SKG photo stories

Ένα συναρπαστικό φωτογραφικό ταξίδι σε αγαπημένες γωνιές και σημεία της πόλης υπόσχονται τα μοναδικά κάδρα που «αιχμαλώτισαν» με τον φακό τους οι σπουδαστές της σχολής φωτογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη!

WHO IS WHO

Είμαι η Μαρία Μπουτζιοπούλου, μεγάλωσα και ζω σε χωριό, ξεκίνησα να φωτογραφίζω απ’ όταν πήγαινα στο γυμνάσιο. Μ’ ένα κινητό στο χέρι στην αρχή, για να περνάω δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο μου, φωτογράφιζα διάφορα τοπία και αλλά την παρέα μου. Όταν πήγα στο λύκειο, οι γονείς μου μού χάρισαν την πρώτη φωτογραφική μηχανή μου. Έναν χρόνο μετά, μου ανέθεσαν να φωτογραφίσω μια μουσικό στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, για την ιστοσελίδα του λυκείου μου. Μετά από αυτό, ήξερα πλέον με τι θέλω να ασχοληθώ στη ζωή μου. Έτσι, έναν χρόνο μετά γράφτηκα στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ για να μάθω όλα τα «μυστικά» της φωτογραφίας.

Ονομάζομαι Μαρία Ζαρογιάννη, είμαι 22 χρονών και σπουδάζω στο τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης στο Διεθνές Πανεπιστήμιο, καθώς και Φωτογραφία στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Η αγάπη μου για τη δεύτερη ξεκίνησε από μικρή ηλικία. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια φωτογραφίας, ενώ έχω κερδίσει και σε κάποιους διαγωνισμούς τα προηγούμενα χρόνια επίσης έχω πάρει μέρος σε δύο ομαδικές εκθέσεις και ανυπομονώ για τις επόμενες! Μου αρέσουν τα κάδρα που προκαλούν στον θεατή συναισθήματα και τελευταία έχω αγαπήσει την ασπρόμαυρη φωτογραφία.

Ονομάζομαι Δερμάτη Στεφανία, είμαι 20 ετών και κατάγομαι από ένα χωριό της βόρειας Εύβοιας. Η ενασχόληση μου με την φωτογραφία ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο. Με κέρδισε ο συγκεκριμένος χώρος όταν αντιλήφθηκα, ότι κάθε εικόνα είναι και μια ιστορία. Κρύβει το προσωπικό μήνυμα του καλλιτέχνη με σκοπό ο θεατής να το ερμηνεύσει ανάλογα με την προσωπικότητα ή τη διάθεση του. Κάπως έτσι, από θεατής αποφάσισα ότι θέλω να γίνω «δημιουργός»  φωτογραφιών, ώστε ο κόσμος να γνωρίσει την προσωπική μου οπτική στα πράγματα.

Ονομάζομαι Λεωνίδας Στέφανος Ελευθεράκης, ευρέως γνωστός ως Leo. Είμαι Ελληνο-Αμερικανός με καταγωγή από το Τέξας. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, είχα «το μικρόβιο» της φωτογραφίας. Τελειώνοντας το Λύκειο με δέχτηκαν στο University of Texas Permian Basin για να σπουδάσω Κινησιολογία, και παράλληλα να αγωνίζομαι για την κολυμβητική ομάδα. Λόγω του κορονοϊού, παρακολουθώ τα μαθήματα online, παράλληλα  σκέφτηκα να επεκτείνω τις φωτογραφικές μου γνώσεις. Και κάπως έτσι πήρα την πρώτη μου DSLR. Τα είδη φωτογραφίας που «τραβάω» είναι landscapes και portraits. Λόγω του ότι κάνω πρωταθλητισμό στην κολύμβηση, στόχος μου είναι να  συνδυάσω τη φωτογραφία με την κινησιολογία, κάνοντας υποβρύχιες λήψεις για ανάλυση τεχνικής.

Είμαι ο Γιώργος Καλκανίδης και ασχολούμαι με τη φωτογραφία από τις αρχές του 2019 αλλά πιο «θερμά» και ενεργά από πέρσι, που ξεκίνησα να σπουδάζω στη σχολή. Μου αρέσουν τα είδη φωτογραφίας street photography, εικόνες της φύσης και τα ελεύθερα πορτραίτα (όχι σε στούντιο). Προσπαθώ πάντα να προσεγγίσω τους ανθρώπους που με ενδιαφέρει να τους φωτογραφίσω,  κάνοντας πρώτα μία κουβέντα μαζί τους. Τέλος, μου αρέσει πολύ η ασπρόμαυρη φωτογραφία.

Ονομάζομαι Χρυσοβαλάντη Νάσση και η ενασχόληση μου με τη φωτογραφία ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια. Όταν κατάλαβα, πόσο μου αρέσει το αντικείμενο, πήρα την απόφαση να αγοράσω μια μηχανή DSLR και άρχισα να πειραματίζομαι περισσότερο. Ξεκίνησα τις σπουδές μου στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας και έπειτα μετακόμισα στη Θεσσαλονίκη, για να σπουδάσω την τέχνη της φωτογραφίας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Μεγαλώνοντας στην επαρχία οι εικόνες μου ήταν κυρίως βουκολικές, πράγμα που χαρακτήριζε τα θέματα των φωτογραφιών μου. Πλέον, η πόλη είναι μια πρόκληση για μένα φωτογραφικά. Η αρχιτεκτονική των κτιρίων, οι γρήγοροι ρυθμοί αλλά και οι καθημερινές μικρές απολαύσεις της ζωής με συναρπάζουν και αυτές προσπαθώ να απαθανατίσω.

