Ζαχαροπλαστική – Αρτοποιία

ΣΧΟΛΗΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ - ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Τεχνικός Αρτοποίας - Ζαχαροπλαστικής

ΣΧΟΛΗΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ- ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Τεχνικός Αρτοποίας - Ζαχαροπλαστικής

Γίνε Pastry Chef & απόλαυσε μια καριέρα γεμάτη δημιουργικότητα!

Η Ζαχαροπλαστική και η Αρτοποιία βρίσκονται στο επίκεντρο της βιομηχανίας τροφίμων και αποτελούν δύο από τις πιο δημοφιλείς ειδικότητες στο χώρο της εστίασης. Χαρακτηρίζονται από ακρίβεια, πειθαρχία και συνέπεια, προσφέροντας τεράστιες δυνατότητες εξειδίκευσης, που παράλληλα καλλιεργούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.

H σχολή Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ κατέχει επάξια τις τελευταίες δεκαετίες την κορυφαία θέση στις σπουδές υψηλής γαστρονομίας στη χώρα. Προσφέρει το πληρέστερο πρόγραμμα κατάρτισης στη Ζαχαροπλαστική Τέχνη, βασισμένο στα πρότυπα των μεγαλύτερων Chef Schools και Επισιτιστικών Μονάδων σε διεθνές επίπεδο.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υλοποιείται σε πρότυπες εργαστηριακές εγκαταστάσεις, με εξοπλισμό αιχμής, εντός των οποίων λειτουργούν πολυδύναμα εκπαιδευτικά εστιατόρια. Κορυφαίοι maîtres της Ζαχαροπλαστικής και της Αρτοποιίας, μοιράζονται τις τεχνικές τους αποκλειστικά στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ: Πυλαρινός, Αθανασόπουλος, Χατζηπαύλου, Ρήγας είναι εδώ! 

Περισσότερα από 2.500 εστιατόρια και ξενοδοχεία συγκαταλέγονται στο ισχυρό δίκτυο συνεργατών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 • Είναι τo πρώτο ΙΕΚ στην Ελλάδα που έγινε μέλος του WORLD ASSOCIATION OF CHEF SOCIETY (WACS).
 • Πρόκειται για το ΙΕΚ με το μεγαλύτερο συνολικό αριθμό μεταλλίων και τα περισσότερα χρυσά στον κορυφαίο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαγειρικής Greek Chef της ΕΞΠΟΤΡΟΦ.
 • Πρόκειται για τη μόνη σχολή που τιμήθηκε με Golden Βραβείο στην κατηγορία Training – Προγράμματα εκπαίδευσης των επαγγελματιών της Εστίασης και με Silver στην κατηγορία Trends & Innovations, για το εστιατόριο Kumquat στα ESTIA AWARDS της Boussias Communications.
 • Πρόκειται για τη μόνη σχολή που έχει διακριθεί διπλά στα ESTIA AWARDS για την Καινοτομία των Εκπαιδευτικών της Προγραμμάτων.
 • Εξειδικεύεσαι σε υπερσύγχρονα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής – αρτοποιίας. Στο Kumquat Restaurant, που λειτουργεί εντός της Σχολής, αποκτάς ολιστική πρακτική γνώση για τη λειτουργία ενός εστιατορίου, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.
 • Εξασφαλίζεις αμειβόμενη πρακτική άσκηση ως Pastry Chef στα μεγαλύτερα Εστιατόρια, Ξενοδοχεία & Resorts στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
 • Βλέπεις τις συνταγές σου να δημοσιεύονται στο κορυφαίο γαστρονομικό περιοδικό REAL TASTE και συμμετέχεις ως επίλεκτο προσωπικό σε εκδηλώσεις του ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΥ.
 • Εξειδικεύεσαι μέσα από πρωτοποριακά γαστρονομικά projects, δίπλα σε κορυφαίους έλληνες chefs (POP-UP RESTAURANT με το Σ. Κοντιζά, 360 Culinary Sessions με το Δ. Αλέρτα κ.ά.).
 • Λαμβάνεις μέρος σε μεγάλες διοργανώσεις/special events. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η ομάδα σπουδαστών Μαγειρικής, που επιμελήθηκε, υπό τις οδηγίες του Γ. Μπαξεβάνη, το menu στο Διεθνές Συμπόσιο του Πανεπιστημίου Yale.
 • Συμμετέχεις στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό Chef of the Year, διεκδικώντας μία θέση εργασίας σε εστιατόρια επώνυμων chef.
 • Παίρνεις μέρος στις Ημέρες Καριέρας Μαγειρικής/Τουρισμού, το οποίο αποτελεί το πρώτο σου καθοριστικό επαγγελματικό ραντεβού με κορυφαίες επιχειρήσεις.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Οι εγκαταστάσεις της Σχολής Ζαχαροπλαστικής & Αρτοποιίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ (Αθήνα – Πειραιάς – Θεσσαλονίκη – Λάρισα – Κρήτη – Ρόδος – Χαλκίδα – Γλυφάδα – Αλεξανδρούπολη) δημιουργήθηκαν στα πρότυπα των μεγαλύτερων επισιτιστικών μονάδων, σύμφωνα µε το μοντέλο διασφάλισης και ελέγχου ποιότητας HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ασφάλειας τροφίμων υποστηρίζεται από τη Διοίκηση Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), την Αντιπροσωπεία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA), τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών (CDC) και το Αμερικανικό Τμήμα Γεωργίας (USDA).

