Ραδιοφωνικός Παραγωγός

ΣΧΟΛΗΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Ραδιοφωνικός Παραγωγός

ΣΧΟΛΗΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Ραδιοφωνικός Παραγωγός

Γίνε Ραδιοφωνικός Παραγωγός στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Το ραδιόφωνο συνεχίζει να γοητεύει μικρούς και μεγάλους. Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, σε συνδυασμό με την αλλαγή του τρόπου ζωής και της καταναλωτικής συμπεριφοράς, έχουν μετασχηματίσει τη λειτουργία του ραδιοφώνου και το ρόλο του Ραδιοφωνικού Παραγωγού, με τον οποίο παραδοσιακά το ακροατήριο συνδέεται. Νέοι τρόποι επικοινωνίας (Social Media, live streaming, podcasts κλπ) και νέα formats εκπομπών (magazino, θεματικά shows), καθιστούν το επάγγελμα του Ραδιοφωνικού Παραγωγού συναρπαστικό. 

Ο Ραδιοφωνικός Παραγωγός, μέσα από το πρωτοποριακό πρόγραμμα σπουδών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, θα εκπαιδευτεί ολιστικά στην απαιτητική ακροαματική διαδικασία, η αρτιότητα της οποίας στηρίζεται στη συνεργασία μιας πολυπληθούς ομάδας: αρχισυνταξία, ηχοληψία, μουσική επιμέλεια, επικοινωνία με το κοινό, εμπορικό τμήμα/διαφήμιση. Παράλληλα, θα αναπτύξει όλες τις απαραίτητες τεχνικές επικοινωνίας και παρουσίασης (journalism skills), με βάση διεθνή best practices. Διαθέτοντας studios εφάμιλλα των μεγαλύτερων ραδιοφωνικών σταθμών, με εισηγητές καταξιωμένους ραδιοφωνικούς παραγωγούς και επαγγελματίες της μουσικής τεχνολογίας, και έχοντας αναπτύξει συνεργασίες με κορυφαία σε ακροαματικότητα Media στην Ελλάδα, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει την πληρέστερη εκπαιδευτικά επιλογή στις Σπουδές Δημοσιογραφίας.

Το ΑΚΜΗ PODCAST HUB, προσφέρει τη δυνατότητα σχεδιασμού και ηχογράφησης εκπομπών, με διατμηματική εμπλοκή των Σχολών Δημοσιογραφίας, Ηχοληψίας, Μουσικής Τεχνολογίας και Φωτογραφίας, που προσομοιάζουν στις πραγματικές συνθήκες παραγωγής, για μια hands-on βιωματική εμπειρία.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Στις Σπουδές Ραδιοφωνικού Παραγωγού στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 

 • Πραγματοποιείς τις δικές σου ηχογραφημένες εκπομπές στο AKMΗ PODCAST HUB, το πρώτο εκπαιδευτικό podcast lab της χώρας.
 • Εξειδικεύεσαι στη χρήση προγραμμάτων τελευταίας τεχνολογίας (Radio & Web Radio Software) σε υπερσύγχρονες κονσόλες, που χρησιμοποιούνται στους μεγαλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς διεθνώς.
 • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί το μόνο ΙΕΚ που έχει λάβει 2 βραβεία για την ποιότητα σπουδών του από την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και έχει αποσπάσει το κορυφαίο Βραβείο Κωνσταντίνος Καλλιγάς, με το οποίο έχουν τιμηθεί οι σπουδαιότεροι Έλληνες Δημοσιογράφοι.
 • Αποκλειστική συνεργασία με το Νίκο Χατζηνικολάου (επικεφαλής Σχολής Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ) και το REAL FM, το No1 ενημερωτικό ραδιόφωνο της χώρας.
 • To IEK AKMH έχει εξασφαλίσει αποκλειστική συνεργασία και με το Δημήτρη Ουγγαρέζο, ραδιοφωνικό παραγωγό της πρώτης σε ακροαματικότητα εκπομπής της χώρας, MAPPES SHOW.
 • Συμμετέχεις σε μεγάλα διατμηματικά ραδιοφωνικά projects (δημοσιογραφία, μουσική τεχνολογία, εικονοληψία), όπως τα LOVE STORIES (live sessions με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών), τα ΟUGGA WEB RADIO STORIES (κύκλος ζωντανών ραδιοφωνικών εκπομπών με γνωστούς καλεσμένους, όπως η Mαίρη Συνατσάκη, ο Σάββας Πούμπουρας, ο Διονύσης Αλέρτας κ.ά.).
 • Εξειδικεύεσαι στις σημαντικότερες τάσεις των Media και της Επικοινωνίας (Multimedia Journalism/Social Media, Fake News κ.λπ.).
 • Μόνο το ΙΕΚ ΑΚΜΗ σου δίνει τη δυνατότητα να επιμεληθείς τα δικά σου jingles και spots, για μια επαγγελματική προσέγγιση της podcast εκπομπής σου.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

