Σχέδιο Μόδας

ΣΧΟΛΗΣΧΕΔΙΟΥ ΜΟΔΑΣ

Τεχνικός Τεχνολογίας Ενδύματος και Υποδήματος

ΣΧΟΛΗΣΧΕΔΙΟΥ ΜΟΔΑΣ

Τεχνικός Τεχνολογίας Ενδύματος και Υποδήματος

Γίνε Σχεδιαστής-στρια Μόδας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Ο Σχεδιαστής Μόδας/Ενδυματολόγος ή αλλιώς Fashion Designer / Stylist σχεδιάζει προϊόντα μόδας όπως ενδύματα και αξεσουάρ, συνδυάζοντας την αισθητική του με τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις αναδεικνύοντας έτσι την προσωπικότητα του πελάτη.

Ο Σχεδιαστής Μόδας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι ο εξειδικευμένος επαγγελματίας που επιβλέπει την παραγωγική διαδικασία ολόκληρων συλλογών για λογαριασμό οίκων μόδας και ατελιέ υψηλής ραπτικής. Μέσα από ένα καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών καταρτίζεται σε διεθνείς τάσεις και τεχνικές σχεδίου μόδας, έρχεται σε επαφή με τις τέχνες και τις αρχές της αισθητικής αποκτώντας έτσι όλα τα προσόντα για μια δυναμική καριέρα στο χώρο της μόδας.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Σπουδάζοντας στην ειδικότητα Σχεδίου Μόδας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχεις μοναδικά προνόμια:

 

 • Αποκλειστικά στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, συμμετέχεις σε μοναδικά master classes με καταξιωμένους επαγγελματίες της αγοράς, όπως ο διεθνής σχεδιαστής που εμπιστεύονται η Beyonce, η Jennifer Lopez και η Shakira, Βρεττός Βρεττάκος, ο makeup artist των Ελένη Φουρέιρα, Δούκισσα Νομικού κ.ά., Παντελής Τουτουντζής και ο fashion photographer και κριτής του GNTM Δημήτρης Σκουλός.
 • Η μεγαλύτερη Σχολή Μόδας και Ομορφιάς της χώρας, αποκλειστικός εκπαιδευτικός συνεργάτης του GNTM: σπουδαστές Μόδας, Επαγγελματικού Μακιγιάζ και Κομμωτικής, επιμελούνται αποκλειστικά το styling των μοντέλων του Greece’s Next Top Model, του μεγαλύτερο διαγωνισμό Μόδας, που καθηλώνει κάθε χρόνο το τηλεοπτικό κοινό.
 • Συμμετέχεις σε διατμηματικά projects μεγάλης κλίμακας (π.χ με άλλους σπουδαστές του ΙΕΚ σε παρεμφερή πεδία της ομορφιάς και μόδας) με σημαντικότερο το ετήσιο Fashion Show, παραγωγή επαγγελματικών προδιαγραφών με περισσότερους από 200 συντελεστές και πλήθος special guest.
 • Σε αποκλειστική συνεργασία με την Swarovski Professional, κάθε χρόνο, ένας σπουδαστής έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Αυστρία μαζί με 8 fashion designers από τις μεγαλύτερες σχολές Μόδας του κόσμου.
 • Πραγματοποιείς την πρακτική σου, καθαρά πάνω στο σχέδιο μόδας, σε υπερσύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις που σου προσφέρουν τις κατάλληλες συνθήκες για να δουλεύεις δημιουργικά με τη συμμετοχή πραγματικών μοντέλων.
 • Συμμετέχεις στα πιο hot back-stage events της πόλης και επιμελείσαι αποκλειστικά το look επώνυμων καλλιτεχνών (νέο βίντεο clip Φουρέιρα “Yayo”, Fashion Show by Jean Paul Gualtier στο Μουσείο Μπενάκη, Vogue event στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, MADWalk κ.ά.).
 • Διάσημα ελληνικά brands ρούχων, όπως η εταιρεία No Thinkin της Μιρκέτας Βιδάλη, συμπεριλαμβάνουν τα σχέδια των σπουδαστών του AKMH Fashion Academy στις ετήσιες κολεξιόν τους. 
 • Χτίζεις το δικό σου portfolio σε επαγγελματικά φωτογραφικά studios σε συνεργασία με πλειάδα καταξιωμένων συνεργατών.
 • Δουλεύεις σε εργαστηριακούς χώρους- atelier και θεατρικά εργαστήρια, που διαθέτουν πλήρη επαγγελματικό εξοπλισμό , ειδικά διαμορφωμένους που θα σε κάνουν να νιώσεις πως θα είναι “αύριο” όταν δουλεύεις σε έναν πραγματικό χώρο εργασίας.
 • Παρακολουθείς προβολές ταινιών κινηματογράφου και επιδείξεων μόδας υψηλών προδιαγραφών µε σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα.
 • Συνεργάζεσαι με βραβευμένους ενδυματολόγους
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το μοναδικό εκπαιδευτήριο που η σχολή Σχεδίου Μόδας του διαθέτει εργονομικά Fashion Design Studios με προσομοίωση πασαρέλας, για να αναπτύξουν οι σπουδαστές τη δημιουργικότητά τους και να σχεδιάσουν με άνεση.