 

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το μοναδικό εκπαιδευτήριο που διαθέτει εντός της Σχολής πολυδύναμο εκπαιδευτικό εστιατόριο (boarding restaurant), στα πρότυπα των μεγαλύτερων Σχολών Γαστρονομίας και Τουρισμού της Ελβετίας, κουζίνες που λειτουργούν με τη χρήση φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού, καθώς και εξειδικευμένο εξοπλισμό όπως:

 

Βαλίτσα καραμέλας, στρωτήρα σοκολάτας, παγωτομηχανές, σφολιατομηχανές, blast chiller, αερογράφους, επαγγελματικά ταχυζυμωτήρια, εξειδικευμένους φούρνους για την παρασκευή όλων των τύπων ψωμιού κ.ά.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Ζαχαροπλαστική Τέχνη

Αρτοποιητική Τέχνη

Αρχές Οικονομικής

Διακοσμητική Ζαχαροπλαστική

Τεχνικές Εγκαταστάσεις – Εξοπλισμός

Έλεγχος Εμπορευμάτων

Πρώτες Ύλες και Προϊόντα Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής

Υγιεινή και Ασφάλεια

Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων ή Κοστολόγηση

Στοιχεία Συστημάτων Διαχείρισης της Ποιότητας (Haccp) ή HACCP-Catering

Διαιτητική

Αρχές Νομοθεσίας Τροφίμων – Επαγγέλματος

Αγγλική – Γαλλική Ορολογία

Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

Πρακτική Άσκηση

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει αποκλειστικά τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των Σπουδών σου στην Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική:

 

 • Να αποκτήσεις αναγνωρισμένο διεθνώς Ελβετικό δίπλωμα από την Ecole Ηôtelière de Lausanne (EHL) τη Νο1 Ξενοδοχειακή Σχολή στον κόσμο:
 • – Kitchen Professional Diploma
 •  Να αποκτήσεις τις διεθνώς αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις του American Hotel & Lodging Educational Institute [AHLEI], του κορυφαίου Αμερικανικού Ινστιτούτου Τουριστικής Εκπαίδευσης
 • -Management of Food & Beverage Operations
 • -Food Safety: Managing with HACCP System
 • -Certified Kitchen Cook
 • Να παρακολουθήσεις τα ταχύρρυθμα προγράμματα μετεκπαίδευσης Υψηλής Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας «Pastry Gourmet» και «60 Hours Bakery Skills Masterclass» από καταξιωμένους pastry chefs της αγοράς, καθώς και πλήθος εξειδικευμένων σεμιναρίων «Masterclasses».
 • Να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια, και να αποκτήσεις πανεπιστημιακό Πτυχίο «BA Culinary Arts, Baking and Patisserie», στα ελληνικά.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η επαγγελματική σου αποκατάσταση περιλαμβάνει εργασία ως Pastry Chef σε:

Επιχειρήσεις Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής

Βιομηχανίες τυποποιημένων προϊόντων Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής

Εταιρίες Catering

Εστιατόρια

Ξενοδοχειακές Μονάδες

Αλυσίδες Ξενοδοχείων

Κρουαζιερόπλοια

Food Consulting

Ατομική Επιχείρηση:Ζαχαροπλαστείο/Αρτοποιείο

HOSPITALITY FORWARD

VIRTUAL TOURS

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

NEWS

Συνεργάτες

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινώνησε μαζί μας

Tomes-Eidikotita