H Σχολή Ραδιοφωνικού Παραγωγού του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, είναι η μόνη που διαθέτει την αρτιότερη υποδομή στην Ελλάδα, με το πιο εξελιγμένο Software και 32 state-of-the-art υπερσύγχρονα On Air, Recording & Production Studios, εξοπλισμένα με τεχνολογία αιχμής.


Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί το πρώτο πιστοποιημένο Apple Training Center στην Ελλάδα για Logic και Final Cut Pro, που δίνει τη δυνατότητα πιστοποίησης για τις πλέον σύγχρονες επαγγελματικές εφαρμογές ήχου & κινούμενης εικόνας.


Τα θεωρητικά μαθήματα πραγματοποιούνται σε σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και παρουσιάσεων, με όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Εισαγωγή στη Δημοσιογραφία

Δημοσιογραφικός Λόγος I: Γλώσσα

Αγωγή του Λόγου

Θεωρία Επικοινωνίας

Reporting

Στοιχεία Δημοσίων Σχέσεων

Ερευνητική Δημοσιογραφία

Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

Τεχνική Συνέντευξης

Δημοσιογραφικός Λόγος ΙΙ: Κείμενο

Δίκαιο & Δεοντολογία

Τεχνικές Επικοινωνίας

Είδη Ρεπορτάζ

Πήγες Ρεπορτάζ

Σχόλιο στο Ραδιόφωνο

Οργάνωση – Παραγωγή – Παρουσίαση Ραδιοφωνικών Εκπομπών

Το Ραδιόφωνο ως Μέσο

Οι Ειδήσεις στο Ραδιόφωνο

Ιστορία του Ραδιοφώνου

Σύγχρονη Ξένη Μουσική

Ελληνική Μουσική

Εκπομπές Λόγου

Web Radio

Τζαζ και Έθνικ Μουσική

Το Ραδιόφωνο στην Περιφέρεια

Διαθεματική Εργασία

Οργάνωση και Διοίκηση Ραδιοφωνικού Σταθμού

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των Σπουδών σου ως Ραδιοφωνικός Παραγωγός:

 

 • Να συνεχίσεις φοίτησή σου στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου.
 • Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξειδίκευσης στη ραδιοφωνική παραγωγή, όπως «Τεχνικές Remix», «Στήσιμο Web Radio», «Διαχείριση Πνευματικών Δικαιωμάτων στη Μουσική», κ.ά.
 • Να συνεχίσεις τις Σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια και να αποκτήσεις Πανεπιστημιακό Πτυχίο “BA in Media Production – Journalism ή BA in Music Technology & Production”, στα ελληνικά.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Οι απόφοιτοι της Σχολής Ραδιοφωνικού Παραγωγού του ΙΕΚ ΑΚΜΗ μπορούν να ακολουθήσουν τις παρακάτω επιλογές:

Ραδιοφωνικός Παραγωγός

Παρουσιαστής

Ηχολήπτης

Dj

VIRTUAL TOURS

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

SEMINARS

Συνεργάτες

Επικοινώνησε μαζί μας

Tomes-Eidikotita