Διασωστική – Πλήρωμα Ασθενοφόρου

ΣΧΟΛΗΔΙΑΣΩΣΤΗ

Διασώστης - Πλήρωμα Ασθενοφόρου

ΣΧΟΛΗΔΙΑΣΩΣΤΗ

Διασώστης - Πλήρωμα Ασθενοφόρου

Σπούδασε στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ τη δυναμική ειδικότητα Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου δίπλα στους καλύτερους επαγγελματίες!

Στο πλαίσιο της προνοσοκομειακής φροντίδας, ο τραυματίας ή ο ασθενής, έρχεται πρώτα σε επαφή με το διασώστη, που του παρέχει τις πρώτες βοήθειες, προσφέροντάς του παράλληλα και ψυχολογική στήριξη κατά τη διάρκεια της διακομιδής του στον υγειονομικό σχηματισμό. 

Η ειδικότητα Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, μέσα από ένα προσεκτικά διαμορφωμένο πρόγραμμα σπουδών, παρέχει όλα τα γνωστικά εφόδια και την πρακτική άσκηση στον επαγγελματία διασώστη, ώστε ο τραυματίας να φθάνει με ασφάλεια και την κατάλληλη φροντίδα στο φορέα που χρειάζεται. 

Επαγγελματίες με πολυετή πείρα, που κατέχουν επιτελικές θέσεις στο χώρο της υγείας, προσφέρουν πολύπλευρη γνώση στους μελλοντικούς διασώστες, ώστε να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στο έργο τους. Οι σπουδαστές της Σχολής Διασώστη & Πληρώματος Ασθενοφόρου του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, έχουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν πραγματικά περιστατικά μέσω της πρακτικής τους άσκησης και της αποκλειστικής σύμπραξης με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και των υπολοίπων φορέων Υγείας, δημόσιων και ιδιωτικών, με τους οποίους συνεργάζεται. Έτσι, μπορούν να δουν στην πράξη τις ενέργειες, με τη σωστή σειρά, που θα πρέπει να γίνουν  από το Διασώστη σε μία κατάσταση κατά την οποία απειλείται η ζωή ενός ή και πολλών ανθρώπων. 

Ο μελλοντικός διασώστης μαθαίνει μεταξύ πολλών άλλων και τεχνικές παροχής πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις ατυχήματος ή άλλων παθολογικών καταστάσεων. Επιπλέον, καλείται να διαχειριστεί περιστατικά, που αφορούν διαφορετικές ηλικιακές ομάδες ανθρώπων, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ιδιαιτερότητες κάθε περίπτωσης. 

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Με τη φοίτησή σου στη Σχολή Διασώστη και Πληρώματος Ασθενοφόρου του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, απολαμβάνεις τα εξής προνόμια:

 

