Οδοντική Τεχνολογία

ΣΧΟΛΗΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Βοηθός Οδοντοτεχνίτη

ΣΧΟΛΗΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Βοηθός Οδοντοτεχνίτη

Σπούδασε Βοηθός Οδοντοτεχνίτη στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ!

Η Οδοντική Τεχνολογία αποτελεί έναν άρρηκτα συνδεδεμένο κλάδο με την επιστήμη της οδοντιατρικής. Ο οδοντοτεχνίτης είναι ο ειδικευμένος τεχνικός που κατασκευάζει προσωρινές αποκαταστάσεις δοντιών, ολικές οδοντοστοιχίες, ορθοδοντικούς μηχανισμούς όλων των ειδών κ.ά, τα οποία προμηθεύονται οι  οδοντίατροι. Η οδοντοτεχνική είναι ένας διαρκώς αναπτυσσόμενος κλάδος που κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος στο χώρο της υγείας, με σταθερή ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Ένα ευρύτερο πεδίο εφαρμογής είναι και η Αισθητική Οδοντιατρική, αφού όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταφεύγουν στη βελτίωση της όψης των δοντιών τους. Οι ανάγκες των οδοντιατρείων και των ορθοδοντικών κέντρων για κάλυψη πρώτων υλών αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς, παγιώνοντας έτσι τις συνεργασίες τους με οδοντοτεχνικά εργαστήρια.

Ως σπουδαστής της Σχολής Οδοντικής Τεχνολογίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, εκπαιδεύεσαι σε κάθε στάδιο υλοποίησης μιας οδοντοτεχνικής εργασίας και οργάνωσης ενός σύγχρονου εργαστηρίου. Από την ταξινόμηση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, την επικοινωνία με το δίκτυο προμηθευτών και το συντονισμό των διαδικασιών ανεφοδιασμού, μέχρι την επικοινωνία με τον οδοντίατρο, για την ανάληψη ενός project.

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ σου δίνει την ευκαιρία να αποκτήσεις εξειδικευμένες γνώσεις πλάι σε έμπειρους επαγγελματίες και να βρεθείς σε πλήρως εξοπλισμένα οδοντοτεχνικά εργαστήρια, κατασκευάζοντας εμφυτεύματα για πραγματικούς ασθενείς.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Η επιλογή σου να ξεκινήσεις τις Σπουδές σου στη Σχολή Οδοντικής Τεχνολογίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, σου εξασφαλίζει ένα πλήθος προνομίων:

 

  • Από το πρώτο κιόλας εξάμηνο των σπουδών σου, συμμετέχεις σε πραγματικά projects μέσω των συνεργαζόμενων οδοντοτεχνικών και οδοντιατρικών κέντρων, υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων οδοντιάτρων, ορθοδοντικών και οδοντοτεχνιτών.
  • Εξειδικεύεσαι στη χρήση σύγχρονου οδοντοτεχνικού εξοπλισμού, σε πραγματικές συνθήκες και περιστατικά.
  • Συμμετέχεις στα μεγαλύτερα πανελλήνια συνέδρια και σεμινάρια κατάρτισης.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Στη Σχολή Οδοντικής Τεχνολογίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποκτάς hands-on εμπειρία, σε πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια, που διαθέτουν όλο το μηχανολογικό εξοπλισμό, τα υλικά και τα εργαλεία που χρειάζεται ένας οδοντοτεχνίτης, για να κατασκευάσει γέφυρες, όψεις ρητίνης και πορσελάνης, ένθετα ορθοδοντικά μηχανήματα κ.ά.

Επιπλέον, οι χώροι διεξαγωγής των εργαστηρίων έχουν κατασκευαστεί με πρότυπα πραγματικών χώρων οδοντοτεχνικής τεχνολογίας, ώστε να εξοικειωθείς με το μελλοντικό περιβάλλον εργασίας σου, αναλαμβάνοντας τη διαχείριση των μηχανημάτων, την οργάνωση των υλικών κ.ά.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Ανατομία – Φυσιολογία – Μορφολογία Σύγκλισης

Θεωρία Μορφολογίας Οδόντων

Θεωρία Οδοντοτεχνίας (Κινητή Προσθετική)

Υγιεινή – Α’ Βοήθειες

Θεωρία Υλικών

Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

Θεωρία Οδοντοτεχνίας (Ακίνητη Προσθετική)

Μηχανολογικός Εξοπλισμός Εργαστηρίου και Συντήρηση

Οργάνωση Εργαστηρίου

Θεωρία Πορσελάνης (Στοιχεία)

Ορθοδοντική – Οδοντοτεχνία

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Μετά την αποφοίτησή σου από τη Σχολή Οδοντικής Τεχνολογίας, μπορείς να ξεκινήσεις την καριέρα σου σε:

 

Οδοντοτεχνικά Εργαστήρια Κλινικών και Νοσοκομείων
Ιδιωτικά Οδοντοτεχνικά Εργαστήρια

VIRTUAL TOURS

NEWS

Συνεργάτες

Επικοινώνησε μαζί μας

Tomes-Eidikotita