MEET
ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ
MEET
ΓΙΑΝΝΗΣΣ
ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ
- Σελίδες
- Ambassador Γιάννης Μπαξεβάνης

είναι Αναμνήσεις

Ο Γιάννης Μπαξεβάνης είναι ένας από τους σημαντικότερους ανανεωτές της ελληνικής κουζίνας, με σπουδές στην Ελλάδα και τη Γαλλία, όπου και εργάστηκε. Πολλοί παραξενεύτηκαν όταν για πρώτη φορά τόλμησε να αντικαταστήσει από το τραπέζι των απαιτητικών πελατών το φουαγκρά και το μοσχαρίσιο φιλέτο, με τα άγρια χόρτα της Κρήτης. Μαζεύει μόνος του το αλάτι από τα βράχια, αλλά και τα χόρτα, τα οποία και σερβίρει μία ώρα αργότερα. Έχει εργαστεί σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ανάμεσά τους, το «Hilton» στο Στρασβούργο, τα “Elounda Bay” και “Εlounda Beach”, το “Μirabello”, το “Grecotel Mykonos Βlue”, το “Grand Resort Lagonissi”, το “12 Απόστολοι”, το “Κίτρινο Ποδήλατο” και φυσικά το “Hytra”. Διευθύνει επίσης το “ARK” στη Γλυφάδα, την κουζίνα των Ξενοδοχείων “6 Κλειδιά” στο Πήλιο, το “Kivo Art & Gourmet Hotel” στη Σκιάθο κ.ά.
Είναι πρεσβευτής της ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό για τον ΟΠΕ, στα Ηνωμένα Έθνη, στο Fouquet’s στο Παρίσι, στο Culinary Institute of America, της Νέας Υόρκης και του Σαν Φρανσίσκο, και τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Ελβετία, στο Lausanne-Palace, όπου και αναλαμβάνει επί 15 μέρες ετησίως ένα φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας. Το φεστιβάλ γνωρίζει εξαιρετική ανταπόκριση τόσο από το κοινό, όσο και από τα ελβετικά ΜΜΕ. Επιπλέον, διευθύνει την κουζίνα του εστιατορίου Ελιά στο Ντουμπάι, το οποίο βραβεύεται συνέχεια από το περιοδικό Time Out ως ένα από τα 10 καλύτερα ευρωπαϊκά εστιατόρια του Εμιράτου.