Τεχνικού Ιατρικών Οργάνων

ΣΧΟΛΗΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων

ΣΧΟΛΗΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων

Γίνε Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Ο Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων είναι ένα επάγγελμα άκρως ανταγωνιστικό στην αγορά εργασίας, χάρη στις συνεχείς τεχνολογικές εξελίξεις και καινοτομίες στον ιατρικό εξοπλισμό του κλάδου της Υγείας.

Ο Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, με τις ολοκληρωμένες σπουδές του, είναι υπεύθυνος για την εγκατάσταση, τον έλεγχο, την επισκευή και τη συντήρηση του ιατρικού εξοπλισμού, από ακτινολογικά μηχανήματα, μονάδες τεχνητού νεφρού και καρδιογράφους, μέχρι βηματοδότες και monitor εντατικής θεραπείας. Είναι ο επαγγελματίας που, σε συνεργασία με άλλους ειδικούς επιστήμονες, θα πιστοποιήσει την καταλληλόλητα και την πρότυπη λειτουργία του εξοπλισμού και παράλληλα θα εκπαιδεύσει το προσωπικό στον χειρισμό των μηχανημάτων.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Ως σπουδαστής Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 

  • Άρτια εξοπλισμένος επαγγελματικός χώρος ακτινοτεχνολογίας, με Ηλεκτρονικά και Ιατρικά Μηχανήματα αιχμής (π.χ. ακτινολογικό μηχάνημα, καρδιογράφος).
  • Πρακτική άσκηση και επαγγελματική αποκατάσταση ως Τεχνικός Ιατρικών Μηχανημάτων στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας και μεγάλες αντιπροσωπείες ιατρικών μηχανημάτων (Medicon, Euromedica, Βιοϊατρική, Best Medical, ΚΑΠΑ Solutions, Χριστοφιλόπουλος, Sadent κ.ά.).
  • Εκπαιδευτική συνεργασία με το τμήμα Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.
  • Διδάσκεσαι από κορυφαίους καθηγητές, έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες των ηλεκτρονικών, της πληροφορικής και της τεχνολογίας ιατρικών οργάνων.
  • Παρακολουθείς σεμινάρια και συμμετέχεις σε εκπαιδευτικές επισκέψεις, συνέδρια και εκθέσεις για τις εξελίξεις στον τομέα των ιατρικών οργάνων.

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Η σχολή Τεχνικών Ιατρικών Οργάνων του ΙΕΚ ΑΚΜΗ διαθέτει πρωτοποριακάγια τα ελληνικά δεδομένα εργαστήρια, πρότυπο ιατρικό εξοπλισμό και σύγχρονα εργαλεία ελέγχου. 

 

Η εκπαίδευση στην Τεχνολογία Ιατρικών Οργάνων πραγματοποιείται στα πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια  ηλεκτρονικής και βιοϊατρικής τεχνολογίας,  καθώς και σε εργαστήρια Η/Υ  κορυφαίας τεχνολογίας. Τα θεωρητικά μαθήματα πραγματοποιούνται σε σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και παρουσιάσεων με όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Αναλογικά Ηλεκτρονικά

Ψηφιακά Ηλεκτρονικά

Ανατομία

Φυσιολογία

Ιατρική Φυσική

Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

Ιατρικά Σήματα & Συστήματα

Τεχνολογία Ιατρικών Οργάνων

Προγραμματισμός Η/Υ

Ειδικές Εγκαταστάσεις Νοσοκομείων, Υγιεινή & Προστασία Περιβάλλοντος

Ιατρική Πληροφορική

Διαχείριση Βιοϊατρικής Τεχνολογίας

Πρακτική Άσκηση

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των Σπουδών σου ως Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων:

 

  • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου.
  • Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξειδίκευσης στην Τεχνολογία Ιατρικών Οργάνων όπως «Βιοϊατρική Τεχνολογία», «Επεμβάσεις και εμφυτεύματα καρδιάς», «Ρομποτική Χειρουργική», κ.ά.
  • Nα συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια και να αποκτήσεις πανεπιστημιακό Πτυχίο «BEng (Hons) Electrical & ElectronicSystems Ηλεκτρολόγων – Ηλεκτρονικών Μηχανικών», στα ελληνικά.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ο απόφοιτος της σχολής Τεχνικών Ιατρικών Οργάνων μπορεί να σταδιοδρομήσει σε:

 

Νοσοκομεία & Κλινικές

Κέντρα Υγείας

Διαγνωστικά εργαστήρια & Θεραπευτικά Κέντρα Βιομηχανίες/Εργοστάσια Παραγωγής Ιατρικών Οργάνων

Εμπορικές Αντιπροσωπείες & Καταστήματα Πώλησης Ιατρικών Οργάνων

Μονάδες Παροχής Υπηρεσιών Υγείας

Ως Ελεύθερος Επαγγελματίας

 

VIRTUAL TOURS

SEMINARS

NEWS

Συνεργάτες

Επικοινώνησε μαζί μας

Tomes-Eidikotita