ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ & ΜΜΕ

ΣΠΟΥΔΕΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
& ΜΜΕ

ΣΠΟΥΔΕΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
& ΜΜΕ

Σπούδασε στον Τομέα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Αποστολή του Tομέα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ είναι η κατάρτιση των σπουδαστών στις πρακτικές των επαγγελμάτων της επικοινωνίας και της δημοσιογραφίας, έντυπης και ηλεκτρονικής. Το πρόγραμμα σπουδών που θα παρακολουθήσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι δομημένο έτσι ώστε να προωθήσει με έναν εξελικτικό τρόπο την εισαγωγή και την εξειδίκευσή σου στο χώρο της δημοσιογραφίας και στη χρήση όλων των εργαλείων ψηφιακής τεχνολογίας και Social Media. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρεις να αναπτύξεις ικανότητες και δεξιότητες στην αναζήτηση, ερμηνεία, οργάνωση και μετάδοση πληροφοριών στον Tομέα της Δημοσιογραφίας, Γενικής και Αθλητικής.

Στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ μαθαίνεις τεχνικές συγγραφής και δημοσίευσης ειδησεογραφικού περιεχομένου σε όλα τα μέσα (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και ψηφιακά), καθώς και όλες τις μεθόδους δημοσιογραφικής έρευνας και ρεπορτάζ μέσω της συνεχούς πρακτικής εξάσκησής σου σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, που περιλαμβάνουν τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά studios, με ό,τι πιο νέο αφορά τον τεχνολογικό εξοπλισμό, καθώς επίσης και με συνεντεύξεις από τα πρόσωπα της επικαιρότητας. Επιπλέον, καλλιεργείς δημοσιογραφικό ένστικτο, φοιτώντας δίπλα σε μία εκπαιδευτική ομάδα αποτελούμενη από καταξιωμένους επαγγελματίες δημοσιογράφους, με μεγάλη εκπαιδευτική και επαγγελματική εμπειρία. Το ΑΚΜΗ PODCAST HUB, μια πανελλαδική πρωτοβουλία του μεγαλύτερου ΙΕΚ της χώρας, δίνει στους σπουδαστές Δημοσιογραφίας τη δυνατότητα να ηχογραφήσουν τις δικές τους εκπομπές, με γνωστούς καλεσμένους, πραγματοποιώντας διατμηματικές συνεργασίες με τις Σχολές Ηχοληψίας, Μουσικής Τεχνολογίας και Φωτογραφίας.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών σου έχεις κατακτήσει ήδη το γνωστικό υπόβαθρο, αλλά και τις πρακτικές δεξιότητες που απαιτούνται, για να αντεπεξέλθεις στο σύγχρονο μοντέλο εργασίας που θέλει το δημοσιογράφο πολυπράγμονα και ιδιαίτερα εξοικειωμένο με όλα τα εργαλεία της ψηφιακής τεχνολογίας.

ΣΗΜΕΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗΣ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το πρώτο εκπαιδευτικό Ίδρυμα αναγνωρισμένο από το Κράτος στις σπουδές Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στην Ελλάδα.
01
Αποκλειστική συνεργασία με τα μεγαλύτερα ονόματα των Media & της Δημοσιογραφίας στην Ελλάδα (Νίκος Χατζηνικολάου, Αντώνης Σρόιτερ, Δημήτρης Χατζηγεωργίου, Σωτήρης Δανέζης, Δημήτρης Ουγγαρέζος κ.ά.).
02
Αποκλειστική συνεργασία με τα μεγαλύτερα Νews Media της χώρας, όπως ο REAL MEDIA GROUP (REAL NEWS, REAL TASTE, real.gr, enikos.gr, enikonomia.gr).
03
Διαρκής εξειδίκευση σε καίριους τομείς/εργαλεία των Μedia & της Επικοινωνίας (Multimedia Journalism/Social Media, Fake News κ.ά.).
04
Διαρκής καθοδήγηση από προσωπικό Σύμβουλο Καριέρας στο πληρέστερο Interactive Γραφείο Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας στην Ελλάδα.
05
Δυνατότητα συνέχισης σπουδών για απόκτηση Πανεπιστημιακού Πτυχίου (Bachelor) στα ελληνικά, στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.
06

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

VIRTUAL TOURS

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Επικοινώνησε μαζί μας

Tomes-Eidikotita