Ψυκτικών

ΣΧΟΛΗΨΥΚΤΙΚΩΝ

Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού & Κλιματισμού

ΣΧΟΛΗΨΥΚΤΙΚΩΝ

Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού & Κλιματισμού

Γίνε Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού & Κλιματισμού στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Ο Ψυκτικός ως επάγγελμα έχει καταστεί άκρως ανταγωνιστικό με σταθερή απορρόφηση ειδικά στην ελληνική αγορά, χάρη στις  συνεχείς τεχνολογικές εξελίξεις με επίκεντρο την αναβάθμιση της ποιότητας και της ενεργειακής απόδοσης μονάδων θέρμανσης-κλιματισμού αλλά και την ανάπτυξη της τεχνολογίας υβριδικών συστημάτων- εγκαταστάσεων.

Μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών σε πρότυπα επαγγελματικά εργαστήρια σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου, ο επαγγελματίας Ψυκτικός του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, εξειδικεύεται  στη λειτουργία, εγκατάσταση και συντήρηση συστημάτων ψύξης και κλιματισμού στον οικιακό, επαγγελματικό, κτιριακό και βιομηχανικό τομέα.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Φοιτώντας στη Σχολή Ψυκτικών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 

  • Αποκλειστική συνεργασία με την εταιρεία CARRIER-TOSHIBA, την κορυφαία εταιρεία στον χώρο του κλιματισμού, στο πλαίσιο της οποίας οι σπουδαστές της σχολής Ψυκτικών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ εξειδικεύονται σε συστήματα αιχμής και παρακολουθούν σεμινάρια με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στον κλάδο.
  • Το μοναδικό ΙΕΚ που διαθέτει εντός της Σχολής πλήρως εξοπλισμένους εργαστηριακούς χώρους στα πρότυπα επαγγελματικών εργαστηρίων ψύξης – κλιματισμού (μηχανουργείο, ηλεκτρολογικό-αυτοματισμών, συγκολλήσεων).
  • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το μοναδικό ΙΕΚ με προσομοιωτές Βιομηχανικής Ψύξης και Ψυκτικό Θάλαμο.
  • Συμμετέχεις σε μοναδικά εκπαιδευτικά projects εξειδίκευσης (κατασκευή οικιακού ψυγείου, κατασκευή και επισκευή ηλεκτρονικής πλακέτας κ.ά.).
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι η μοναδική Σχολή Ψυκτικών που διαθέτει ιδιόκτητα εργαστήρια ψύξης, αερισμού και κλιματισμού με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του.

Τα εργαστήρια περιλαμβάνουν ψυκτικές μονάδες με κυκλώματα πλήρως αυτοματοποιημένα, κλιματιστικά δωματίου, ημικεντρικές μονάδες κλιματισμού, εσωτερικές μονάδες κλιματισμού-ψύξης-θέρμανσης με κύκλωμα νερού, κεντρική μονάδα επεξεργασίας αέρα και πύργο ψύξης, επαγγελματικά και οικιακά ψυγεία, ψυκτικούς θαλάμους συντήρησης-κατάψυξης, πάγκους με μονάδες συμπύκνωσης και υποτυπώδεις θαλάμους με εξατμιστές κ.ά. Λειτουργούν επίσης  μηχανουργεία, εφαρμοστήρια και εργαστήρια συγκολλήσεων. Επιπλέον, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ διαθέτει σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και παρουσιάσεων, καθώς και εργαστήρια Η/Υ κορυφαίας τεχνολογίας.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Σχέδιο

Τεχνολογία Υλικών

Μηχανική – Αντοχή Υλικών

Τεχνολογία Κατασκευών

Ασφάλεια Εργασίας

Στοιχεία Μηχανών

Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

Προστασία Περιβάλλοντος

Στοιχεία Θερμοδυναμικής & Μηχ. Ρευστών

Ηλεκτροτεχνικές Εφαρμογές

Συμπιεστές

Τεχνολογία Ψύξης

Αυτοματισμοί Ψυκτικών Εγκαταστάσεων

Κλιματισμός

Σχεδίαση Ψυκτικών Εγκαταστάσεων

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των Σπουδών σου ως Ψυκτικός:

 

  • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου
  • Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξειδίκευσης στους ψυκτικούς όπως «Εγκαταστάσεις Βιομηχανικής Ψύξης», “Βιομηχανικός Κλιματισμός», «Αυτοματισμοί και Νέα Συστήματα Ψυκτικών εγκαταστάσεων», «Σχεδιασμός μέσω Ηλεκτρονικού Υπολογιστή (AutoCad)» κ.ά.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Οι απόφοιτοι της σχολής Ψυκτικών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ μπορούν να σταδιοδρομήσουν σε:

 

Σε τεχνικές εταιρείες, τεχνικά γραφεία ή συνεργεία που δραστηριοποιούνται στην κατασκευή εγκαταστάσεων ψύξης-κλιματισμού.

Σε εταιρείες συντήρησης ψυκτικών και κλιματιστικών εγκαταστάσεων.

Σε βιομηχανικές μονάδες που κατασκευάζουν υλικά και εξαρτήματα ψυκτικών και κλιματιστικών εγκαταστάσεων, ως προσωπικό παραγωγής.

Ως ελεύθεροι επαγγελματίες ψυκτικοί.

Ως συντηρητές εγκαταστάσεων ψύξης/κλιματισμού σε πλοία.

VIRTUAL TOURS

SEMINARS

NEWS

Συνεργάτες

Επικοινώνησε μαζί μας

Tomes-Eidikotita