Εργοθεραπεία

ΣΧΟΛΗΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Βοηθός Εργοθεραπείας

ΣΧΟΛΗΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Βοηθός Εργοθεραπείας

Γίνε Βοηθός Εργοθεραπείας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Η Εργοθεραπεία αποτελεί μία από τις πλέον σύγχρονες επιστήμες του κλάδου της Υγείας και των Παραϊατρικών επαγγελμάτων και χρησιμοποιείται για να βελτιώσει την καθημερινότητα των ατόμων κάθε ηλικίας, τα οποία αντιμετωπίζουν κινητικές, νοητικές, ψυχικές, αναπτυξιακές ή συναισθηματικές διαταραχές.

Μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών Εργοθεραπείας που στηρίζεται στην εντατική κλινική άσκηση σε πραγματικά περιστατικά, ο Βοηθός Εργοθεραπείας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, σε συνεργασία µε τον Εργοθεραπευτή, σχεδιάζει και εφαρμόζει ειδικά προγράμματα εργοθεραπείας μέσα από τα οποία το άτομο θα καταφέρει να αναπτύξει, να βελτιώσει και να αξιοποιήσει τις δεξιότητές του, ώστε να αντιδρά προσαρμοστικά στις απαιτήσεις του περιβάλλοντός του. Μέσω του «έργου», όπως η ζωγραφική και το παιχνίδι, τα άτομα βελτιώνουν τις λεπτές και τις αδρές κινητικές λειτουργίες τους, από το πώς θα πιάσουν το μολύβι έως την ισορροπία του σώματος και την ικανότητα συγκέντρωσης.  

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Φοιτώντας στη Σχολή Εργοθεραπείας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 

  • Κλινική άσκηση σε πραγματικά περιστατικά, σε ένα ευρύ δίκτυο εργοθεραπευτικών πλαισίων που καλύπτουν όλο το φάσμα της εργοθεραπείας, (ψυχιατρικά, παιδιατρικά, γηριατρικά).
  • Εξειδικεύεσαι στις πλέον σύγχρονες πρακτικές Εργοθεραπείας διεθνώς (διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών, ολιστική παρέμβαση σε άτομα με αυτισμό, αποκατάσταση νευρολογικών και μυοσκελετικών παθήσεων μέσω της υδροθεραπείας, μέθοδος της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης/SI).
  • Πρακτική εμπειρία μέσα από πρωτοποριακές εκπαιδευτικές συνεργασίες με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛ.Ε.Π.Α.Π.), την Ελληνική Εταιρεία Θεραπευτικής Ιππασίας (ΕΛ.Ε.Θ.ΙΠ.), την Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος (ΕΣΒΕ), το Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Διαταραχές Όρασης & Πρόσθετες Αναπηρίες (ΣΥΖΩΗ), το Ινστιτούτο Αναπτυξιακής Αποκατάστασης ΠΑΑΠΑΠΘ “ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ”, το “ΧΑΡΙΣΕΙΟ” Γηροκομείο, κ.ά.
  • Εκπαιδεύεσαι από κορυφαίους εργοθεραπευτές με θητεία στα μεγαλύτερα κλινικά πλαίσια.
  • Συμμετέχεις σε μεγάλα διατμηματικά projects μεταξύ του τμήματος Εργοθεραπείας και του τμήματος Παιδαγωγικών και Προπονητικής
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το μοναδικό εκπαιδευτήριο με τμήμα Εργοθεραπείας που διαθέτει πλήθος υπερσύγχρονων εργαστηρίων με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας όπως εργαστήρια κινησιοθεραπείας, φυσικών μέσων, δημιουργίας και έκφρασης, τέχνης και λόγου με χρήση πλατό και σωματικής έκφρασης λογοθεραπευτικής αξιολόγησης με χρήση μονόδρομου καθρέφτη (one-way mirror), δάπεδο ασφαλείας  κ.λπ.,

Επιπλέον διαθέτει εργαστήρια Η/Υ κορυφαίας τεχνολογίας καθώς και σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Ανατομία

Φυσιολογία

Στοιχεία Νοσολογίας

Στοιχεία Ορθοπεδικής

Εισαγωγή στην Ψυχολογία

Κινησιολογία

Βασικές Αρχές Εργοθεραπείας

Στάδια Ανθρώπινης Ανάπτυξης

Μοντέλα και Προσεγγίσεις στην Εργοθεραπεία

Πρακτική Άσκηση

Τεχνικές Εργοθεραπείας

Παθολογία

Ψυχοκοινωνική Εργοθεραπεία

Στοιχεία Παιδιατρικής

Στοιχεία Νευρολογίας

Στοιχεία Γηριατρικής

Δεοντολογία & Εργοθεραπεία

Δημιουργικότητα & Εργοθεραπεία

Ψυχοπαθολογία

Πρώτες Βοήθειες

Δραστηριότητες της Καθημερινής Ζωής

Αξιολόγηση στην Εργοθεραπεία

Ειδικές Θεραπευτικές Τεχνικές

Εργοθεραπεία στην Τρίτη Ηλικία

Νευρομυικές Διαταραχές & Εργοθεραπεία

Αναπτυξιακές Διαταραχές & Εργοθεραπεία

Οργάνωση & Διοίκηση Μονάδων Εργοθεραπείας

Οι Ομάδες στην Εργοθεραπεία

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των Σπουδών σου στην Εργοθεραπεία:

 

  • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου.
  • Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξειδίκευσης στην εργοθεραπεία όπως «Τεχνικές Αποκατάστασης Εγκεφαλικής Παράλυσης», «Αποκατάσταση Νευρολογικών Παθήσεων µε τη βοήθεια Ιπποθεραπείας», «Διαταραχές Κινητικότητας», κ.ά.
  • Να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το μεγαλύτερο Κολλέγιο πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια και να αποκτήσεις πανεπιστημιακό Πτυχίο “BSc (Hons) in Occupational Therapy Εργοθεραπεία” στα ελληνικά.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας «Βοηθός Εργοθεραπείας», με την απόκτηση του Κρατικού Διπλώματος έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν με μόρια στις προκηρύξεις του Δημοσίου, για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ σε κρατικά νοσηλευτικά ιδρύματα, ενώ μπορούν να σταδιοδρομήσουν σε:

Ιδρύματα και Κέντρα αποκατάστασης-Αποθεραπείας

Ειδικά Κέντρα Αποκατάστασης

Σχολεία σε Όλες τις Βαθμίδες Εκπαίδευσης

Ειδικά Σχολεία

Κέντρα ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών µε Ειδικές Ανάγκες

Σε Φορείς µε προγράµµατα Παιδικής Μέριμνας

Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και Νηπιαγωγεία

Κατασκηνώσεις

Συμβουλευτικά Κέντρα

Δομές Κοινοτικής Ψυχικής Υγείας

Νοσοκομεία

Κλινικές, Ιατρεία,

Θεραπευτήρια

Γηροκομεία

ΜΚΟ

VIRTUAL TOURS

NEWS

Συνεργάτες

Επικοινώνησε μαζί μας

Tomes-Eidikotita