Θερμοϋδραυλικών

ΣΧΟΛΗΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΩΝ

Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων & Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου

ΣΧΟΛΗΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΩΝ

Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων & Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου

Γίνε Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Ο Θερμοϋδραυλικός ή Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων έχει εξελιχθεί σε έναν εξειδικευμένο επαγγελματία με ραγδαία ζήτηση, χάρη στην είσοδο του φυσικού αερίου στον ενεργειακό χάρτη της Ελλάδας. Το φυσικό αέριο επηρέασε σημαντικούς κλάδους της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας, καθώς είναι ένα καύσιμο υψηλής ποιότητας που μπορεί να διεισδύσει σε όλους σχεδόν τους κλάδους (Βιομηχανία, Ηλεκτροπαραγωγή, Συμπαραγωγή, Υπηρεσίες και Οικιακός Τομέας, Μεταφορές κ.ά.).

Μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών σε πρότυπα επαγγελματικά εργαστήρια σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου, ο επαγγελματίας Θερμοϋδραυλικός του ΙΕΚ ΑΚΜΗ θα εξειδικευτεί στη μελέτη, εγκατάσταση και συντήρηση δικτύων και συσκευών αερίων καυσίμων και τεχνολογίας πετρελαίου, καθώς και στην ασφαλή διανομή, μεταφορά και ποιοτικό έλεγχο. Είναι ένα σύγχρονο και προσοδοφόρο επάγγελμα με μεγάλη ζήτηση στην ελληνική αγορά. 

 

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Φοιτώντας στη Σχολή Θερμοϋδραυλικών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 

  • Αποκλειστικές συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες όπως οι UPONOR, WILO HELLAS, GRUNDFOS, BUDERUS, REFLEX, CHERBROS, DIMAKIS, WOLF, RIELLO στο πλαίσιο των οποίων οι σπουδαστές Θερμοϋδραυλικών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ εξειδικεύονται σε συστήματα αιχμής και παρακολουθούν σεμινάρια με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στον κλάδο.
  • Εξειδικεύεσαι στην εγκατάσταση σύγχρονων συστημάτων με μεγάλη ζήτηση στη αγορά (λέβητες αερίου συμπύκνωσης, ενδοδαπέδια θέρμανση κ.ά.).
  • Εκπαιδεύεσαι ως Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων από καθηγητές και τεχνικούς που συνεργάζονται με μεγάλους Οργανισμούς, όπως η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής (ΕΠΑ), η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ), ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) κ.ά.
  • Πραγματοποιείς πληθώρα εκπαιδευτικών επισκέψεων σε εταιρείες αυτοματισμών, θερμοϋδραυλικών εγκαταστάσεων, φυσικού αερίου κ.ά.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Η σχολή Θερμοϋδραυλικών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ διαθέτει πρωτοποριακά, για τα ελληνικά δεδομένα, συστήματα δικτύων υδραυλικών εγκαταστάσεων αλλά και εγκαταστάσεων θέρμανσης και κατά αποκλειστικότητα εφαρμογές τεχνολογίας φυσικού αερίου, υδραυλικού αυτοματισμού, για την ολοκληρωμένη  εκπαίδευση των σπουδαστών του.

 

Τα εργαστήρια θερμοϋδραυλικών εγκαταστάσεων συμπληρώνουν το σχεδιαστήριο, το μηχανουργείο και ηλεκτρολογικό-αυτοματισμών  εργαστήριο καθώς και το εργαστήριο συγκολλήσεων, πλήρως εξοπλισμένα, πέραν των τυπικών απαιτήσεων. Επιπλέον, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ διαθέτει εργαστήρια Η/Υ κορυφαίας τεχνολογίας καθώς και σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και παρουσιάσεων.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Σχέδιο

Τεχνολογία Υλικών

Μηχανική – Αντοχή Υλικών

Τεχνολογία Κατασκευών

Ασφάλεια Εργασίας

Στοιχεία Μηχανών

Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

Προστασία Περιβάλλοντος

Στοιχεία Θερμοδυναμικής & Μηχ. Ρευστών

Ηλεκτροτεχνικές Εφαρμογές

Εγκαταστάσεις Κεντρικής Θέρμανσης

Σχέδιο Εγκαταστάσεων

Παραγωγή Υγρών & Αερίων Καυσίμων

Μεταφορά, Διανομή & Αποθήκευση Καυσίμων

Κατασκευή, Συντήρηση & Επισκευή Εγκαταστάσεων Ύδρευσης & Αποχέτευσης

Αυτοματισμοί Εγκαταστάσεων

Ποιοτικός Έλεγχος Καυσίμων

Εφαρμογές Καυστήρων Καυσίμων

Πυροσβεστικά Συστήματα

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των Σπουδών σου ως Θερμοϋδραυλικός:

 

  • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου.
  • Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξειδίκευσης στα θερμοϋδραυλικά όπως  «Κοστολόγηση Θερμοϋδραυλικών Υπηρεσιών», Πυρασφάλεια/Πυρανίχνευση σε οικιακούς και επαγγελματικούς χώρου, «Ενδοδαπέδια Θέρμανση».
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Οι απόφοιτοι Θερμουδραυλικοί μπορούν να σταδιοδρομήσουν σε:

 

Εταιρίες Εγκαταστάσεων Ιδιωτικών ή Δημόσιων Κτιρίων

Εμπορικές Επιχειρήσεις Συσκευών Θέρμανσης

Εταιρείες  Service και Ανταλλακτικών

Κατασκευαστικές Εταιρείες

Βιομηχανίες & Βιοτεχνίες

Ως Ελεύθεροι Επαγγελματίες

 

SEMINARS

NEWS

Συνεργάτες

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Tomes-Eidikotita