200 χρόνια ελεύθερη Ελλάδα: Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ δημιουργούν

200 χρόνια ελεύθερη Ελλάδα: Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ δημιουργούν

Μερικές μικρές σπίθες, κατάφεραν να ανάψουν τη φλόγα της Επανάστασης, που 200 χρόνια μετά, εξακολουθεί να πυροδοτεί την εθνική υπερηφάνεια μας. Το μεγαλύτερο ΙΕΚ της χώρας συμμετέχει δημιουργικά στην επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας! Με έμπνευση από τους πρωταγωνιστές του εθνικού αγώνα, τις συνήθειες και την αισθητική της εποχής, σπουδαστές μας από όλη την Ελλάδα, παρουσιάζουν τις δικές τους συλλογές μέσα από την ξεχωριστή οπτική τους.

Κόντρα στις δυσκολίες των καιρών και με συμμάχους το ταλέντο, την ευρηματικότητα και την αμέριστη στήριξη των καθηγητών τους, οι σπουδαστές άντλησαν τις ιστορικές ψηφίδες που τους ενέπνευσαν, ώστε να φιλοτεχνήσουν τα δικά τους έργα.

Οι σπουδαστές Φωτογραφίας, Μοντάζ, Γραφιστικής, Fashion Design, Παιδαγωγικών, Πληροφορικής, Ναυτιλιακών και Γαστρονομίας, συνθέτουν εξ αποστάσεως ομάδες εργασίας από τα 6 παραρτήματά μας σε όλη την Ελλάδα, για να ξεδιπλώσουν τη δημιουργικότητά τους, παρουσιάζοντας μοναδικά έργα, που μας καλούν σε ένα ιστορικό ταξίδι στο χρόνο.

Από την αποτύπωση στο φακό των ηγετικών μορφών της επανάστασης, τη 3D παραγωγή όπλων και τη σχεδίαση ρούχων που αναδεικνύουν την ελληνική ενδυματολογική παράδοση, μέχρι την παραγωγή animation video με θέμα την πορεία διαμόρφωσης της ελληνικής σημαίας, την εκτέλεση παραδοσιακών συνταγών και το σχεδιασμό card-postals, οι σπουδαστές μας καταφέρνουν να παρουσιάσουν μέσα από τα έργα τους την αξία της εκπαιδευτικής καινοτομίας, ιδωμένη μέσα από το πρίσμα της ιστορίας.

Vintage φωτογράφιση: Ένα project του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών/ειδικότητα Φωτογραφία, που αναβιώνει τη vintage αισθητική του 1821, εστιάζοντας στις λεπτομέρειες των στολών που αποτελούν πιστά αντίγραφα των ενδυμασιών της επαναστατικής περιόδου και φυσικά στα πρόσωπα εμβληματικών προσωπικοτήτων.
Δείτε το project εδώ.

Θέατρο Σκιών: Η πιο διαδεδομένη μορφή ψυχαγωγίας μικρών και μεγάλων κατά την ύστερη εποχή της Επανάστασης του 1821, παρουσιάζεται μέσα από τις χειροποίητες φιγούρες που κατασκεύασαν οι σπουδαστές της Σχολής Παιδαγωγικών στη Λάρισα. Δες το project εδώ.

Card-Postals: Με εφαλτήριο τον ηρωικό αγώνα του 1821, οι σπουδαστές Art & Design φιλοτεχνούν τις δικές τους card-postals, με πρωταγωνιστές τον Κολοκοτρώνη, τη Μαντώ Μαυρογένους και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες της εποχής. Δες το project εδώ.

Εκπαιδευτικό animation video: Oι σπουδαστές Art & Design και Παιδαγωγικών μας καλούν σε ένα ιστορικό ταξίδι στο χρόνο, για να μάθουμε όσα δεν ξέραμε για την πορεία της ελληνικής σημαίας, που πέρασε από σύμβολα, νομίσματα και λάβαρα, μέχρι να πάρει τη μορφή που όλοι γνωρίζουμε σήμερα. Δες το video εδώ.