Δημοσιογραφία

ΣΧΟΛΗΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Δημοσιογραφίας, Συντακτών και Ρεπόρτερ

ΣΧΟΛΗΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Δημοσιογραφίας, Συντακτών και Ρεπόρτερ

Γίνε Δημοσιογράφος, Συντάκτης ή Ρεπόρτερ στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Ο Δημοσιογράφος κυνηγά την είδηση, καταγράφει κάθε ιστορική στιγμή, αναλύει τα γεγονότα, φτάνει στην αλήθεια μέσω έρευνας και την παρουσιάζει µε αντικειμενικότητα στο κοινό. Είναι ένα επάγγελμα που στηρίζεται σε συγκεκριμένες τεχνικές δεξιότητες για τη διασφάλιση της καλά διασταυρωμένης πληροφορίας και της επικοινωνίας της στο εκάστοτε κοινό. Όλα τα παραπάνω όμως, απαιτούν πολύπλευρη γνώση, κριτική και συνθετική σκέψη και φυσικά άριστη χρήση του γραπτού και προφορικού λόγου.

H αλματώδης εξέλιξη της τεχνολογίας σε συνδυασμό με την καθιέρωση των Social Media στον πυρήνα της ενημέρωσης, έχουν επιφέρει ριζικές αλλαγές στον τρόπο παραγωγής της είδησης, στη διανομή της πληροφορίας, αλλά και στον τρόπο κατανάλωσής της από το κοινό.

Με παράδοση 30 χρόνων στις σπουδές Δημοσιογραφίας, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, η πρώτη σχολή που εισήγαγε την ειδικότητα στην ιδιωτική εκπαίδευση, αποτελεί «φυτώριο» επαγγελματιών Δημοσιογράφων. Η εκπαίδευση σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και studios από ένα δίκτυο κορυφαίων επαγγελματιών της αγοράς, σε συνδυασμό με την πρόσβαση στους μεγαλύτερους ενημερωτικούς Οργανισμούς της χώρας, αποτελούν παράγοντες υπεροχής για τη Σχολή Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Μόνο στο μεγαλύτερο ΙΕΚ της χώρας, οι σπουδαστές της Σχολής Δημοσιογραφίας επιμελούνται τις δικές τους εκπομπές στο πρώτο εκπαιδευτικό PODCAST HUB στην Ελλάδα. Μέσα από διατμηματικές συνεργασίες, πραγματοποιούν projects σε πραγματικές συνθήκες παραγωγής, λαμβάνοντας όλη τη γνώση και την πρακτική εξάσκηση που χρειάζονται, για να διαπρέψουν μελλοντικά στο πλήρες φάσμα των online & offline Media. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι απόφοιτοι της Σχολής συγκαταλέγονται ανάμεσα στους καταξιωμένους δημοσιογράφους της χώρας, οι οποίοι έχουν χαράξει μια λαμπρή επαγγελματική πορεία.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Στη Σχολή Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 

  • Εκπαιδεύεσαι σε όλα τα είδη ρεπορτάζ (ελεύθερο, πολιτικό, αστυνομικό, καλλιτεχνικό, διεθνές, οικονομικό/επιχειρηματικό, αθλητικό) και για όλα τα ΜΜΕ (τηλεόραση/web TV, sites, ραδιόφωνο/Web Radio, εφημερίδες/περιοδικά).
  • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί το μόνο ΙΕΚ που έχει λάβει 2 βραβεία για την ποιότητα σπουδών του από την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, ενώ έχει αποσπάσει και το κορυφαίο Βραβείο Κωνσταντίνος Καλλιγάς, με το οποίο έχουν τιμηθεί οι σπουδαιότεροι Έλληνες Δημοσιογράφοι.
  • Αποκλειστική συνεργασία με τα μεγαλύτερα ονόματα των Media και της Δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, όπως οι Νίκος Χατζηνικολάου (επικεφαλής Σπουδών), Αντώνης Σρόιτερ, Δημήτρης Χατζηγεωργίου, Δημήτρης Ουγγαρέζος κ.ά.
  • Αποκλειστική συνεργασία με τα μεγαλύτερα News Media της χώρας, όπως το REAL MEDIA GROUP (REAL NEWS, REAL TASTE, real.gr, enikos.gr, enikonomia.gr), στο πλαίσιο της οποίας δημοσιεύονται άρθρα και ρεπορτάζ σου, ώστε να χτίσεις ένα ισχυρό portfolio πριν καν αποφοιτήσεις.
  • Συμμετέχεις ως δημοσιογράφος σε κορυφαίους θεσμούς/διατμηματικά projects της Σχολής, όπως τα DEBATES, ζωντανές συζητήσεις με καλεσμένους τα μεγαλύτερα ονόματα από το χώρο της πολιτικής, της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας, των Μedia, του αθλητισμού και του πολιτισμού. Οι πρωταγωνιστές μιλούν πρώτα στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ.
  • Εξειδικεύεσαι στις σημαντικότερες τάσεις των Media και της Επικοινωνίας (Multimedia Journalism/Social Media, Fake News κ.λπ.).
  • Αξιοποιείς για την πρακτική σου εκπαίδευση ως δημοσιογράφος το ΑΚΜΗ PODCAST HUB, για να σχεδιάσεις και να υλοποιήσεις on-demand εκπομπές, που διατίθενται για ακρόαση από το ευρύ κοινό. Επιπλέον, συμμετέχεις στο σχεδιασμό Free Press ειδικών εκδόσεων, που τυπώνονται και κυκλοφορούν στην αγορά (π.χ. UPLIFT), ως μέλος μιας πραγματικής εκδοτικής ομάδας (σύνταξη, γραφιστική, διαφήμιση).
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το μοναδικό εκπαιδευτήριο με Σχολή Δημοσιογραφίας, που διαθέτει 32 ιδιόκτητα state-of-the-art εργαστήρια, όπως τηλεοπτικά studios με κάμερες και επαγγελματικό φωτισμό, control rooms, studios ηχογραφήσεων και επεξεργασίας ήχου, studios φωτογραφίσεων κ.ά., όπου οι σπουδαστές εκπαιδεύονται με τις δικές τους εκπομπές, δελτία ειδήσεων και συνεντεύξεις.