 

Design & Cutting Computer Labs με εξειδικευμένα και πρωτοποριακά προγράμματα Σχεδίασης και Κατασκευής Ενδύματος στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας και εργαστήρια Κοπτικής – Ραπτικής όπου διδάσκονται το μάθημα του Πατρόν, της Κοπτικής – Ραπτικής και του Εφαρμοσμένου Styling καθώς και Fitting Rooms.

 

Τα θεωρητικά μαθήματα πραγματοποιούνται σε ειδικές αίθουσες παρουσιάσεων-συνεδριάσεων με όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Σχέδιο Μόδας

Ιστορία της Τέχνης

Ιστορία της Ενδυμασίας

Ελεύθερο Σχέδιο-Χρώμα

Styling/Image Making

Αισθητική και Χρωματολογία

Εφαρμοσμένη Κοπτική

Εφαρμοσμένη Ραπτική

Χώρος Εργασίας

Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

Υφασματολογία

Πρόγνωση Μόδας-Trends Forecasting

Σχέδιο Yφάσματος-Xρώμα-Printing-Stamps

Styling Workshop-photo Shooting

Προσομoίωση Eπαγγελματικής Διαδικασίας

Κοινωνιολογία της Μόδας

Κοστολόγηση-Marketing

Τεχνολογία Mεγενθύσεων

Οργάνωση-Παρουσίαση συλλογών

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των Σπουδών σου ως Σχεδιαστής Μόδας:

 

 • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου.
 • Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξειδίκευσης στην κομμωτική όπως «Ηλεκτρονικός Σχεδιασμός Ενδύματος (Illustrator)», «Ηλεκτρονική Κοπή Ενδύµατος (Lectra)», «Σχεδιασμός Κοσμήματος και Aξεσουάρ», «Επαγγελματική Φωτογράφιση Μόδας για Editorial (Photo Shooting)» κ.ά.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Οι απόφοιτοι της σχολής Σχεδίου Μόδας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ μπορούν να σταδιοδρομήσουν σε:

 

Οίκους Μόδας & Ατελιέ Υψηλής Ραπτικής

Βιοτεχνίες Ενδυμάτων

Stylist σε Επιδείξεις Μόδας

Καταστήματα Επώνυμων Ενδυμάτων Υψηλής ραπτικής

Περιοδικά Μόδας

Εταιρείες Παραγωγής

Τηλεόραση

Κινηματογράφο

Ως Ελεύθερος Επαγγελματίας δημιουργώντας το δικό σου ατελιέ

 

VIRTUAL TOURS

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

SEMINARS

NEWS

Συνεργάτες

Επικοινώνησε μαζί μας

Tomes-Eidikotita