 • Η dream team της αθλητικής δημοσιογραφίας στην Ελλάδα διδάσκει στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ: Δημήτρης Χατζηγεωργίου (επικεφαλής αθλητικού Τμήματος ΕΡΤ), Βασίλης Μπακόπουλος (παρουσιαστής Αθλητικής Κυριακής), Παντελής Διαμαντόπουλος (διευθυντής sport24), Ισίδωρος Πρίντεζης (παρουσιαστής NOVASPORTS), Τάκης Πουρναράκης (Αlpha Radio), Γιώργος Τραπεζανίδης (ΕΡΤ 3) κ.ά.
 • Συνεργασία με τα μεγαλύτερα αθλητικά sites της χώρας (gazzetta.gr, sport24.gr).
 • Αποκλειστική συνεργασία με το REAL MEDIA GROUP (REAL NEWS, REAL TASTE, real.gr, enikos.gr, enikonomia.gr), στο πλαίσιο της οποίας δημοσιεύονται άρθρα/ρεπορτάζ που επιμελείσαι ο ίδιος, ώστε να χτίσεις ένα ισχυρό portfolio, πριν καν αποφοιτήσεις.
 • Συμμετέχεις ως αθλητικογράφος σε κορυφαίους θεσμούς/διατμηματικά projects της Σχολής, όπως τα DEBATES, ζωντανές συζητήσεις με καλεσμένους τα μεγαλύτερα ονόματα από το χώρο του αθλητισμού, της πολιτικής, της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας και των Media.
 • Εξειδικεύεσαι στις σημαντικότερες τάσεις των ΜΜΕ (Multimedia Journalism/Social Media, Fake News κ.λπ.).
 • Το AKMH PODCAST HUB, που ίδρυσε πρώτο το μεγαλύτερο ΙΕΚ της Ελλάδας, σε φέρνει σε επαφή με την παραγωγή αληθινών εκπομπών, που διατίθενται για ευρεία ακρόαση. Επιπλέον, συμμετέχεις στο σχεδιασμό Free Press ειδικών εκδόσεων που τυπώνονται και κυκλοφορούν στην αγορά (π.χ. UPLIFT), ως μέλος μιας πραγματικής εκδοτικής ομάδας (σύνταξη, γραφιστική, διαφήμιση).
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το μοναδικό εκπαιδευτήριο με Σχολή Αθλητικής Δημοσιογραφίας, που διαθέτει 32 ιδιόκτητα state-of-the-art εργαστήρια, όπως τηλεοπτικά studios με κάμερες και επαγγελματικό φωτισμό, control rooms, studios ηχογραφήσεων και επεξεργασίας ήχου, studios φωτογραφίσεων κ.ά., όπου εκπαιδεύεσαι με τις δικές σου εκπομπές, δελτία ειδήσεων και συνεντεύξεις.


Επιπλέον, έχεις τη δυνατότητα ως Αθλητικογράφος Δημοσιογράφος, να ηχογραφείς τις δικές σου εκπομπές στο πλαίσιο του ΑΚΜΗ PODCAST HUB, με πραγματική ομάδα παραγωγής και διατμηματικές συνεργασίες.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Εισαγωγή στη Δημοσιογραφία

Δημοσιογραφικός Λόγος Ι: Γλώσσα

Αγωγή του Λόγου

Θεωρία Επικοινωνίας

Reporting

Ερευνητική Δημοσιογραφία

Στοιχεία Δημοσίων Σχέσεων

Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

Τεχνική Συνέντευξης

Δημοσιογραφικός Λόγος ΙΙ: Κείμενο

Δίκαιο & Δεοντολογία

Τεχνικές Επικοινωνίας

Οργάνωση – Έκδοση Εφημερίδας

Πηγές Ρεπορτάζ

Είδη Ρεπορτάζ

Διεθνής Δημοσιογραφία

Φωτοειδησεογραφία

Αθλητικό Σχόλιο

Αθλητικό Μάρκετινγκ – Μάνατζμεντ

Τεχνική Αθλητικού Ρεπορτάζ

Οργάνωση – Παραγωγή – Παρουσίαση Ραδιοφωνικών Εκπομπών

Οργάνωση – Παραγωγή – Παρουσίαση Τηλεοπτικών Εκπομπών

Ραδιοτηλεοπτική Περιγραφή Αγώνα

Ηλεκτρονική Δημοσιογραφία

Κανονισμοί Αθλημάτων

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των Σπουδών σου ως Αθλητικός Δημοσιογράφος:

 

 • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου.
 • Να συνεχίσεις τις Σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια και να αποκτήσεις πανεπιστημιακό Πτυχίο “BA in Media Production-Journalism, Δημοσιογραφία”, στα ελληνικά.
 • Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξειδίκευσης στην αθλητική δημοσιογραφία, όπως «Ευ Αγωνίζεσθαι», “Ποδόσφαιρο: Η τρίτη παγκόσμια οικονομική δύναμη”, «Ερευνητική Αθλητική Δημοσιογραφία», κ.ά.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ο απόφοιτος της Σχολής Αθλητικής Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ μπορεί να εργαστεί σε όλο το φάσμα των αθλητικών μέσων, αλλά και της επικοινωνίας γενικότερα. Πιο συγκεκριμένα σε:


Τηλεοπτικούς Σταθμούς

Ραδιοφωνικούς Σταθμούς

Εφημερίδες

Περιοδικά

Γραφεία Τύπου Ομάδων, Ομοσπονδιών, Συλλόγων, ΠΑΕ, ΓΓΑ

Ηλεκτρονικά Μέσα – Διαδικτυακά ΜΜΕ

Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

Εταιρείες Δημοσίων Σχέσεων, Αθλητικού Marketing κ.ά.

VIRTUAL TOURS

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

SEMINARS

Συνεργάτες

Επικοινώνησε μαζί μας

Tomes-Eidikotita