ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΣΧΟΛΗREAL ESTATE

Στέλεχος Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας

ΣΧΟΛΗREAL ESTATE

Στέλεχος Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας

Σπούδασε Στέλεχος Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα παρατηρείται ραγδαία ανάπτυξη στους τομείς επενδύσεων και διαχείρισης ακίνητης περιουσίας, γεγονός που αυξάνει τις προοπτικές απασχόλησης στον κλάδο της αγοροπωλησίας ακινήτων. Το εξειδικευμένο Στέλεχος Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας είναι απαραίτητο σε κάθε συναλλαγή με αντικείμενο την ακίνητη περιουσία, ένα ιδιαίτερα απαιτητικό και πολύπλοκο περιβάλλον, και μπορεί να έχει πολύ υψηλές απολαβές από τους πρώτους κιόλας μήνες εργασίας.

Η ειδικότητα απαιτεί, εκτός από σφαιρική και άριστη γνώση της αγοράς ακινήτων, ανεπτυγμένες επικοινωνιακές και διαπραγματευτικές ικανότητες, αφού το Στέλεχος Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένο για τις τάσεις που επικρατούν στη μεταβαλλόμενη αγορά ακινήτων, να είναι σε θέση να κλείνει συμφωνίες με τους ευνοϊκότερους όρους για κάθε πλευρά και να ελέγχει αποτελεσματικά τις τιμές και την κατάσταση της ιδιοκτησίας. Καλείται να έχει συνολική γνώση σε νομικά, φορολογικά, πολεοδομικά θέματα, αλλά και οικονομικών για να μπορεί να εκτιμήσει και να αξιολογήσει το εκάστοτε ακίνητο, καθώς και σύγχρονες γνώσεις προώθησης μέσω social media και digital καμπάνιας, αλλά και ελκυστικής παρουσίασης ακινήτων, για να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με δύο μεγάλα ονόματα του κλάδου της μεσιτείας, την ELLIKARealEstate και το POTAMIANOSRealEstate και ενσωματώνει καίριες γνώσεις και δεξιότητες για όσους ενδιαφέρονται να εργασθούν ως ανεξάρτητοι μεσίτες, ελεύθεροι επαγγελματίες, σύμβουλοι ακινήτων ή συνεργάτες σε real estate agencies. Οι εισηγητές του προγράμματος είναι έμπειρα στελέχη με πολυετή και επιτυχημένη καριέρα στον χώρο της κτηματαγοράς.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών σου ως Στέλεχος Ακίνητης Περιουσίας της σχολής Οικονομίας και Διοίκησης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, διαθέτεις όλες τις γνώσεις προκειμένου να αναλάβεις την αποτελεσματική διαχείριση και προώθηση ακινήτων. Είσαι σε θέση να κατανοείς και να αναλύεις τις ανάγκες και τις προϋποθέσεις συνδυασμού δύο ή περισσότερων εμπλεκόμενων σε μια συναλλαγή, να διαφημίζεις και να προωθείς ακίνητα με σύγχρονες μεθόδους, να διαπραγματεύεσαι χωρίς συναισθηματικές συγκρούσεις και προσωπικά συμφέροντα, διασφαλίζοντάς τις επιλογές και τον οικονομικό προγραμματισμό των συναλλασσόμενων.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Η Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ σου προσφέρει μοναδικά προνόμια:
 • Αποκλειστική εκπαιδευτική συνεργασία με τα κορυφαία μεσιτικά γραφεία ELLIKA Real Estate και POTAMIANOS Real Estate, με προοπτική έμμισθης επαγγελματικής συνεργασίας στους 5 καλύτερους βάσει απόδοσης (εντός Αττικής).
 • Πραγματοποιείς εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μεγάλες εταιρίες του χώρου και εξοικειώνεσαι με την επιστήμη σου μέσα από εκπαιδευτικά σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες από την πρώτη ημέρα των σπουδών σου.
 • Μέσα από πραγματικά projects και case studies  μαθαίνεις να ερευνάς την αγορά ακινήτων, να μελετάς τα κατάλληλα έγγραφα που απαιτούνται για την αξιολόγηση της περιουσίας, να εκτιμάς την κατάσταση και τις ευκαιρίες της αγοράς και την κατάσταση της ακίνητης περιουσίας, να μελετάς τα συμβόλαια και τους όρους αγοράς ή πώλησης.
 • Γνωρίζεις το νομοθετικό καθεστώς και τους σχετικούς νόμους που διέπουν την αγορά ακινήτων
 • Ασχολείσαι με εκτιμήσεις ακινήτων, συμβουλές αξιοποίησης & ανάπτυξης ακινήτων, καταστημάτων, κτηρίων, γραφείων, εμπορικών κέντρων, κατοικιών, οικοπέδων, αγοραπωλησιών, μισθώσεων και αντιπαροχών. Καταγράφεις, αναλύεις και ταξινομείς τις προσφορές και ζητήσεις ακινήτων που διαθέτει η αγορά και ενημερώνεις τους πελάτες σου, ώστε να μπορούν να πληροφορούνται άμεσα στο σημείο και τη στιγμή που τα ζητούν.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΙΕΚ ΑΚΜΗ διαθέτει πλήθος εργαστηρίων, σε όλα τα παραρτήματα της σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κρήτη, Ρόδο, Χαλκίδα και Γλυφάδα, με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Οι σπουδαστές στα υπερσύγχρονα marketing και business labs εφαρμόζουν όλες τις πρακτικές και τα εργαλεία της διοίκησης επιχειρήσεων για την ολοκληρωμένη παρουσίαση και ανάλυση πραγματικών Case Studies. 

