Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου

ΣΧΟΛΗΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΙΑΣ

Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

ΣΧΟΛΗΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΙΑΣ

Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

Γίνε Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Ο Βρεφονηπιοκόμος  και ο Νηπιαγωγός είναι πολύ κομβικά επαγγέλματα για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα, της προσωπικότητας και της ψυχολογίας  των παιδιών όσο και για την γνωστική ανάπτυξη και ένταξή τους στο στενό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.  Δίπλα στους κατάλληλους νηπιαγωγούς και βρεφονηπιοκόμους και μέσα στο κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον, ένα παιδί μπορεί να χτίσει θεμέλια για το μέλλον.

Ο Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου είναι ο εξειδικευμένος επαγγελματίας που προσφέρει στα παιδιά νοητική, κοινωνική, συναισθηματική και ηθική αγωγή, ψυχαγωγία και φροντίδα, μέσα από δραστηριότητες που έχουν ως βάση το παιχνίδι, με στόχο την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στο μέγιστο δυνατό βαθμό, εντός ενός περιβάλλοντος δημιουργικότητας και συνεργασίας. Στη σχολή Βρεφονηπιοκομίας  του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, με τα καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα που εφαρμόζει , αναπτύσσονται ολιστικά όλες ικανότητες και οι δεξιότητες, ώστε ως ο απόφοιτος Βοηθός Βρεφονηπιοκόμος να υπερέχει και να μπορεί να ακολουθήσει με συνέπεια, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό όλο το ημερήσιο πρόγραμμα των παιδικών σταθμών και να είναι περιζήτητος επαγγελματίας.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Φοιτώντας στη Σχολή Βρεφονηπιοκομίας  στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:  
 • : Σπουδάζεις στην πρώτη και μεγαλύτερη σχολή Παιδαγωγικών και Προσχολικής Αγωγής στην Ελλάδα, που ιδρύθηκε το 1982.
 • Εξασκείσαι σε πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια στα πρότυπα σύγχρονων παιδικών σταθμών, από το πρώτο εξάμηνο των σπουδών σου.
 • Εκπαιδεύεσαι από επιστήμονες παιδαγωγούς και ειδικούς ψυχοκινητικής αγωγής.
 • Αποκλειστικά στην ΑΚΜΗ έχεις τη δυνατότητα να εξειδικευτείς στην ειδική αγωγή.
 • Συμμετέχεις σε μεγάλης κλίμακας διατμηματικά projects (θεατρικές παραστάσεις) και ημερίδες από καταξιωμένους παιδαγωγούς και επαγγελματίες.
 • Παρακολουθείς σειρά σεμιναρίων για την Προσχολική Αγωγή (το σύστημα Montessori για παιδιά ηλικίας έως 6 ετών, Μουσικοπαιδαγωγικά Συστήματα-Εισαγωγή στο Σύστημα ORFF, Προβληματική και Aποκλίνουσα Συμπεριφορά, Συμβουλευτική Ψυχολογία, Θεατρικές Τεχνικές κλπ).
 • Κάνεις πρακτική σε παιδικό σταθμό κοντά στο σπίτι σου ή επιλέγεις ανάμεσα στους πλέον αξιόπιστους Ιδιωτικούς και Δημοτικούς παιδικών σταθμών του Δήμου Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας με τους οποίους το ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει αναπτύξει ειδική συνεργασία με στόχο τη μετέπειτα επαγγελματική απορρόφηση.
 • Ακολουθείς το ημερήσιο πρόγραμμα του Βρεφονηπιακού Σταθμού: την παραλαβή, τη σίτιση, τη δημιουργική απασχόληση, το βιωματικό και ελεύθερο παιχνίδι, τη σωματική άσκηση, την καθαριότητα και ανάπαυση των παιδιών, εφαρμόζοντας πιστά όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής.
 • Παρατηρείς την ανάπτυξη του κάθε παιδιού, επισημαίνοντας την πρόοδό του αλλά και τις αντιδράσεις, αλλαγές στη συμπεριφορά, ακόμα και παθολογικά συμπτώματα και ενημερώσεις σχετικά τον υπεύθυνο νηπιαγωγό, τους γονείς και τους ειδικούς (γιατρό, ψυχολόγο κ.λπ.).
 • Όλοι οι καθηγητές είναι ενεργοί καταξιωμένοι επαγγελματίες στον χώρο της προσχολικής αγωγής, καθώς και της ειδικής αγωγής.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το μοναδικό εκπαιδευτήριο, με τμήμα Προσχολικής Αγωγής που διαθέτει εργαστήρια προσομοίωσης παιδικών σταθμών, πλήρως εξοπλισμένα, με το πλέον κατάλληλο παιδαγωγικό υλικό και όλα τα απαραίτητα υλικοτεχνικά μέσα διδασκαλίας όπως:

