Φωτογραφία

ΣΧΟΛΗΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τέχνη Φωτογραφίας

ΣΧΟΛΗΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τέχνη Φωτογραφίας

Σπούδασε Φωτογραφία στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Η Φωτογραφία ως τέχνη αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα μέσα επικοινωνίας του 20ού αιώνα. Ένα μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης και ταυτόχρονα ένα σύγχρονο επάγγελμα με πολλές εφαρμογές.

Τα μαθήματα Φωτογραφίας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρουν στον επαγγελματία την τεχνική κατάρτιση και την αισθητική αντίληψη να προσφέρει τις εμπειρίες του φακού του. Μέσα από τη Φωτογραφία, μπορεί να παράγει πληροφόρηση, συνειρμούς, συναισθήματα, που αποτελούν τις προϋποθέσεις της αισθητικής ανακάλυψης.  Ανάλογα με το θέμα και είδος της φωτογραφίας, ο φωτογράφος επιλέγει τον κατάλληλο εξοπλισμό, φωτισμό, χώρο, σκηνικό και πλαίσιο φωτογράφησης, ικανοποιώντας όλες τις καλλιτεχνικές και επαγγελματικές απαιτήσεις. Αξιοποιώντας την φαντασία, τη δημιουργικότητα, το ταλέντο του καθώς και τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας μπορεί να ξεχωρίσει στον χώρο των εικαστικών τεχνών.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Με τις Σπουδές Φωτογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 

 • Εκπαιδεύεσαι στις αρχές της οπτικής επικοινωνίας, τις τεχνικές και τις εξελίξεις της φωτογραφικής βιομηχανίας.
 • Σπουδάζεις όλα τα είδη και τις εφαρμογές της φωτογραφίας στα Media, το φωτορεπορτάζ, τη μόδα, τη διαφήμιση, τη γαστρονομία, τις εκδηλώσεις (ιδιωτικές/εταιρικές).
 • Εξειδικεύεσαι στην ψηφιακή και αναλογική φωτογραφία, στο κορυφαίο ΙΕΚ στην Ελλάδα με 6 παραρτήματα σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κρήτη, Ρόδο, Χαλκίδα και Γλυφάδα.
 • Εκπαιδεύεσαι δίπλα στους κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου όπως ο Δημήτρης Σκουλός (fashion photography), ο Πάνος Γιαννακόπουλος (portrait photography) και ο Παναγιώτης Μπελτζινίτης (food styling).
 • Κατα τη διάρκεια των σπουδώνσου, συμμετέχεις σε διατμηματικά projects/ events μεγάλης κλίμακας (Marketing, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Μόδα, Δημοσιογραφία)
 • Παρακολουθείς εξειδικευμένα masterclasses στον τομέα του photoshooting από κορυφαίες εταιρείες του χώρου (CANON, SONY).
 • Δημιουργείς το δικό σου portfolio ως φωτογράφος με κάθε photoshooting, σε συνεργασία και με την καθοδήγηση κορυφαίων επαγγελματιών του χώρου.
 • Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ διακρίνονται σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς στην τέχνη Φωτογραφίας και δημιουργούν αποκλειστικά για μεγάλα brands.
 • Αποκτάς ισχυρό portfolio για την αγορά εργασίας, έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές σου στη κορυφαία σχολή Φωτογραφίας.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Η σχολή Φωτογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ διαθέτει πλήθος υπερσύγχρονων εργαστηρίων με φωτογραφικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και ψηφιακό εξοπλισμό, για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του, πέραν των τυπικών απαιτήσεων.

 

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένα studios για photoshooting με συστήματα προβολής και επαγγελματικό φωτισμό, green rooms, σκοτεινούς θαλάμους με μεγεθυντές, εμφανιστήρια κ.ά.  Τα εργαστήρια Η/Υ είναι κορυφαίας τεχνολογίας και έχουν όλα τα σύγχρονα προγράμματα επεξεργασίας εικόνας, εξελίσσοντας διαρκώς τη Φωτογραφία ως Τέχνη.

 

Τα μαθήματα της σχολής  πραγματοποιούνται σε θεωρητικές αίθουσες διδασκαλίας και παρουσιάσεων με όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Σχέδιο – Χρώμα – Σύνθεση

Τέχνη & Αισθητική

Εισαγωγή στην Πληροφορική

Ιστορία της Φωτογραφίας

Θεωρία & Τεχνική της Φωτογραφίας

Α/Μ Φωτογραφία

Φωτοευαισθησιομετρία

Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

Εισαγωγή στο Photoshop

Διαφημιστική Φωτογραφία

Έγχρωμη Φωτογραφία

Σύνθεση & Αισθητική της Φωτογραφίας

Οπτική Αντίληψη & Επικοινωνία

Ηλεκτρονική Επεξεργασία της Φωτογραφικής Εικόνας

Σκοτεινός Θάλαμος

Σημειολογία της Φωτογραφικής Εικόνας

Διαφήμιση & Επικοινωνία

Still Life

Φωτογραφικές Εφαρμογές (Βιομηχανική Αρχιτεκτονική)

Μόδα, Γάμος, Πορτρέτο κλπ.

Marketing & Έρευνα Αγοράς

Νομοθεσία – Δεοντολογία του Φωτογραφικού Επαγγέλματος

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης, αναφορικά με τις Σπουδές Φωτογραφίας:

 

 • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου.
 • Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξειδίκευσης στην τέχνη της φωτογραφίας όπως: “Ad Photography”, Nude Photography, “Food Photography”, “WordPress”, “Professional Lighting”, “Adobe Lightroom”, “Φωτογράφιση E-Shop”, κ.ά.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Οι απόφοιτοι της σχολής Φωτογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ μπορούν να σταδιοδρομήσουν σε:

 

Studios Φωτογραφίας

Εφημερίδες

Περιοδικά

Διαφημιστικές Εταιρείες

Εταιρείες Παραγωγής

Ατελιέ Γραφικών Τεχνών

Δημιουργικά Γραφεία

Τηλεόραση-Κινηματογράφο

Εταιρείες Εμπορίας Φωτογραφικών Ειδών

Εταιρείες Διοργάνωσης Εκδηλώσεων

Ως Ελεύθεροι Επαγγελματίες

 

VIRTUAL TOURS

SEMINARS

Συνεργάτες

Επικοινώνησε μαζί μας

Tomes-Eidikotita