Νοσηλευτική

ΣΧΟΛΗΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας

ΣΧΟΛΗΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας

Γίνε Βοηθός Νοσηλευτή στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Στις μέρες μας η Νοσηλευτική έχει αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη αξία, καθώς η ανάγκη για ειδικευμένους νοσηλευτές στο νευραλγικό χώρο της υγείας έχει γίνει επιτακτική.

Ο Βοηθός Νοσηλευτικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, είναι ο επαγγελματίας που θα προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, μέχρι να επέμβει ο γιατρός. Με τις εξειδικευμένες σπουδές του σε πρότυπα επαγγελματικά εργαστήρια και με σημαντική κλινική εμπειρία, θα συνεργαστεί µε την ιατρική ομάδα και θα παρέχει υποστήριξη, τόσο στην προετοιμασία του ασθενούς για τις ιατρικές υπηρεσίες, όσο και στην αποκατάστασή του στο χώρο της κλινικής ή του νοσοκομείου. Θα εφαρμόσει τις ιατρικές οδηγίες και τη θεραπευτική και φαρμακευτική αγωγή, τηρώντας  τα προβλεπόμενα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής.

Ο νοσηλευτής ασκεί ένα καθοριστικό επάγγελμα, που αφορά στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης, με μεγάλη ζήτηση στην αγορά, καλύπτοντας όλο το φάσμα των υπηρεσιών υγείας.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Φοιτώντας Στη σχολή Νοσηλευτικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 

 • Αποκτάς πρόσβαση στα μεγαλύτερα ιδιωτικά και δημόσια Νοσοκομεία στην Ελλάδα (ενδεικτικά, Όμιλος Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Διαβαλκανικό, ΥΓΕΙΑ, Metropolitan – DoctorsHospital, ΑΧΕΠΑ, Άγιος Σάββας, Σωτηρία, Ιπποκράτειο, ΝΙΜΙΤΣ,  ΩΝΑΣΕΙΟ, Ευρωκλινική Αθηνών κ.ά.) 
 • Πρόκειται για τη μοναδική σχολή που διαθέτει στις εγκαταστάσεις της ειδικό θάλαμο προσομοίωσης πραγματικών περιστατικών, εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα προπλάσματα και μηχανήματα.
 • Εκπαιδεύεσαι από επαγγελματίες νοσηλευτές με πολύχρονη εμπειρία στον χώρο της Υγείας.
 • Λαμβάνεις σύγχρονες εξειδικεύσεις ως Νοσηλευτής σε συνεργασία με κορυφαία διαγνωστικά κέντρα (π.χ. διάγνωση χρωμοσωμικών ανωμαλιών, τεχνικές χορήγησης ενέσιμων φαρμακευτικών διαλυμάτων, τεχνικές καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και αυτόματης εξωτερικής απινίδωσης, τεχνικές ραμμάτων και καυτηριασμών κ.ά.).
 • Παρακολουθείς εργαστηριακά μαθήματα εντός δομών υγείας από το α’ εξάμηνο.
 • Αναλαμβάνεις πραγματικές νοσηλευτικές αρμοδιότητες σε όλες τις επιμέρους κλινικές ενός νοσοκομείου.
 • Συνεργάζεσαι µε σπουδαστές συναφών ειδικοτήτων και φροντίζεις ως Νοσηλευτής ασθενείς σε εικονικές και πραγματικές συνθήκες.
 • Συµµετέχεις σε πανελλήνια νοσηλευτικά συνέδρια και παρουσιάζεις µελέτες που ισχυροποιούν το βιογραφικό σου.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Το  εργαστήρια στο τμήμα Νοσηλευτικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι εξοπλισμένα με όλο τον απαραίτητο νοσοκομειακό εξοπλισμό, όπως: κρεβάτια νοσηλείας, σετ χειρουργικών εργαλείων, πιεσόμετρα, καρδιογράφο, κλίβανο αποστείρωσης, προπλάσματα πρώτων βοηθειών και ενδομυϊκών ενέσεων κ.ά., ώστε οι σπουδαστές να εκπαιδεύονται και να εξασκούνται σε προσομοίωση πραγματικών συνθηκών εργασίας.

 

Διατίθενται επίσης σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και Η/Υ με όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα.

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Νοσηλευτική

Πρώτες βοήθειες

Ανατομία 

Φυσιολογία

Φαρμακολογία 

Υγιεινή – Μικροβιολογία

Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα

Χειρουργική

Παθολογία

Γυναικολογία – Παιδιατρική

Στοιχεία Ψυχιατρικής – Νευρολογίας

Νοσηλευτική Άσκηση (πρακτική στο νοσοκομείο)

Αποστείρωση-Απολύμανση

Αντιμετώπιση σε Επείγοντα Περιστατικά

Νοσηλευτική Χειρουργική

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των Σπουδών σου στη Νοσηλευτική:

 

 • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου
 • Να εξασφαλίσεις διεθνή κατοχύρωση σπουδών με το βρετανικό δίπλωμα Pearson Assured.
 • Nα συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια και να αποκτήσεις πανεπιστημιακό Πτυχίο “BSc (Hons) & MScinNursing Νοσηλευτική”, στα ελληνικά.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας «Βοηθός Νοσηλευτή», με την απόκτηση του Κρατικού Διπλώματος έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν με μόρια στις προκηρύξεις του Δημοσίου, για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ σε κρατικά νοσηλευτικά ιδρύματα, ενώ μπορούν να σταδιοδρομήσουν σε:

Νοσοκοµεία

Μονάδες Ιδιωτικών Κλινικών

Κινητές Μονάδες

Μονάδες Αντιμετώπισης Επειγόντων Περιστατικών

Θεραπευτήρια

ΚΑΠΗ

Μαιευτήρια

Συνεργάτες

Tomes-Eidikotita