Επιπλέον, έχεις τη δυνατότητα να επιμεληθείς τη δική σου εκπομπή στο πρώτο εκπαιδευτικό PODCAST HUB, που δημιούργησε το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, για να φέρει τους σπουδαστές κοντά στις τάσεις των σύγχρονου μιντιακού κόσμου, προσφέροντάς τους hands-on εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες παραγωγής. Τα θεωρητικά μαθήματα πραγματοποιούνται σε σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και παρουσιάσεων, με όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Εισαγωγή στη Δημοσιογραφία

Δημοσιογραφικός Λόγος Ι: Γλώσσα

Αγωγή του Λόγου

Θεωρία Επικοινωνίας

Reporting

Ερευνητική Δημοσιογραφία

Στοιχεία Δημοσίων Σχέσεων

Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

Τεχνική Συνέντευξης

Δημοσιογραφικός Λόγος ΙΙ: Κείμενο

Δίκαιο & Δεοντολογία

Τεχνικές Επικοινωνίας

Οργάνωση – Έκδοση Εφημερίδας

Πηγές Ρεπορτάζ

Είδη Ρεπορτάζ

Διεθνής Δημοσιογραφία

Φωτοειδησεογραφία

Σχόλιο – Editorial – Άρθρο Γνώμης

Διεθνείς & Ευρωπαϊκοί Θεσμοί

Ρεπορτάζ – Ειδικά Θέματα

Οργάνωση – Παραγωγή – Παρουσίαση Ραδιοφωνικών Εκπομπών

Οργάνωση – Παραγωγή – Παρουσίαση Τηλεοπτικών Εκπομπών

Ηλεκτρονική Δημοσιογραφία

Περιοδικός Τύπος

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των Σπουδών σου ως Δημοσιογράφος:

 

  • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου.
  • Να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια και να αποκτήσεις Πανεπιστημιακό Πτυχίο “BA in Media Production -Journalism, Δημοσιογραφία”, στα ελληνικά.
  • Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξειδίκευσης, όπως Fake News, «Ενημέρωση και Social Media», «Media και Δημόσιες Σχέσεις», «Crisis Management στα Media», «Ηλεκτρονική Σελιδοποίηση», «Η Τεχνική Συνέντευξης στα Debates», «Ψηφιακή Διπλωματία», κ.ά.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

O απόφοιτος της Σχολή Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ μπορεί να εργαστεί ως Συντάκτης, Αρθρογράφος, Δημοσιογράφος, Αναλυτής, Παρουσιαστής, Εκφωνητής σε:


Τηλεοπτικούς Σταθμούς

Ραδιοφωνικούς Σταθμούς

Εφημερίδες

Περιοδικά

Γραφεία Τύπου

Ηλεκτρονικά Μέσα – Διαδικτυακά ΜΜΕ

Πρακτορεία Ειδήσεων

Υπουργεία, Πρεσβείες, Ομοσπονδίες

Γραφεία Δημοσίων Σχέσεων

Διαφημιστικές Εταιρείες και Media Monitoring

Εταιρείες Αποδελτίωσης

VIRTUAL TOURS

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

SEMINARS

Συνεργάτες

Επικοινώνησε μαζί μας

Tomes-Eidikotita