Ambassador Γιάννης Μπαξεβάνης

MEET

ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ

MEET

ΓΙΑΝΝΗΣΣ
ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ

Η Μαγειρική
είναι Αναμνήσεις

Ο Γιάννης Μπαξεβάνης είναι ένας από τους σημαντικότερους ανανεωτές της ελληνικής κουζίνας, με σπουδές στην Ελλάδα και τη Γαλλία όπου εργάστηκε.  Πολλοί παραξενεύτηκαν όταν για πρώτη φορά τόλμησε να αλλάξει από τους απαιτητικούς πελάτες το φουαγκρά και το μοσχαρίσιο φιλέτο με τα άγρια χόρτα της Κρήτης. Μαζεύει μόνος του το αλάτι από τα βράχια, τα χόρτα, τα οποία και σερβίρει μία ώρα αργότερα. Έχει εργαστεί σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια σε Ελλάδα και εξωτερικό: «Hilton» στο Στρασβούργο, “Elouda Bay”, “Εlounda Beach”, “Μirabello”, “Grecotel Mykonos Βlue”, “Grand Resort Lagonissi”, “12 Απόστολοι”, “Κίτρινο Ποδήλατο”, “Hytra”. Διευθύνει επίσης το “ARK” στην Γλυφάδα, την κουζίνα των Ξενοδοχείων “6 Κλειδιά” στο Πήλιο, το “Kivo Art & Gourmet Hotel” στη Σκιάθο κ.ά.

Είναι πρεσβευτής της ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό για τον ΟΠΕ, στα Ηνωμένα Έθνη, στο Fouquet’s στο Παρίσι, στο Culinary Institut of America της Νέας Υόρκης και του Σαν Φραντσίσκο και τελευταία τέσσερα χρόνια στην Ελβετία στο Lausanne-Palace, όπου και αναλαμβάνει επί 15 μέρες ένα φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας με εξαιρετική ανταπόκριση τόσο από το κοινό όσο και τα ελβετικά ΜΜΕ. Διευθύνει την κουζίνα του εστιατορίου Ελιά στο Ντουμπάι όπου βραβεύεται συνέχεια από το περιοδικό Time Out ανάμεσα στα 10 καλύτερα ευρωπαϊκά εστιατόρια του Εμιράτου.  

WORKSHOPS

Expert at

Νεοελληνική Κουζίνα
Κρητική Κουζίνα
Food Consulting
Οργάνωση & Λειτουργία Εστιατορίου
Food Mentoring

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Meet the ambassador — popup