Προπονητική

ΣΧΟΛΗΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ

Προπονητής Αθλημάτων

ΣΧΟΛΗΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ

Προπονητής Αθλημάτων

ΣΧΟΛΗΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ

Προπονητής Αθλημάτων
Previous
Next

Γίνε Προπονητής Αθλημάτων στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

 

Ένας ικανός προπονητής βρίσκεται πάντα πίσω από έναν επιτυχημένο αθλητή ή μια ομάδα. Τα τελευταία χρόνια οι τομείς του αθλητισμού και της προπονητικής έχουν εισέλθει σε μία νέα δυναμική φάση, απόρροια των προηγμένων τεχνολογιών και τεχνικών προετοιμασίας που εφαρμόζονται συνδυαστικά με άλλες επιστήμες όπως η Ψυχολογία, η Διαιτολόγια ή η Φυσικοθεραπεία.

Η σχολή Προπονητικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ ακολουθεί την παραπάνω σύγχρονη εκπαιδευτική φιλοσοφία, δημιουργώντας την επόμενη γενιά προπονητών. Με πρακτική άσκηση σε υπερσύγχρονους αθλητικούς χώρους και εγκαταστάσεις. Με κορυφαία masterclasses τεχνικής ανάλυσης από τα μεγαλύτερα ονόματα της προπονητικής και του αθλητισμού. Με την παροχή πρωτοποριακών εξειδικεύσεων, που αναπτύσσουν δεξιότητες αιχμής σε όλο το φάσμα της προπονητικής. Με τη σύναψη στρατηγικών συνεργασιών με τα μεγαλύτερα brands και φορείς, δικτυώνοντας τους σπουδαστές Προπονητικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ με την αγορά εργασίας.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Στη Σχολή Προπονητικήςτου ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το μοναδικό πρόγραμμα σπουδών Προπονητικής που προσφέρει την ειδικότητα με κρατικό δίπλωμα και 8 διαφορετικές εξειδικεύσεις αθλημάτων: Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Κολύμβηση, Στίβο, Τένις, Aerobics, Γυμναστική με βάρη.
 • Αποκλειστική συνεργασία με το πανελλαδικό δίκτυο γυμναστηρίων ALTERLIFE για προγράμματα επαγγελματικών πιστοποιήσεων (Personal Trainer, Pilates Mat & Reformer Instructor κ.ά.)
 • Εκπαιδεύεσαι δίπλα σε κορυφαίους αθλητές και προπονητές με διεθνείς διακρίσεις όπως οι Μιχάλης Κακιούζης, Κώστας Κατσουράνης, Γιώργος Σιγάλας, Αργύρης Πεδουλάκης, Φανή Χαλκιά κ.ά.
 • Συμμετέχεις σε κορυφαίους θεσμούς όπως τα LET’STALKSPORTSSTORIES, ζωντανές συζητήσεις με καλεσμένους τα μεγαλύτερα ονόματα από τον χώρο του αθλητισμού όπως ο Κώστας Φορτούνης, Νίκος Παππάς, Ντούσαν Σάκοτα, Κατερίνα Στεφανίδη, Μαρία Σάκκαρη, Τάκης Λεμονής, Γιώργος Δώνης, Δημήτρης Ελευθερόπουλος και Μάκης Αγγελόπουλος.
 • Αποκλειστική εκπαιδευτική συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ). Περισσότεροι από 100 πρωταθλητές της Εθνικής Ομάδας (Παναγιώτης Τριβιζάς, Ανθή Κυριακοπούλου, Άννα Κιάφα, Ελένη Πόλακ κ.ά.) είναι απόφοιτοι της σχολής Προπονητικής στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ.
 • Διεξαγωγή PRE/POST GAME ANALYSIS των 2 μεγαλύτερων διοργανώσεων ποδοσφαίρου και μπάσκετ (Champions League, Europa League) με κορυφαίους αναλυτές και προπονητές.
 • Παρακολουθείς εξειδικευμένα σεμινάρια με κορυφαίους αθλίατρους, διατροφολόγους και sports analysts, ενισχύοντας τις γνώσεις και τις δεξιότητές σου ως Προπονητής αθλητών ή Προπονητής αθλητικής ομάδας.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Οι σπουδές Προπονητικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι οι μόνες που διαθέτουν υπερσύγχρονο ιδιόκτητο γυμναστήριο εντός της σχολής, καθώς και εξοπλισμό κορυφαίας τεχνολογίας όπως λιπομετρητές, ζυγαριές ακριβείας, δερματοπτυχόμετρα, όργανα μέτρησης μεταβολισμού σύγχρονα  όργανα άσκησης και αξιολόγησης επιδόσεων.

