Ηχοληψία

ΣΧΟΛΗΗΧΟΛΗΨΙΑΣ

Ηχοληψία

ΣΧΟΛΗΗΧΟΛΗΨΙΑΣ

Ηχοληψία

Γίνε Ηχολήπτης στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Ο Ηχολήπτης, βασικός συντελεστής μιας παραγωγής, έχει τη συνολική ευθύνη του ηχητικού αποτελέσματος και είναι υπεύθυνος για τη λήψη, την αποθήκευση, την επεξεργασία και τη σωστή αναπαραγωγή του ήχου. Η Hχοληψία βρίσκει εφαρμογή στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τη διαφήμιση, τον κινηματογράφο και τις μουσικές διοργανώσεις.

Στη σχολή Ηχοληψίας  του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, στην πρώτη σχολή Ηχοληψίας και Μουσικής Τεχνολογίας στην Ελλάδα, το πρόγραμμα σπουδών πραγματοποιείται σε υπερσύγχρονα studios ηχογραφήσεων, επεξεργασίας και μίξης (dj) με αναλογικές, ψηφιακές και υβριδικές κονσόλες. Οι σπουδαστές Ηχοληψίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ επωφελούνται από τη λειτουργία του ΑΚΜΗ WEB RADIO, του πρώτου εκπαιδευτικού e-radio στην Ελλάδα που εκπέμπει live 24/7 αλλά και από τις αποκλειστικές συνεργασίες με κορυφαία Media και εταιρίες παραγωγής.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Φοιτώντας στη σχολή Ηχοληψίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ (Αθήνα – Πειραιά – Θεσσαλονίκη – Λάρισα – Κρήτη – Ρόδος) απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 

  • Σπουδάζεις στην πρώτη σχολή Ηχοληψίας και Μουσικής Τεχνολογίας στην Ελλάδα και εκπαιδεύεσαι από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου.
  • Εξειδικεύεσαι στη χρήση κορυφαίων επαγγελματικών προγραμμάτων μουσικής (Cubase, Nuendo, Pro Tools, Logic, Ableton Live κ.ά.).
  • Συμμετέχεις ως Ηχολήπτης σε projects σε πραγματικές συνθήκες εργασίας σε συνεργασία με μεγάλα φεστιβάλ, MME και Οργανισμούς (π.χ. Athens School Festival, Θέατρο Παλλάς, Gazarte, Badminton, ΕΡΤ, REAL FM, ΑLPHA TV, ΣΚΑΪ, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης κ.ά.).
  • Συμμετέχεις σε βραβευμένα διατμηματικά projects μεγάλης κλίμακας (π.χ. TO ΙΕΚ ΑΚΜΗ βραβεύτηκε από την «Ένωση Μαζί για το Παιδί» για τη διεξαγωγή στα studios της σχολής μεγάλου Ραδιομαραθωνίου Αγάπης με τη συμμετοχή γνωστών προσωπικοτήτων όπως ο Σάββας Πούμπουρας, ο Διονύσης Αλέρτας, η Ματίνα Νικολάου, ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου κ.ά.).
    •  
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Η σχολή Ηχοληψίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι η μοναδική που διαθέτει την αρτιότερη υποδομή που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα διαθέτοντας τo πιο εξελιγμένο Software και 32 υπερσύγχρονα studio ηχογραφήσεων, επεξεργασίας και μίξης με αναλογικές-ψηφιακές και υβριδικές κονσόλες, εξοπλισμένα με τεχνολογία αιχμής, μοναδικό studio επεξεργασίας και μίξης surround ήχου για κινηματογραφικές ταινίες, VR και Video Games και τελευταίες εκδόσεις Mac και PC ώστε να αξιοποιούνται οι  δυνατότητες και των δύο λειτουργικών συστημάτων.

 

Οι σπουδαστές μπορούν να κάνουν απεριόριστη πρακτική εξάσκηση μέσα στα studios και έχουν παράλληλα τη δυνατότητα να ηχογραφήσουν τη δική τους εκπομπή στον πρώτο σπουδαστικό Ραδιοφωνικό Σταθμό στην Ελλάδα «AKMH RADIO» με καθημερινό πρόγραμμα μέσω διαδικτύου. 

 

Τα εργαστήρια Η/Υ έχουν όλες τις σύγχρονες εφαρμογές λογισμικού, ενώ τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε ειδικές αίθουσες παρουσιάσεων-συνεδριάσεων με όλα τα εποπτικά μέσα, που χρειάζεται ένα Hχολήπτης για την κατάρτιση του.

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Θεωρία Audio

Οργανογνωσία

Ακουστική

Ηχοληψία

Λογισμικό Μουσικής Παραγωγής

Μουσική Τεχνολογία

Βασική Θεωρία Μουσικής

Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

Ιστορία Μουσικής

Μεθοδολογία – Ηχοληψία Συναυλιών

Διπλωματική Εργασία

Ήχος για Ραδιόφωνο – Τηλεόραση

Μουσική Βιομηχανία

Επεξεργασία – Μίξη Ήχου

Ηλεκτρονικά

ΕΞΕΙΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των σπουδών σου στην Ηχοληψία :

 

  • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου.
  • Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξειδίκευσης στην ηχοληψία όπως: «Audio Mastering in the Box-Tools & Techniques», «Deconstructing the Charts», «Basic Keyboard Skills», «Apple Logic Certification», «Ήχος και Φως στο Θέατρο»,κ.ά.
  • Να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια και να αποκτήσεις πανεπιστημιακό Πτυχίο «BA (Hons) in Music Technology & Production, Μουσική Τεχνολογία και Παραγωγή» στα ελληνικά.

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ο απόφοιτος Ηχολήπτης  του ΙΕΚ ΑΚΜΗ μπορεί να σταδιοδρομήσει σε:

 

Δισκογραφικές Εταιρίες

Στούντιο Ηχογραφήσεων

Media (Τηλεόραση, Ραδιόφωνο)

Διαφημιστικές Εταιρίες

Εταιρίες Μουσικής Παραγωγής

Εταιρίες Διοργάνωσης Εκδηλώσεων

Ως Dj σε Χώρους Εκδηλώσεων & Φεστιβάλ Μουσικής

 

 

 

SEMINARS

Συνεργάτες

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Tomes-Eidikotita