Οπτική – Οπτομετρία

ΣΧΟΛΗΟπτικής & Οπτομετρίας

Βοηθός Οπτικής & Οπτομετρίας

ΣΧΟΛΗΟπτικής & Οπτομετρίας

Βοηθός Οπτικής & Οπτομετρίας

Γίνε Βοηθός Οπτικής & Οπτομετρίας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ!

Ο Βοηθός Οπτικής & Οπτομετρίας αποτελεί ένα από τα λίγα επαγγέλματα του κλάδου υγείας με μεγάλη επίδραση στην καθημερινότητα των ανθρώπων, καθώς είναι άμεσα συνδεδεμένο με την κρίσιμη αίσθηση της όρασης, και παράλληλα, άμεση αποκατάσταση με πληθώρα επαγγελματικών προοπτικών και υψηλές απολαβές.

Η Οπτομετρία είναι η επιστήμη που ερευνά την υγεία των οφθαλμών και τη μέτρηση της οπτικής λειτουργίας. Πρόκειται για κλάδο με ιδιαίτερα σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια καθώς, εκτός του ότι συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της οπτικής λειτουργίας, συνδυάζει στοιχεία της επιστήμης, της αισθητικής αλλά και της μόδας, γεγονός που προσφέρει μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης καριέρας σε έναν χώρο που δεν παρουσιάζει ακόμη κορεσμό.

Ο Βοηθός Οπτικής & Οπτομετρίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ µπορεί να αποκατασταθεί επαγγελματικά σε ένα ευρύ φάσμα οργανισμών, μονάδων υγείας, καταστημάτων οπτικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ως βοηθός δίπλα σε επιστήμονες οπτικούς-οπτομέτρες, σε ένα ασφαλές και ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον. Οφείλει να γνωρίζει τις κοινωνικές και νομικές υποχρεώσεις των οπτικών επιχειρήσεων έναντι πελατών, οφθαλμιάτρων και υγειονομικών φορέων, ασχολείται με την έρευνα, την ανάπτυξη και την καινοτομία σε κάθε τομέα της Οπτικής και έχει γνώση για την εκπόνηση σχετικών μελετών και τον σχεδιασμό προϊόντων της οπτικής βιομηχανίας, αλλά και οργάνωσης-διαχείρισης τμημάτων και γραφείων και εξυπηρέτησης πελατών.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Φοιτώντας στη Σχολή Οπτομετρίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:  

 • Αποκλειστική εκπαιδευτική συνεργασία με τις μεγαλύτερες αλυσίδες οπτικών PANAIDIS EYEWEAR, OPTICAL PAPADIAMANTOPOULOS, MARK AALEN, με δυνατότητα άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης στα καταστήματά τους με την ολοκλήρωση των σπουδών. 
 • Εκπαιδεύεσαι σε υπερσύγχρονους επαγγελματικούς χώρους όπου χειρίζεσαι εργαστηριακό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, σε υπερσύγχρονα εργαστήρια που προσομοιάζουν πραγματικές συνθήκες εργασιακού περιβάλλοντος. 
 • Απολαμβάνεις βιωματική εκπαίδευση Βοηθού Οπτικής, μέσα από σειρά εκπαιδευτικών επισκέψεων σε συνεργαζόμενα εξειδικευμένα Εργαστήρια Οπτικής.  
 • Αποκτάς τεχνογνωσία για τις πιο σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές Οπτικής – Οπτομετρίας και εμπλουτίζεις τις γνώσεις σου, παρακολουθώντας εξειδικευμένα επιμορφωτικά σεμινάρια σε συνεργασία με κορυφαία κέντρα οπτικής-Οπτομετρίας και έμπειρους επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου. 
 • Πραγματοποιείς την πρακτική σου άσκηση σε συνεργαζόμενους φορείς υγείας και εργαστήρια-καταστήματα οπτικής. 
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το μοναδικό εκπαιδευτήριο με τμήμα Οπτικής – Οπτομετρίας που διαθέτει πλήθος υπερσύγχρονων εργαστηρίων με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Τα εργαστήρια έχουν κατασκευαστεί με πρότυπα πραγματικών επαγγελματικών χώρων Οπτομετρίας , ώστε να εξοικειωθείς με το μελλοντικό περιβάλλον εργασίας σου, αναλαμβάνοντας τη διαχείριση όλων των οπτικών οργάνων και υλικών όπως: φακοί επαφής, γυαλιά οράσεως και ηλίου.

Επιπλέον, διαθέτει ειδικές αίθουσες διδασκαλίας καθώς και εργαστήρια Η/Υ με όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα, έτσι ώστε να ειδικευτείς 100% ως Βοηθός Οπτικής & Οπτομετρίας.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗΣ ΟΠΤΙΚΗΣ
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΟΠΤΙΚΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΤΟΜΙΑ & ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ Ι,ΙΙ
ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ & ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Ι, ΙΙ
ΑΝΑΤΟΜΙΑ & ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΟΦΘΑΛΜΟΥ
ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΟΡΑΣΗΣ
ΟΦΘΑΛΜΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ
ΟΦΘΑΛΜΙΚΟΙ ΦΑΚΟΙ Ι, ΙΙ
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΠΤΟΜΕΤΡΙΑΣ Ι,ΙΙ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΦΘΑΛΜΙΚΩΝ ΦΑΚΩΝ Ι, ΙΙ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΠΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ Ι,ΙΙ
ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ Ι,ΙΙ
ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΟΡΑΣΗΣ
ΟΠΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των Σπουδών στην Οπτική – Οπτικομετρία: 

 

 • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου.  
 • Να εξασφαλίσεις διεθνή κατοχύρωση σπουδών με το βρετανικό δίπλωμα Pearson Assured. 
 • Να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το μεγαλύτερο Κολλέγιο πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια και να αποκτήσεις πανεπιστημιακό Πτυχίο “BSc” της επιλογής σου στις επιστήμες υγείας, στα ελληνικά. 
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας «Βοηθός Οπτικής – Οπτικομετρίας», με την απόκτηση του Κρατικού Διπλώματος έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν με μόρια στις προκηρύξεις του Δημοσίου για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ σε κρατικά νοσηλευτικά ιδρύματα, ενώ μπορούν να σταδιοδρομήσουν σε:  

 

 • Οπτικά Καταστήματα και καταστήματα με δραστηριότητες όπως: 
 • Εκτέλεση συνταγών υπό την επίβλεψη Οπτικού – Οπτομέτρη. 
 • Εκτέλεση επισκευών και αναπροσαρμογών σε γυαλιά οράσεως, προστατευτικά γυαλιά ηλίου, τηλεσκόπια, κιάλια. 
 • Παραλαβή και παραγγελία συνταγών. 
 • Εξυπηρέτηση πελάτη σε επιλογή σκελετού και φακών. 
 • Τεχνική υποστήριξη συσκευών. 
 • Συναλλαγές, προμήθειες και μηχανογράφηση. 
 • Πώληση προστατευτικών γυαλιών ηλίου. 
 • Εξυπηρέτηση πελάτη στην πώληση φακών επαφής, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση Οπτικού – Οπτομέτρη. 
 • Βιομηχανίες Οπτικών ειδών  
 • Οπτικά Εργαστήρια 
 • Ως ελεύθεροι επαγγελματίες σε δικά τους εργαστήρια, με την απόκτηση της σχετικής άδειας μετά από εξετάσεις.  

VIRTUAL TOURS

NEWS

Συνεργάτες

Επικοινώνησε μαζί μας

Tomes-Eidikotita