  • Αποκλειστική εκμάθηση στο πρώτο ιδιόκτητο εκπαιδευτικό ασθενοφόρο, σε όλο το φάσμα της επείγουσας προνοσοκομειακής περίθαλψης.
  • Αποκτάς πρόσβαση στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, αποκλειστικό συνεργάτη του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, και σε κορυφαία ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία στην Ελλάδα. Ενδεικτικά: Όμιλος Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Διαβαλκανικό, ΥΓΕΙΑ, Metropolitan – DoctorsHospital, ΑΧΕΠΑ, Άγιος Σάββας, Σωτηρία, Ιπποκράτειο, ΝΙΜΙΤΣ, ΩΝΑΣΕΙΟ, Ευρωκλινική Αθηνών κ.ά.
  • Εξειδικεύεσαι στη μοναδική σχολή που διαθέτει στις εγκαταστάσεις της ειδικό θάλαμο προσομοίωσης πραγματικών περιστατικών, εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα προπλάσματα και μηχανήματα.
  • Εκπαιδεύεσαι από επαγγελματίες της Υγείας, με πολύχρονη εμπειρία στον κλάδο της περίθαλψης.
  • Λαμβάνεις σύγχρονες εξειδικεύσεις σε συνεργασία με κορυφαία διαγνωστικά κέντρα (π.χ. τεχνικές χορήγησης ενέσιμων φαρμακευτικών διαλυμάτων, τεχνικές καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και αυτόματης εξωτερικής απινίδωσης, τεχνικές ραμμάτων και καυτηριασμών κ.ά.).
  • Παρακολουθείς εργαστηριακά μαθήματα εντός δομών υγείας από το α’ εξάμηνο.
  • Αναλαμβάνεις πραγματικές αρμοδιότητες, καλύπτοντας ως διασώστης και μέλος του πληρώματος ενός ασθενοφόρου, πραγματικά περιστατικά.
  • Συνεργάζεσαι µε σπουδαστές συναφών ειδικοτήτων και φροντίζεις ασθενείς σε εικονικές και πραγματικές συνθήκες.
  • Συµµετέχεις σε πανελλήνια συνέδρια ιατρικού και παραϊατρικού περιεχομένου, όπου παρουσιάζεις µελέτες που ισχυροποιούν το βιογραφικό σου.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Οι αίθουσες όπου διεξάγονται τα εργαστήρια των παραϊατρικών σπουδών, είναι εξοπλισμένες με όλα τα απαραίτητα υλικοτεχνικά μέσα και εργαλεία, όπως πιεσόμετρα, καρδιογράφο, προπλάσματα πρώτων βοηθειών και ενδομυϊκών ενέσεων κ.ά., ώστε οι σπουδαστές να εκπαιδεύονται και να εξασκούνται σε προσομοίωση πραγματικών συνθηκών εργασίας.

 

Πέρα από τα εργαστήρια που διεξάγονται στις εγκαταστάσεις της σχολής, οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πραγματικές επιχειρήσεις διάσωσης τραυματιών και ασθενών, μέσω των φορέων υγείας με τους οποίους συνεργάζεται το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας μια βιωματική εμπειρία εκμάθησης, αντιδρώντας σε πραγματικούς χρόνους και αποκομίζοντας την ηθική ικανοποίηση που προσφέρει η παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Ανατομία

Φυσιολογία

Υγιεινή – Μικροβιολογία

Αγγλική Ορολογία

Οργάνωση της Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας

Εκτίμηση και Υποστήριξη Ζωτικών Λειτουργιών κατά Συστήματα 

Φυσιοπαθολογία

Τεχνικές Επικοινωνίας στη Λήψη Επείγουσας Κλήσης

Συστήματα Επικοινωνίας

Επείγοντα Παθολογικά

Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

Φαρμακολογία

Επείγοντα Τραυματολογικά – Προνοσοκομειακή Αντιμετώπιση του Τραύματος

Μαζικές Απώλειες Υγείας

Εφαρμογές Πρωτοκόλλων σε Σύνδρομα και Νοσήματα

Διακομιδές Ασθενών

Βασικές Γνώσεις Ασφαλούς Οδήγησης

Πρακτική σε Πραγματικές Συνθήκες Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ)

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ως απόφοιτος της Σχολής Διασώστη & Πληρώματος Ασθενοφόρου, μπορείς να εργαστείς σε:

Κέντρα Υγείας

ΕΚΑΒ

ΜΚΟ

Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Δημόσια και Ιδιωτικά Νοσοκομεία

Δημόσιες και Ιδιωτικές Μονάδες Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (κλινικές, πολυιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης, οίκους ευγηρίας)

Πυροσβεστικό και Λιμενικό Σώμα

Ελληνική Αστυνομία και Ένοπλες Δυνάμεις

Ασφαλιστικούς Φορείς και  Εταιρείες Παροχής Κατ’οίκον Νοσηλείας

Συντονιστικά Κέντρα

Ασθενοφόρα Οχήματα και Οχήματα Πρώτων Βοηθειών

Κινητές Ιατρικές Μονάδες

Μηχανές Ταχείας Επέμβασης

Πλωτά και Εναέρια Μέσα Διακομιδής

Ομάδες Αντιμετώπισης Μαζικών Απωλειών Υγείας

Κινητά Συντονιστικά Κέντρα για Μαζικές Καταστροφές

VIRTUAL TOURS

NEWS

Συνεργάτες

Επικοινώνησε μαζί μας

Tomes-Eidikotita