Μοντάζ

ΣΧΟΛΗΜΟΝΤΑΖ

Χειριστής Ηλεκτρονικής Συνάρμοσης Εικόνας-Μοντέρ

ΣΧΟΛΗΜΟΝΤΑΖ

Χειριστής Ηλεκτρονικής Συνάρμοσης Εικόνας-Μοντέρ

Γίνε Μοντέρ στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Το Μοντάζ (Montage) αποτελεί βασικό εργαλείο της κινηματογραφικής τέχνης. Η δημιουργική σύνθεση εικόνας και ήχου, η κίνηση, ο ρυθμός, η εναλλαγή ενός πλάνου με στόχο την πρόκληση διαφορετικών συναισθημάτων του θεατή, όλα εναπόκεινται στον επαγγελματία Μοντέρ. Τα τελευταία χρόνια η ανάγκη για ανάπτυξη video παραγωγών σε ψηφιακά κανάλια επικοινωνίας (sites, YouTube, Social Media) σε συνδυασμό με την πληθώρα κοινωνικών και εταιρικών εκδηλώσεων έχει εκτοξεύσει τη ζήτηση του μοντέρ. 

Στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ ο Τομέας Οπτικοακουστικών Τεχνών λειτουργεί στα πρότυπα μιας πλήρους Σχολής Κινηματογράφου/Τηλεοπτικών Παραγωγών. Η εξειδίκευση σου ως Μοντέρ πραγματοποιείται σε ιδιόκτητα τηλεοπτικά studios σε πλήρεις σουίτες μοντάζ με τις τελευταίες εκδόσεις σχεδιαστικών προγραμμάτων. Η συμμετοχή των σπουδαστών σε μεγάλες τηλεοπτικές παραγωγές, καθώς και η πρόσβαση σε ένα ευρύ δίκτυο εταιριών (Τηλεόραση / Media, Διαφήμιση, εταιρίες παραγωγής) αποτελούν παράγοντες υπεροχής και παράλληλα εχέγγυα για επαγγελματική εξέλιξη για έναν μοντέρ.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Οι Σπουδές Μοντάζ (Montage) στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρουν μοναδικά προνόμια:

 

  • Εκπαιδεύεσαι στο Μοντάζ από κορυφαίους επαγγελματίες με πολύχρονη εμπειρία και εξειδίκευση σε όλο το φάσμα παραγωγής.
  • Εκπαιδεύεσαι ολιστικά στη διαδικασία επιμέλειας του οπτικοακουστικού υλικού, συμμετέχεις ενεργά σε όλα τα στάδια, από το σενάριο μέχρι την τελική κόπια.
  • Εξειδικεύεσαι στην πληρέστερη σουίτα μοντάζ (AVID, FINAL CUT PRO PREMIERE και DA VINCI)
  • Οι σπουδαστές μοντάζ του ΙΕΚ ΑΚΜΗ βρίσκονται πίσω από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές παραγωγές (π.χ. Nomads/ANT1).
  • Συμμετέχεις σε διατμηματικά projects μεγάλης κλίμακας «χτίζοντας» ένα ανταγωνιστικό portfolio στην επεξεργασία video και ήχου πριν καν αποφοιτήσεις (LOVE STORIES, live music sessions με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών, DEBATES, ζωντανές συζητήσεις με προσωπικότητες από τον χώρο του πολιτισμού, της επιχειρηματικότητας και των media, MΑΤΙΕΣ, 10 ταινίες μικρού μήκους στο πλαίσιο του θεσμού Ημέρες Θάλασσας στον Πειραιά).
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Η σχολή Μοντάζ του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι η μοναδική που διαθέτει πλήθος υπερσύγχρονων εργαστηρίων με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του στην επεξεργασία video και ήχου.

 

Στα ιδιόκτητα τηλεοπτικά studios με High Definition Cameras, ρομποτικά συστήματα φωτισμού και control rooms, οι σπουδαστές εφαρμόζουν όλες τις σύγχρονες πρακτικές του editing, του post production και της επεξεργασίας εικόνας και ήχου.

Τα εργαστήρια Η/Υ έχουν όλες τις σύγχρονες εφαρμογές λογισμικού για επεξεργασία βίντεο, ενώ τα  μαθήματα μοντάζ πραγματοποιούνται σε ειδικές αίθουσες παρουσιάσεων-συνεδριάσεων με όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα.

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Ιστορία Κινηματογράφου – Τηλεόρασης

Σκηνοθεσία

Technical Workshop

Φωτισμός

Μηχανή Λήψης

Τηλεοπτική Παραγωγή – Προετοιμασία Τηλεοπτικού Πλατώ

Online Editing Disc

Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

Σενάριο

Ηλεκτρονικά

Φωτισμός – Διεύθυνση Φωτογραφίας

Πολυκάμερα Συστήματα

Διαθεματική Εργασία

Συνδεσμολογία / Systeming

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των Σπουδών σου στο Μοντάζ:

 

  • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου.
  • Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξειδίκευσης στο μοντάζ όπως: «Χειρισμός Steadicam», «Video Editing-Animation», «Adobe Premiere Elements», «Ντοκιμαντέρ Cross Media», κ.ά.
  • Να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια και να αποκτήσεις πανεπιστημιακό Πτυχίο “BA in Media Production-Film Directing, Σκηνοθεσία Κινηματογράφου” στα ελληνικά.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Οι απόφοιτοι της σχολής Μοντάζ του ΙΕΚ ΑΚΜΗ μπορούν να σταδιοδρομήσουν ως Μοντέρ σε:

 

Τηλεοπτικούς Σταθμούς

Κινηματογράφο

Εταιρίες που Εξειδικεύονται στο Post-Production

Εταιρίες παραγωγής Διαφημίσεων και Video Clips

Εταιρίες Οπτικοακουστικής Παραγωγής

Κινηματογράφο και Τηλεόραση ως Ελεύθερος Επαγγελματίας Μοντέρ

Προσωπική Επιχείρηση Επεξεργασίας Οπτικοακουστικού Υλικού Κοινωνικών Εκδηλώσεων.

 

VIRTUAL TOURS

SEMINARS

Συνεργάτες

Επικοινώνησε μαζί μας

Tomes-Eidikotita