Τα εντυπωσιακά outfits του Fashion Show Summer 2022

Με κεντρικό σύνθημα την ανακύκλωση και επανάχρηση, οι σπουδαστές της Ακαδημίας Μόδας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη δημιούργησαν μοναδικά σύνολα, έτοιμα να περπατήσουν σε επαγγελματικά catwalks!

Με πηγή έμπνευσης την κυκλική μόδα και την τάση του Re-use/Recycle, οι σπουδαστές της Ακαδημίας Μόδας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη δημιούργησαν για το street fashion show αποφοίτησης Summer 2022 μοναδικά σύνολα, έτοιμα να περπατήσουν σε επαγγελματικά catwalks!

Με σύνθημα το «GREEN All the RUNway», μια ξεχωριστή «πράσινη» παραρέλα στήθηκε στο campus της Κουντουριώτου, στέλνοντας δυνατά fashion vibes και το ηχηρό μήνυμα της ανακύκλωσης, επανάχρησης και βιωσιμότητας της μόδας, με παρουσιάστρια τη γνωστή ραδιοφωνική παραγωγή Ειρήνη Κακούρη. Το show «άνοιξε» μ’ ένα εντυπωσιακό body painting project που επιμελήθηκαν οι σπουδάστριες επαγγελματικύ μακιγιάζ Ελένη και Ελευθερία με την καθηγήτρια τους Mecy, με 3 έργα τέχνης εμπνευσμένα από το επίκαιρο οικολογικό μήνυμα της «πράσινης» μόδας και την αγάπη για το περιβάλλον.

Στη συνέχεια, τη «σκυτάλη πήρε» η σχεδιάστρια μόδας Αντωνία Παπαδοπούλου, απόφοιτη του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και δημιουργός του brand TERME, με την capsule collection μαγιό «LOVE THIS PLACE», κατασκευασμένη από ανακυκλώσιμα υλικά, με δείκτη προστασίας UV  και ειδική, αντιμικροβιακή ίνα.

Στο κυρίως μέρος του show, 27 σπουδαστές του «Πιο Καινοτόμου ΙΕΚ της Χώρας» παρουσίασαν 40 σύνολα που δημιούργησαν, εντυπωσιάζοντας το κοινό με την έμπνευση, την πρωτοτυπία, την edge σύλληψη, την πολυμορφία στα στιλ, την ποιότητα των υλικών και τη δεξιοτεχνία και αρτιότητα της κατασκευής!

Η τελειοποίηση της μεταποίησης των σπουδαστών ήταν στην ατζέντα τους από τον Φεβρουάριο του 2022, που ξεκίνησαν με την πρωτογενή έρευνα σε δρόμους της πόλης, με σκοπό να φωτογραφίσουν παράθυρα, ρολά, παλιές πόρτες και τοίχους με graffiti. Αποτύπωσαν υφές, χρώματα, σχήματα και εμπνεύστηκαν από αυτά ενώ στη συνέχεια προχώρησαν την έρευνά τους και μέσα από καλλιτέχνες που θαυμάζουν. Στο τελικό στάδιο σχεδίασαν και κατασκεύασαν τα fresh outfit τους χρησιμοποιώντας και μεταποιώντας παλιά ρούχα και υλικά, από φορέματα, παντελόνια, jeans και  blazers μέχρι ανακυκλωμένο πολυεστέρα (PET ).

Οι σπουδαστές της Fashion Academy του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη που συμμετείχαν στο show είναι οι: Αθηνά Μωυσίδου, Δήμητρα Γκρίζη, Δήμητρα Μόραλη, Γεωργία Παπανικολάου, Σοφία Παρασκευή Χατζή,  Κυριακή Πλασταρά, Μπεζεριάνη Πιπίνα , Γιάννα Λαζαρίδου, Πασχαλία Τσινόκου, Ευγένιος Άγγελος Ουρεϊλίδης, Ζωή Μπέτα, Μαριάννα Χρυσικού Ντελή, Κατερίνα Κάμπο, Ελένη Καραογλάν, Νόνα Ελίδου,  Δήμητρα Καδόγλου, Αλεξάνδρα Παπαδημητρίου, Κώστας Κωστίτσης, Βίκυ Καραμανλή, Σάρα Γκύπη, Γιώργος Τζιλόπουλος, Αβνταντίλ Γρηγοριάδης, Παναγιώτα Συμηντίρίδου, Hamzallari, Γιώργος Τοκασβίλης, Ηλίας Διττόπουλος και Μιχαήλ Τσακόνι.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