Φυσικοθεραπεία

ΣΧΟΛΗΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Βοηθός Φυσικοθεραπείας

ΣΧΟΛΗΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Βοηθός Φυσικοθεραπείας

Γίνε Βοηθός Φυσικοθεραπευτής στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Οι σπουδές Φυσικοθεραπείας είναι µία σύγχρονη ειδικότητα του κλάδου υγείας, η οποία επικεντρώνεται στην υποστήριξη της καλής φυσικής κατάστασης και σωματικής αποκατάστασης, ύστερα από την απαραίτητη γνωμάτευση του αρμόδιου ιατρού.

Μέσα από ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα σπουδών εστιασμένο στις ανάγκες της αγοράς, οι απόφοιτοι της σχολής Φυσικοθεραπείας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ εξασφαλίζουν µε τις απαραίτητες τεχνικές την ομαλή αποκατάσταση προβλημάτων, τα οποία προέρχονται από ασθένειες, ειδικές παθήσεις και τραυματισμούς. Ως επάγγελμα, ο Βοηθός Φυσικοθεραπευτή απαιτεί γνώσεις φυσιολογίας, ορθοπεδικής, κινησιολογίας και πάνω απ’ όλα την έμφυτη ανάγκη της υποστήριξης σε άτομα που χρειάζονται ψυχολογική και σωματική στήριξη, δεξιότητες που διδάσκονται στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ μέσω εντατικής κλινικής άσκησης σε κορυφαία κλινικά πλαίσια της χώρας.

Ο Βοηθός Φυσικοθεραπευτή του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, µπορεί να αποκατασταθεί επαγγελματικά σε ένα ευρύ φάσμα μονάδων υγείας/αποκατάστασης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Φοιτώντας στη Σχολή Φυσικοθεραπείας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 

 • Αποκλειστικά στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ εξειδικεύεσαι σε 8 κλάδους φυσικοθεραπείας (Μυοσκελετικά, Νευρολογικά/ Καρδιοαναπνευστικά/ Ρευματολογικά περιστατικά, Αθλητιατρική αποκατάσταση, Γηριατρική φυσικοθεραπεία, Φυσικοθεραπεία για παιδιά/ΑμεΑ/εγκύους, Αποκατάσταση εκ γενετής παθήσεων.
 • Εκπαιδεύεσαι σε υπερσύγχρονους επαγγελματικούς χώρους: αποκλειστικά στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ λειτουργούν δωμάτιο προσομοίωσης πραγματικών περιστατικών και σύγχρονο φυσικοθεραπευτήριο.
 • Αποκλειστική εκπαιδευτική συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αθλητικών Γυμναστικών και Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ) στο πλαίσιο της οποίας σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ παρακολουθούν τεχνικές προετοιμασίας/αποθεραπείας των πρωταθλητών Ελλάδας μετά από μεγάλες διοργανώσεις (Κλειστό Πρωτάθλημα Στίβου).
 • Αποκλειστική εκπαιδευτική συνεργασία με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, το σημαντικότερο δρομικό γεγονός παγκοσμίως, και τους Adidas Runners με τους σπουδαστές Φυσικοθεραπείας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ να φροντίζουν για την αποθεραπεία των αθλητών.
 • Αποκλειστική συνεργασία με τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης Spa στην Ελλάδα Aegeo Spa με εξασφαλισμένη πρόσληψη από το πρώτο έτος και με την αλυσίδα γυμναστηρίων ALTER LIFE.
 • Αποκτάς τεχνογνωσία για τις πιο σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές αποκατάστασης, δίπλα σε έμπειρους φυσικοθεραπευτές.
 • Πραγματοποιείς την πρακτική σου σε µεγάλα φυσικοθεραπεύτρια, ιατρικά κέντρα, ιδιωτικά και δηµόσια νοσοκοµεία, sports clubs κ.ά.
 • Προσφέρεις τις υπηρεσίες σου ως Βοηθός Φυσικοθεραπευτή στην αντιμετώπιση ατυχημάτων και περιστατικών σε αθλητικούς χώρους.
 • Συνεργάζεσαι µε σπουδαστές συναφών ειδικοτήτων και φροντίζεις ασθενείς σε εικονικές και πραγματικές συνθήκες.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το μοναδικό εκπαιδευτήριο με σχολή Φυσικοθεραπείας που διαθέτει πλήθος από υπερσύγχρονα ιδιόκτητα φυσικοθεραπεύτρια και κέντρα κινησιοθεραπείας, με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας (Laser, Υπέρηχοι, Μαγνητοθεραπείες, Ηλεκτροθεραπείες, μηχανήματα αποσυμπίεσης-έλξης της σπονδυλικής στήλης – triton κ.λπ.)