Είμαι η Ελένη Πλιάμη και από μικρή μου άρεσε να ασχολούμαι με τη φωτογραφία. Μεγαλώνοντας, ένιωσα ότι έφτασε η στιγμή να ασχοληθώ με τη συγκεκριμένη τέχνη και επαγγελματικά και να τη φτάσω σε άλλο επίπεδο. Η διαδικασία του να φωτογραφίζω μου δίνει χαρά, καθώς μέσω αυτής μπορώ όχι μόνο να εκφραστώ αλλά και να διακρίνω την άλλη όψη των πραγμάτων -και αυτό με ενθουσιάζει!

Ονομάζομαι Μαρίνα Σεβαστίδου και μένω στην όμορφη Θεσσαλονίκη! Από την εφηβεία μου θυμάμαι ότι… ανοιγόκλεινα τα μάτια μου σαν τα κλικ μιας μηχανής (φωτογραφικής) για τις εικόνες που έβλεπα και αυτές έμεναν στο νου, τη σκέψη, την ψυχή μου. Αναρωτιόμουν, πώς θα κατάφερνα να αποτυπώσω και εγώ τις εικόνες μιας στιγμής και να προκαλέσω ανάλογα συναισθήματα; Από τα μάτια στο μυαλό, από το μυαλό στην ψυχή, από την ψυχή στον φακό μιας φωτογραφικής μηχανής! Αυτό είναι τελικά το μονοπάτι για να κάνω πράξη, ό,τι αγαπώ. Με σεβασμό στη φύση, την τέχνη, την ίδια τη ζωή, μπορώ να μεταφέρω μηνύματα, κινήσεις, όμορφες εικόνες και νοσταλγικά συναισθήματα.

Με λένε Μαρία Γεωργιάδου, είμαι 18 χρονών και μένω στο Πενταπλάτανο Γιαννιτσών. Είμαι φοιτήτρια του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη, στο  δεύτερο έτος του τμήματος φωτογραφίας. Ασχολούμαι με τη φωτογραφία εδώ και δύο χρόνια, μου αρέσει πάρα πολύ και αποφάσισα ότι ήρθε η στιγμή να αποκτήσω και τις απαραίτητες επαγγελματικές γνώσεις επάνω στο αντικείμενο.

Είμαι η Σεβαστή Πραβίτα και πιστεύω ότι η ενασχόληση με τη φωτογραφία ξεκινάει σαν χόμπι, καθώς πολλοί άνθρωποι τη βλέπουν ως ένα δημιουργικό μέσο για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Κάπως έτσι ξεκίνησε και για μένα, μέχρι που αποφάσισα ότι θέλω να εξελιχθώ και να ασχοληθώ με αυτήν και επαγγελματικά. Τι αγαπώ στη φωτογραφία; Ότι μέσα από τις εικόνες, ο καθένας από εμάς αντιλαμβάνεται κάτι διαφορετικό και αυτή είναι η μαγεία της φωτογραφίας!

Είμαι η Μαρία Ζελίδου και η σχέση μου με τη φωτογραφία ξεκίνησε πριν από τρία περίπου χρόνια, όταν άρχισα τυχαία να βγάζω φωτογραφίες απαθανατίζοντας τοπία και ζώα. Έτσι άρχισαν όλα και αποφάσισα ότι θα μου άρεσε να ασχοληθώ με τη φωτογραφία και επαγγελματικά. Ο στόχος μου είναι πρωταρχικά να γίνω μία καλή φωτογράφος και θα ήθελα να καταξιωθώ στον χώρο της φωτογραφίας μόδας.

Ονομάζομαι Άννα Τσομπάνη, είμαι αθλήτρια του kick boxing και τα τελευταια 2,5 χρονια ασχολούμαι επαγγελματικά με τη φωτογραφία. Γι’ αυτό τον λόγο αποφάσισα να γραφτώ στο τμήμα φωτογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη. Οι λεπτομέρειες που πρέπει να αναδείξουμε σε ένα κάδρο αλλά και ο τρόπος λήψης διαφέρει ανάλογα με το θέμα της φωτογραφίας, ώστε να δημιουργήσουμε το ανάλογο συναίσθημα στο κοινό, που θα δει τη φωτογραφία μας. Δεν έχω ακόμη ξεκαθαρίσει το είδος της φωτογραφίας με το οποίο θα έθελα να ασχοληθώ πιο εντατικά. Ωστόσο, που έχουν κινήσει το ενδιαφέρον τα αθλητικό ρεπορτάζ, φωτογραφία μόδας, street photography, πορτρέτα και τοπία.

Οι φωτογραφικές ματιές στην πόλη συνεχίζονται με περισσότερες ιστορίες…
Stay tuned!