 

Η σχολή διαθέτει πλήρως οργανωμένο εργαστήριο φυσικοθεραπείας.

Αποκλειστική συνεργασία με τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ Γ.Σ.Σ. και τον ΗΡΑΚΛΗ, αξιοποιώντας τις εγκαταστάσεις τους για Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Κολύμβηση και Στίβο.

 

Τα εργαστήρια Η/Υ έχουν όλες τις σύγχρονες εφαρμογές λογισμικού, ενώ τα θεωρητικά μαθήματα πραγματοποιούνται σε ειδικές αίθουσες παρουσιάσεων-συνεδριάσεων, με όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Ανατομία

Φυσιολογία

Στοιχεία Ορθοπεδικής

Άθλημα Εξειδίκευσης

Προπονητική

Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

Αθλητική Ψυχολογία

Αθλητική Παιδαγωγική

Βιομηχανία Αθλητικών Κινήσεων

Κινητική Μάθηση και Κινητικός Έλεγχος

Εργοφυσιολογία

Αθλητιατρική

Εργομετρία

Φυσικοθεραπεία

Πρώτες Βοήθειες – Περίδεση

Αθλητική Διαιτολογία

Οργάνωση και Διοίκηση του Αθλητισμού

 

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των Σπουδών σου ως Προπονητής Αθλημάτων:

 

 • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου.
 • Να γίνεις Personal Trainer αποκτώντας το Higher Diploma in Personal Training από το Cambridge College.
 • Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εκγύμνασης που θα σου διευρύνουν περαιτέρω τις γνώσεις σου ως προπονητής αθλητών, όπως: «Pilates Mat-Reformer», «Personal Trainer», «Functional Training- Λειτουργική Προπόνηση», «Αθλητική Μάλαξη-Trigger Points» κ.ά.
 • Να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια και να αποκτήσεις πανεπιστημιακό Πτυχίο “BSc (Hons) in Sports Coaching & Physical Education, Προπονητική και Φυσική Αγωγή” στα ελληνικά.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ως απόφοιτος της σχολής Προπονητικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ μπορείς να εργαστείς ως Προπονητής σε:

 

Αθλητικούς Συλλόγους, Ομάδες, Ομοσπονδίες

Ιδιωτικές Αθλητικές Εγκαταστάσεις

Γυμναστήρια

Ιδιωτικές Σχολές

Ιδιωτικά Εργομετρικά Κέντρα

Ινστιτούτα Αδυνατίσματος και Φυσικοθεραπευτήρια

Αθλητικές Κατασκηνώσεις

Τουριστικές Επιχειρήσεις

Επιχειρήσεις – Αντιπροσωπείες Αθλητικών Ειδών

Αθλητικούς Οργανισμούς Δήμων

Όμιλοι Ιδιωτικών Σχολείων

Ως Ελεύθερος Επαγγελματίας στο χώρο της Προπονητικής Αθλητών ή Ομάδων.

VIRTUAL TOURS

SEMINARS

NEWS

Συνεργάτες

Επικοινώνησε μαζί μας

Tomes-Eidikotita