 

Επιπλέον διαθέτει Studios Spa, πλήρως εξοπλισμένα, όπου εφαρμόζονται τα προγράμματα αναζωογόνησης, ευεξίας, λουτροθεραπείας, θεραπείες Spa, για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του, πέραν των τυπικών απαιτήσεων.

Λειτουργούν ειδικές αίθουσες διδασκαλίας, καθώς και εργαστήρια Η/Υ με όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα, έτσι ώστε να ειδικευτείς 100% ως Βοηθός Φυσικοθεραπευτή.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Ανατομία

Φυσιολογία

Στοιχεία Νοσολογίας

Στοιχεία Ορθοπεδικής

Στοιχεία Ρευματολογίας

Υγιεινή

Κινησιολογία

Ψυχολογία Αποκατάστασης

Αρχές Μάλαξης

Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

Στοιχεία Χειρουργικής

Στοιχεία Παιδιατρικής

Στοιχεία Νευρολογίας

Στοιχεία Γηριατρικής

Άσκηση: Ασφάλεια & Εφαρμογή

Αρχές Μετακίνησης Ασθενών

Κινησιοθεραπεία

Συντήρηση & Τεχνολογία Εργαστηρίου Φυσικοθεραπείας

Αρχές Εφαρμογής Φυσικών Μέσων

Πρώτες Βοήθειες – Περίδεση

Αθλητιατρική

Βοηθήματα Βάδισης Κίνησης & Αυτοεξυπηρέτησης

Οργάνωση & Διοίκηση Εργαστηρίου Φυσικοθεραπείας

Εργομετρία

Νοσηλευτική

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των Σπουδών σου στη Φυσικοθεραπεία:

 

 • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου.
 • Να εξασφαλίσεις διεθνή κατοχύρωση σπουδών με το βρετανικό δίπλωμα Pearson Assured.
 • Να πιστοποιηθείς στο Διεθνές Βρετανικό ∆ίπλωµα ITEC στις ενότητες:

Spa Therapy

– Diploma in Spa Treatments

– Diploma in Spa and Salon Management

– Diploma in Sports Massage Therapy

 • Nα συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια και να αποκτήσεις πανεπιστημιακό Πτυχίο “BSc (Hons) & MScinPhysiotherapy Φυσικοθεραπεία ”, στα ελληνικά.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας «Βοηθός Φυσικοθεραπείας», με την απόκτηση του Κρατικού Διπλώματος έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν με μόρια στις προκηρύξεις του Δημοσίου, για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ σε κρατικά νοσηλευτικά ιδρύματα, ενώ μπορούν να σταδιοδρομήσουν σε:

Κέντρα Φυσικοθεραπείας
Κέντρα Αποθεραπείας
Ειδικά Κέντρα Αποκατάστασης
Νοσοκομεία
Κλινικές
Ιατρεία
Θεραπευτήρια
ΚΑΠΗ
Αθλητικά Κέντρα και Χώρους Άθλησης
Κέντρα Θαλασσοθεραπείας  και Spa
Κέντρα Χαλάρωσης και Ευεξίας
Αθλητικές Ομάδες
Γυµναστήρια
Kολυµβητήρια
Ξενοδοχεία
Ως Ελεύθεροι Επαγγελµατίες

Συνεργάτες

Tomes-Eidikotita