 

Κορυφαίο μοντεσσοριανό υλικό για όλες τις ηλικίες των παιδιών προσχολικής αγωγής, εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού, ψυχοκινητικής αγωγής  και κουκλοθέατρα, χώρους ανάγνωσης και μυθοπλασίας, αίθουσες μουσικών οργάνων και μουσικοκινητικής αγωγής, εργαστήρια εικαστικών και καλλιτεχνικών. Επιπλέον διαθέτει εργαστήρια Η/Υ κορυφαίας τεχνολογίας καθώς και σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και παρουσιάσεων, με όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα.

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Γενική Ψυχολογία

Παιδαγωγική – Νηπιαγωγική

Εξελικτική Ψυχολογία

Τεχνικά

Μουσικοκινητική Αγωγή

Στοιχεία Υγιεινής

Στοιχεία Βρεφοκομίας

Στοιχεία Παιδιατρικής

Πρώτες Βοήθειες

Παιδική Λογοτεχνία

Πρακτική Άσκηση

Στοιχεία Οργάνωσης Βρεφονηπιακού Σταθμού

Στοιχεία Διαιτητικής

Κουκλοθέατρο – Θέατρο Σκιών

Παιχνίδι – Θεατρικό Παιχνίδι

Εικαστικά

Στοιχεία Ειδικής Αγωγής

Ψυχοπαθολογία

Παιδιά με Σωματικές Αναπηρίες & Δυσκολίες Προσαρμογής

Παιδιά με Νοητική Υστέρηση

Παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες & Διαταραχές Λόγου

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των Σπουδών σου ως Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου – Νηπιαγωγός:

 

 • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου.
 • Να αποκτήσεις Higher Diploma in Child Psychology ή in Childhood Studies από το Cambridge College.
 • Να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια και να αποκτήσεις πανεπιστημιακό Πτυχίο “BA (Hons) in Early Childhood Studies, Προσχολική Ηλικία ή BA (Hons) in Special Education, Ειδική Αγωγή” στα ελληνικά.
 • Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξειδίκευσης στα παιδαγωγικά-βρεφονηπιακά όπως: «Νοητική Υστέρηση: Παρέμβαση – Ένταξη στην Κοινότητα», «Συναισθηματική Ανάπτυξη στον Παιδικό Σταθμό», «Ψυχικές Διαταραχές στην Παιδική Ηλικία», κ.ά.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ως απόφοιτος Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου του ΙΕΚ ΑΚΜΗ μπορείς να εργαστείς σε φορείς Δημόσιους ή Ιδιωτικούς σχετικούς με τον κλάδο των Παιδαγωγικών, όπως:

 

Βρεφονηπιακούς

Παιδικούς Σταθμούς

Νηπιαγωγεία

Κέντρα Προσχολικής Αγωγής

Παιδικές Στέγες

Παιδότοπους

Οικοτροφεία

Παιδικές Κατασκηνώσεις

Κέντρα Οικογενειακού Προγραμματισμού

Ιδρύματα που έχουν σχέση με τη φροντίδα και διαπαιδαγώγηση παιδιών μέχρι 6 ετών.

Επιχειρήσεις που διατηρούν βρεφονηπιακά τμήματα για τα παιδιά των εργαζομένων τους.

 

VIRTUAL TOURS

SEMINARS

NEWS

Συνεργάτες

Επικοινώνησε μαζί μας

Tomes-Eidikotita