Β. Ακτινολόγου

ΣΧΟΛΗΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ

Βοηθός Ραδιολογίας & Ακτινολογίας

ΣΧΟΛΗΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ

Βοηθός Ραδιολογίας & Ακτινολογίας

Γίνε Βοηθός Ραδιολογίας & Ακτινολογίας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Ο Βοηθός Ραδιολογίας & Ακτινολογίας είναι ένας επαγγελματίας με μεγάλη ζήτηση στην αγορά, που χειρίζεται συσκευές και μηχανήματα απεικονιστικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας, όπως μαγνητικοί και αξονικοί τομογράφοι, στα τμήματα ακτινοδιαγνωστικής και ακτινοθεραπείας διαγνωστικών εργαστηρίων, νοσοκομείων και κλινικών.

Οι απόφοιτοι Ραδιολογίας & Ακτινολογίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, είναι πλήρως καταρτισμένοι στην εκτέλεση μιας ακτινολογικής εξέτασης, καθώς και στην προετοιμασία του ασθενούς για τη σωστή διενέργειά της, υπό την επίβλεψη των Τεχνολόγων Ακτινολόγων, τηρώντας τους κανονισμούς ακτινοπροστασίας.

Ως επαγγελματίες, εξασφαλίζουν την καλή λειτουργία των ιατρικών μηχανημάτων και συσκευών, καθώς και του γενικού τεχνολογικού εξοπλισμού του εργαστηρίου, ενώ ασχολούνται και με την παρακολούθηση και επάρκεια των αναλώσιμων υλικών. Ο Βοηθός Ακτινολογίας χειρίζεται τις συσκευές του εμφανιστηρίου των ακτινολογικών φιλµ, καθώς και τους simulators (εξοµοιωτές) των ακτινοθεραπευτικών τµηµάτων, στο πλαίσιο σχεδιασμού του ακτινοθεραπευτικού πεδίου.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Φοιτώντας στη Σχολή Ακτινολογίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 

  • Αποκλειστική συνεργασία με τη Βιοϊατρική και Euromedica για την πρακτική άσκηση από το 1ο έτος, ως Βοηθός Ραδιολογίας & Ακτινολογίας, σε υπερσύγχρονα διαγνωστικά μηχανήματα, όπως Μαγνητικό Τομογράφο, Αξονικό Τομογράφο, Υπερηχοτομογράφο, Μαστογράφο, Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας, Ψηφιακό Αγγειογράφο, Ψηφιακό Ακτινολογικό.
  • Κλινική άσκηση στα δημόσια νοσοκομεία Σωτηρία, Παπαγεωργίου, Θεαγένειο, Παπανικολάου, 424 Γ.Σ.Ν.Ε. και ΚΑΤ, τα οποία αποτελούν κέντρα πιστοποίησης των ακτινολόγων.
  • Πρόκειται για τη μοναδική σχολή με ειδικό επαγγελματικό χώρο διδασκαλίας ακτινοτεχνολογίας για την εκμάθηση χειρισμού ακτινολογικού μηχανήματος.
  • Αποκτάς τεχνογνωσία δίπλα σε κορυφαίους ιατρούς ακτινολόγους , τεχνολόγους ακτινολόγους, ακτινοφυσικούς και ογκολόγους.
  • Ως Βοηθός Ακτινολογίας παρακολουθείς εξειδικευμένα σεμινάρια συμπεριφοράς και επικοινωνίας µε τους ασθενείς.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Η σχολή Ακτινολογίας του  ΙΕΚ ΑΚΜΗ διαθέτει πλήθος υπερσύγχρονων εργαστηρίων Ηλεκτρονικών και Ιατρικών Μηχανημάτων με άρτιο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, όπως ακτινολογικό μηχάνημα και καρδιογράφο, για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του, πέραν των τυπικών απαιτήσεων.

 

Επιπλέον διαθέτει εργαστήρια Η/Υ κορυφαίας τεχνολογίας καθώς και σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και παρουσιάσεων.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Ανατομία

Φυσιολογία

Φυσική Ιατρική Απεικόνιση/ Ακτινοφυσική

Ακτινοτεχνολογία

Πρώτες Βοήθειες

Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

Ασφάλεια & Υγιεινή στην Εργασία

Ακτινοτεχνολογία (Πρακτική σε Κλινική)

Ακτινοανατομική

Ακτινοδιαγνωστική

Ακτινοπροστασία

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των Σπουδών σου στην Ακτινολογία & Ραδιολογία:

 

  • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου.
  • Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξειδίκευσης στην ακτινολογία όπως «Πυρηνική ιατρική», «Τηλεϊατρική», «Ο ρόλος του τεχνολόγου ακτινολόγου σε ανοιχτό χειρουργείο», κ.ά.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Οι απόφοιτοι της σχολής Ακτινολογίας μπορούν να σταδιοδρομήσουν σε:

 

∆ηµόσια Νοσοκομεία

Ιδιωτικά Νοσοκομεία

Ακτινολογικά Εργαστήρια

Ιδιωτικές Κλινικές

Ακτινοδιαγνωστικά Κέντρα

Ασφαλιστικούς Οργανισμούς

Κέντρα Υγείας

 

 

VIRTUAL TOURS

NEWS

Συνεργάτες

Επικοινώνησε μαζί μας

Tomes-Eidikotita