Ηλεκτρολόγων

ΣΧΟΛΗΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ

Τεχνικός Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων

ΣΧΟΛΗΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ

Τεχνικός Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων

Γίνε Ηλεκτρολόγος Εσωτερικών Εγκαταστάσεων στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Ο σύγχρονος Hλεκτρολόγος διακρίνεται για την εξειδίκευσή του, χάρη στις σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές ηλεκτροαυτοματισμού που αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητάς μας (έξυπνο σπίτι, συστήματα ασφαλείας, ψηφιακά δίκτυα κ.ά.).

Μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών, ο Ηλεκτρολόγος Εσωτερικών Εγκαταστάσεων του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, είναι ο επαγγελματίας που διαθέτει την τεχνογνωσία και τις δεξιότητες για να ελέγξει, να σχεδιάσει και να κατασκευάσει εσωτερικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και οικιακούς και βιομηχανικούς αυτοματισμούς, να εντοπίσει και να αποκαταστήσει βλάβες και να εκτελέσει εργασίες συντήρησης και βελτίωσης. Οι σπουδαστές Ηλεκτρολογίας τους ΙΕΚ ΑΚΜΗ εξειδικεύονται στη χρήση ηλεκτρολογικών συστημάτων αιχμής απόρροια των στρατηγικών συνεργασιών της σχολής με ηγέτιδες εταιρίες του κλάδου αποκτώντας ανταγωνιστικό προβάδισμα πριν καν αποφοιτήσουν.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Φοιτώντας στη Σχολή Ηλεκτρολογίας – Ηλεκτρολόγων του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

  • Αποκλειστικές συνεργασίες με τις κορυφαίες παγκοσμίως εταιρείες ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και αυτοματισμών ABB και SIEMENS στο πλαίσιο των οποίων οι σπουδαστές Ηλεκτρολογίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ εξειδικεύονται σε συστήματα αιχμής και παρακολουθούν σεμινάρια με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στον κλάδο.
  • Συνεργασία με τον Σύλλογο Ηλεκτρολόγων Ελλάδας.
  • Το μοναδικό ΙΕΚ που διαθέτει εντός της Σχολής πλήρως εξοπλισμένους εργαστηριακούς χώρους στα πρότυπα επαγγελματικών εργαστηρίων ηλεκτρολογίας (ηλεκτρολογείο, αυτοματισμοί, ηλεκτρολογίας / ηλεκτρονικών).
  • Εξειδικεύεσαι στην κατασκευή, συντήρηση και επισκευή ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων σε ξενοδοχειακές μονάδες, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στους ανελκυστήρες.
  • Η σχολή Ηλεκτρολογίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι πιστοποιημένο κέντρο εκπαίδευσης στο σύστημα αυτοματισμών για έξυπνα σπίτια “KNX-Instabus.
  • Πραγματοποιείς πληθώρα εκπαιδευτικών επισκέψεων σε εταιρείες ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και εγκαταστάσεων, κατασκευαστικές εταιρείες και παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Η σχολή Ηλεκτρολόγων του ΙΕΚ ΑΚΜΗ διαθέτει ιδιόκτητα εργαστήρια στα οποία πραγματοποιείται το σύνολο της κατάρτισης του σπουδαστή.

Οι σπουδαστές εκπαιδεύονται σε υπερσύγχρονα εργαστήρια ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και αυτοματισμών, με εφαρμογές σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας- ηλιακή και αιολική- και «έξυπνου σπιτιού, ηλεκτρολογικούς πίνακες, εγκαταστάσεις συσκευών ασθενών ρευμάτων, εγκαταστάσεις συστημάτων συναγερμού κ.α. σε προσομοίωση πραγματικών συνθηκών εργασίας.

Τα θεωρητικά μαθήματα πραγματοποιούνται σε σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια Η/Υ κορυφαίας τεχνολογίας.

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Ηλεκτροτεχνία και Εφαρμογές

Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις

Μηχανολογικό και Ηλεκτρολογικό Σχέδιο

Μηχανουργικές Εφαρμογές

Προστασία Περιβάλλοντος

Ασφάλεια Εργασίας, Υγιεινή και Πυροπροστασία

Ηλεκτρονικά Ισχύος

Αυτοματισμοί

Οργάνωση και Λειτουργία Εργαστηρίου

Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των Σπουδών σου ως Ηλεκτρολόγος:

 

  • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου.
  • Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξειδίκευσης στη μηχανολογία όπως «Έξυπνο σπίτι», «Συστήματα Συναγερμού», «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας», «Πυρασφάλεια-Πυρανίχνευση», «Βιομηχανική Ηλεκτρολογία», κ.ά.
  • Να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια και να αποκτήσεις πανεπιστημιακό Πτυχίο “ BEng (Hons) Electrical & ElectronicSystems Ηλεκτρολόγων – Ηλεκτρονικών Μηχανικών”, στα ελληνικά.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ο απόφοιτος της σχολής Ηλεκτρολόγων μπορεί να σταδιοδρομήσει σε:

 

Βιομηχανίες 

Παραγωγούς και Παρόχους Ηλεκτρικής Ενέργειας

Κατασκευαστικές Εταιρίες

Ξενοδοχειακές Μονάδες

Εμπορικές Επιχειρήσεις

Οικιακές και Επαγγελματικές μονάδες κάθε είδους

Ως Ελεύθερος Επαγγελματίας

VIRTUAL TOURS

SEMINARS

NEWS

Συνεργάτες

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινώνησε μαζί μας

Tomes-Eidikotita