Εικονοληψία

ΣΧΟΛΗΕΙΚΟΝΟΛΗΨΙΑΣ

Εικονοληψία

ΣΧΟΛΗΕΙΚΟΝΟΛΗΨΙΑΣ

Εικονοληψία

Γίνε Εικονολήπτης – Οπερατέρ στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Ο Εικονολήπτης, ευρύτερα γνωστός ως Οπερατέρ ή Cameraman, έχει βρεθεί πίσω από τις μεγάλες στιγμές στην ιστορία του κινηματογράφου, των  αθλητικών διοργανώσεων, της ενημέρωσης ή της διαφήμισης. Ο επαγγελματίας Οπερατέρ που θα καταγράψει με τη χρήση της κάμερας την εικόνα η οποία θα φτάσει, μετά την απαραίτητη τεχνική και δημιουργική επεξεργασία, στο κοινό. Η εξέλιξη της τεχνολογίας σε συνδυασμό με την εισαγωγή καινοτόμων format στον χώρο του θεάματος και της παραγωγής απαιτεί καταρτισμένους εικονολήπτες με γνώση στα τελευταία μοντέλα/εξοπλισμό. Σαφώς και ο Εικονολήπτης πρόκειται για ένα επάγγελμα με μεγάλη ζήτηση στην αγορά. 

Στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ ο Τομέας Οπτικοακουστικών Τεχνών λειτουργεί στα πρότυπα μιας πλήρους σχολής Κινηματογράφου/Τηλεοπτικών Παραγωγών. Η πρακτική σου άσκηση ως Εικονολήπτης πραγματοποιείται από κορυφαίους Διευθυντές Φωτογραφίας της αγοράς σε ιδιόκτητα τηλεοπτικά studios με κάμερες όλων των format και High Definition τύπων σε συνδυασμό με την πρόσβαση σε ένα ευρύ δίκτυο εταιριών (Τηλεόραση/Μedia, Διαφήμιση, εταιρίες παραγωγής) αποτελούν παράγοντες υπεροχής και παράλληλα εχέγγυα για επαγγελματική εξέλιξη για έναν εικονολήπτη.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Οι Σπουδές Εικονοληψίας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρουν μοναδικά προνόμια:

 

  • Πρακτική άσκηση με κάμερες όλων των format και High Definition τύπων: MIRRORLESS, ENG CAMCORDERS, TV, CINEMA και DSLR (με KIT & RIG)
  • Εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας Green box και Green Screen
  • Εξειδικεύεσαι ως Εικονολήπτης σε μονοκάμερο, δικάμερο και τρικάμερο σύστημα.
  • Εκπαιδεύεσαι από κορυφαίους διευθυντές φωτογραφίας και οπερατέρ (π.χ. Σταμάτης Γιαννούλης, Νίκος Μήλλας), συμμετέχεις σε masterclasses με εισηγητές επαγγελματίες με πολύχρονη εμπειρία και εξειδίκευση σε όλο το φάσμα παραγωγής.
  • Συμμετέχεις σε δεκάδες διατμηματικά projects μεγάλης κλίμακας «χτίζοντας» ένα ανταγωνιστικό portfolio ως Cameraman πριν καν αποφοιτήσεις (LOVE STORIES, live music sessions με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών, DEBATES, ζωντανές συζητήσεις με προσωπικότητες από τον χώρο του πολιτισμού, της επιχειρηματικότητας και των media, MΑΤΙΕΣ, 10 ταινίες μικρού μήκους στο πλαίσιο του θεσμού Ημέρες Θάλασσας στον Πειραιά».
  • Συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής και τηλεοπτικούς σταθμούς στην Ελλάδα (STAR, ΑΝΤ1, EΡΤ κ.λπ.)
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Η σχολή Εικονοληψίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι η μοναδική που διαθέτει πλήθος υπερσύγχρονων εργαστηρίων με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του, πέραν των τυπικών απαιτήσεων.

Στα ιδιόκτητα τηλεοπτικά studios με High Definition Cameras και ρομποτικά συστήματα φωτισμού, οι σπουδαστές εφαρμόζουν όλες τις σύγχρονες πρακτικές λήψης εικόνας σε Live είτε σε βιντεοσκοπημένες παραγωγές.

 

Τα εργαστήρια Η/Υ έχουν όλες τις σύγχρονες εφαρμογές λογισμικού ενώ τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε ειδικές αίθουσες παρουσιάσεων-συνεδριάσεων με όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Ιστορία Κινηματογράφου – Τηλεόρασης

Σκηνοθεσία

Technical Workshop

Φωτισμός

Μηχανή Λήψης

Τηλεοπτική Παραγωγή – Προετοιμασία Τηλεοπτικού Πλατώ

Online Editing Disc

Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

Σενάριο

Φωτισμός – Διεύθυνση Φωτογραφίας

Ηλεκτρονικά

Τεχνολογία & Μηχανή Λήψης Φιλμ

Πολυκάμερα Συστήματα

Διαθεματική Εργασία

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των Σπουδών σου ως Εικονολήπτης – Cameraman:

 

  • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου.
  • Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξειδίκευσης στην εικονοληψία όπως:
  • «Xειρισμός Steadicam», «Video Editing», «Λήψη Βίντεο με Ψηφιακές Φωτογραφικές Μηχανές (DSLR)», «Εναέρια Βιντεοσκόπηση-Drones», κ.ά.
  • Να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια και να αποκτήσεις πανεπιστημιακό Πτυχίο “BA in Media Production-Film Directing, Σκηνοθεσία Κινηματογράφου” στα ελληνικά.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Οι απόφοιτοι της σχολής Εικονοληψίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ μπορούν να σταδιοδρομήσουν σε:

 

Τηλεοπτικούς Σταθμούς

Κινηματογράφο

Εταιρίες Τηλεοπτικών και Κινηματογραφικών Παραγωγών

Εταιρίες Παραγωγής Διαφημίσεων και Video Clips

Θέατρο

Συναυλίες

Μουσικούς Χώρους

Εταιρίες Διοργάνωσης Εκδηλώσεων

Οπερατέρ σε Κινηματογράφο και Τηλεόραση ως Ελεύθεροι Επαγγελματίες

Προσωπική Επιχείρηση Κάλυψης & Επεξεργασίας Οπτικοακουστικού Υλικού Κάλυψης και Κοινωνικών & Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

 

 

VIRTUAL TOURS

SEMINARS

Συνεργάτες

Επικοινώνησε μαζί μας

Tomes-Eidikotita