Β. Φαρμακείου/Φαρμακολογία

ΣΧΟΛΗΒ. ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

Τεχνικός Φαρμάκων-Καλλυντικών & Παρεμφερών Προϊόντων

ΣΧΟΛΗΒ. ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

Τεχνικός Φαρμάκων-Καλλυντικών & Παρεμφερών Προϊόντων

Γίνε Βοηθός Φαρμακοποιού στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Ο Βοηθός Φαρμακείου / Φαρμακοποιού ή αλλιώς Τεχνικός Φαρμάκων & Καλλυντικών αποτελεί ένα από τα πιο περιζήτητα επαγγέλματα στον τομέα της Υγείας.

Μέσα από ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα σπουδών, ο επαγγελματίας Βοηθός Φαρμακείου του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι πλήρως καταρτισμένος στην εργαστηριακή παρασκευή φαρμάκων, παραφαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων. Παρασκευάζει φάρμακα και καλλυντικά υπό την εποπτεία του επιβλέποντος φαρμακοποιού, εξηγεί τη συνταγογραφία, φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία του φαρμακείου και ολοκληρώνει το έργο του φαρμακοποιού. Επιπλέον, είναι υπεύθυνος  για τον έλεγχο, την ποιότητα, τη συσκευασία, τη συντήρηση και φύλαξη των πρώτων υλών και των τελικών προϊόντων. Το Κρατικό Δίπλωμα αποτελεί απαραίτητο προσόν για όποιον επιθυμεί να εργαστεί στον χώρο της Φαρμακολογίας.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Σπουδάζοντας Βοηθός Φαρμακοποιού στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 

  • Έρχεσαι σε επαφή µε τις μεγαλύτερες εταιρείες φαρμάκων και καλλυντικών στην Ελλάδα.
  • Μόνο στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ παρασκευάζεις ως Τεχνικός φάρμακα και καλλυντικά όπως ενυδατικές κρέμες, lotion, μάσκες αργίλου, ντεμακιγιάζ, σαπούνια, πούδρες, κερατολυτικές αλοιφές, προϊόντα ελεγμένα και πιστοποιημένα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της σειράς AKMI BEAUTY LABS συμμετέχουν διατμηματικά σπουδαστές άλλων ειδικοτήτων (Marketing, Γραφιστική, Φωτογραφία) για το branding και το packaging των προϊόντων.
  • Σε συνεργασία με κορυφαία διαγνωστικά κέντρα εξειδικεύεσαι σε τεχνικές χορήγησης ενέσιμων φαρμακευτικών διαλυμάτων, στην αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών κατά την εφημερία φαρμακείου, στην παρουσίαση και πώληση προϊόντων αισθητικής που πωλούνται σε όλα πλέον τα φαρμακεία κ.ά.
  • Εξειδικεύεσαι στην Ηλεκτρονική Διαχείριση Φαρμακείου και Συνταγογράφησης με κορυφαία εξειδικευμένα λογισμικά.
  • Παρασκευάζεις χημειοθεραπευτικά φάρμακα και διενεργείς τοξικολογικές εξετάσεις σε αποκλειστική συνεργασία με το 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
  • Παρακολουθείς σεμινάρια από εξειδικευμένους επαγγελματίες στις τελευταίες εξελίξεις του τομέα των φαρμάκων και καλλυντικών.

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το μοναδικό εκπαιδευτήριο με σχολή Φαρμακολογίας που διαθέτει ιδιόκτητο χημείο-παρασκευαστήριο φαρμάκων και καλλυντικών, με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του ως Βοηθοί Φαρμακοποιού, πέραν των τυπικών απαιτήσεων.

 

Αποκλειστικά στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, οι σπουδαστές παράγουν καθημερινά στα εργαστήρια μεγάλη γκάμα φαρμακευτικών και καλλυντικών σκευασμάτων (κρέμες, λοσιόν, after shave, σαπούνια, πούδρες, κερατολυτικές αλοιφές, κ.ά.).

Επιπλέον, διαθέτει σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας με όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα και εργαστήρια Η/Υ κορυφαίας τεχνολογίας.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Γενική Χημεία

Αναλυτική Χημεία

Φυσικές και Χημικές Διεργασίες

Ασφάλεια και Υγιεινή στην Εργασία

Στατιστική

Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

Αναλυτική Χημεία

Χημική Τεχνολογία

Μικροβιολογία

Οργανική Χημεία

Βιοχημεία

Φαρμακευτική Φυσική

Μέθοδοι Ελέγχου Φαρμάκων

Φαρμακευτική Τεχνολογία

Κοσμετολογία

Φαρμακολογία – Τοξικολογία

Φαρμακευτική Τεχνολογία

Κοσμετολογία

Έλεγχος Ποιότητας Φαρμάκων

Έλεγχος και Αξιολόγηση Καλλυντικών

Marketing Φαρμάκων και Καλλυντικών

Πρακτική Άσκηση σε Φαρμακείο

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των Σπουδών σου στη Φαρμακολογία:

  • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου.
  • Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξειδίκευσης όπως «Μηχανογραφημένη διαχείριση φαρμακείου»,  «Φυτικά παρασκευάσµατα», «Οµοιοπαθητικά παρασκευάσµατα», κ.ά.
  • Nα συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια και να αποκτήσεις πανεπιστημιακό Πτυχίο “BSc (Hons) inBiomedicalSciences (Βιοϊατρικές Επιστήμες)”, στα ελληνικά.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας «Βοηθός Μικροβιολόγου», με την απόκτηση του Κρατικού Διπλώματος έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν με μόρια στις προκηρύξεις του Δημοσίου, για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ σε κρατικά νοσηλευτικά ιδρύματα, ενώ μπορούν να σταδιοδρομήσουν σε:

Φαρμακευτικές Βιομηχανίες και Βιοτεχνίες Καλλυντικών
Εργαστήρια Καλλυντικών ή Φαρμακευτικών Προϊόντων
Φαρμακευτικές Εταιρείες ως Ιατρικοί Επισκέπτες
Ερευνητικά Ινστιτούτα
Διαγνωστικά Εργαστήρια
Δημόσια και Ιδιωτικά Νοσοκομεία
Φαρμακεία
Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων – Ε.Ο.Φ. (Κέντρο Ερευνών)

VIRTUAL TOURS

NEWS

Συνεργάτες

Επικοινώνησε μαζί μας

Tomes-Eidikotita