ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ & ΜΜΕ

ΣΠΟΥΔΕΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
& ΜΜΕ

ΣΠΟΥΔΕΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
& ΜΜΕ

Σπούδασε στον Τομέα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Αποστολή του τομέα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ είναι η κατάρτιση των σπουδαστών στις πρακτικές των επαγγελμάτων της επικοινωνίας και της δημοσιογραφίας, έντυπης και ηλεκτρονικής. Το πρόγραμμα σπουδών που θα παρακολουθήσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι δομημένο έτσι ώστε να προωθήσει με έναν εξελικτικό τρόπο την εισαγωγή και την εξειδίκευσή σου στο χώρο της δημοσιογραφίας και στη χρήση όλων των εργαλείων ψηφιακής τεχνολογίας και Social Media. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρεις να αναπτύξεις ικανότητες και δεξιότητες στην αναζήτηση, ερμηνεία, οργάνωση και μετάδοση πληροφοριών στον τομέα της Δημοσιογραφίας, Γενικής και Αθλητικής.

Στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ μαθαίνεις τεχνικές συγγραφής και δημοσίευσης ειδησεογραφικού περιεχομένου σε όλα τα μέσα (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και ψηφιακά) καθώς και όλες τις μεθόδους δημοσιογραφικής έρευνας και ρεπορτάζ μέσω της συνεχούς πρακτικής εξάσκησής σου σε πραγματικές συνθήκες εργασίας που περιλαμβάνουν τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά studios με τον τελειότερο τεχνολογικό εξοπλισμό καθώς επίσης και με συνεντεύξεις από τα πρόσωπα της επικαιρότητας. Καλλιεργείς επίσης, δημοσιογραφικό ένστικτο φοιτώντας δίπλα σε μία εκπαιδευτική ομάδα αποτελούμενη από καταξιωμένους επαγγελματίες δημοσιογράφους, με μεγάλη εκπαιδευτική και επαγγελματική εμπειρία.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών σου έχεις κατακτήσει ήδη το γνωστικό υπόβαθρο αλλά και τις πρακτικές δεξιότητες που απαιτούνται, για να αντεπεξέλθεις στο σύγχρονο μοντέλο εργασίας που θέλει το δημοσιογράφο πολυπράγμονα και ιδιαίτερα εξοικειωμένο με όλα τα εργαλεία της ψηφιακής τεχνολογίας.

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το πρώτο εκπαιδευτικό Ίδρυμα αναγνωρισμένο από το Κράτος στις σπουδές Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στην Ελλάδα.
01
Αποκλειστική συνεργασία με τα μεγαλύτερα ονόματα των Media & της Δημοσιογραφίας στην Ελλάδα (Νίκος Χατζηνικολάου, Σία Κοσιώνη, Αντώνης Σρόιτερ, Δημήτρης Χατζηγεωργίου, Σωτήρης Δανέζης, Δημήτρης Ουγγαρέζος κ.ά.).
02
Αποκλειστική συνεργασία με τα μεγαλύτερα news media της χώρας όπως ο REAL MEDIA GROUP (REAL NEWS, REAL TASTE, real.gr, enikos.gr, enikonomia.gr).
03
Διαρκής εξειδίκευση σε καίριους τομείς/εργαλεία των Μedia & της Επικοινωνίας (Multimedia Journalism/Social Media, Fake News κ.ά.).
04
Διαρκής καθοδήγηση από προσωπικό Σύμβουλο Καριέρας στο πληρέστερο Interactive Γραφείο Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας στην Ελλάδα.
05
Δυνατότητα συνέχισης σπουδών για απόκτηση Πανεπιστημιακού Πτυχίου (Bachelor) στα ελληνικά στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.
06

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχοντας ως κύριο γνώμονα την παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης τόσο σε επίπεδο εγκαταστάσεων όσο και σε επίπεδο συνεργατών και α΄ υλών, συνεργάζεται με κορυφαίες εταιρίες που ηγούνται στον κλάδο του ….., εντάσσοντας αποκλειστικά τα προϊόντα τους στην εκπαιδευτική του διαδικασία.
Tomes-Eidikotita