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε υπερσύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και παρουσιάσεων, με όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα. 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Κατάσταση της αγοράς σήμερα και προβλέψεις

Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης

Γενική Λογιστική – Φορολογία Ακινήτων

Δίκαιο I και ΙΙ

Οικονομικά Μαθηματικά

Εισαγωγή στη Μεσιτεία

Χρηματοοικονομική Διοίκηση

Τεχνική Συναλλαγών

Γενικός Οικοδομικός Κανονισμός

Νομικό πλαίσιο μεταβιβάσεων και μισθώσεων ακινήτων

Γνώσεις χειρισμού μεσιτικού προγράμματος CRM (πρόγραμμα διαχείρισης πελατολογίου και χαρτοφυλακίου)

Κώδικας Δεοντολογίας Μεσιτών

Συνεργασία Εμπλεκόμενων Φορέων

Οικοδομική

Διοίκηση και Σχεδιασμός Πωλήσεων

Διαφήμιση και Διαφημιστικά Μέσα

Γεωμετρία – Γραμμικό Σχέδιο

Δημόσιες Σχέσεις

Στοιχεία Πολεοδομίας

Εκτίμηση Ακίνητης Περιουσίας

Συμπεριφορά Καταναλωτή

Case Studies

Τεχνική της Επικοινωνίας – Επιχειρηματικότητα

Τεχνικές Διαπραγματεύσεων

Σύγχρονο Περιβάλλον Γραφείου

Επιχειρησιακή Επικοινωνία

Στατιστική

Marketing ακινήτων και μεσιτικού γραφείου (φωτογράφηση, Social Media και Digital καμπάνιες)

Επιθεώρηση Ακινήτων

Αγγλικά

Χρήση Η/Υ

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των Σπουδών σου ως Στέλεχος: 

 

 • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου. 
 • Να συνεχίσεις της σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια και να αποκτήσεις πανεπιστημιακό Πτυχίο “BSc (Hons) Business Management, Διοίκηση Επιχειρήσεων” ή “BSc (Hons) Marketing Management (Μάρκετινγκ” στα ελληνικά. 
 • Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξειδίκευσης στη Μεσιτεία Ακινήτων, το Digital & Social Media Marketing, το Branding, το HR & Leadership κ.ά. 
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ως απόφοιτος της ειδικότητας Στέλεχος Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας μπορείς να εργαστείς σε: 

 

 • Μεγάλες εταιρείες Real Estate. 
 • Μεσιτικά γραφεία. 
 • Εταιρείες Αγοραπωλησίας Ακινήτων.  
 • Τράπεζες. 
 • Ασφαλιστικές Εταιρείες. 
 • Ηλεκτρονικές πλατφόρμες αγοροπωλησίας ακινήτων. 
 • Ως Σύμβουλος Ακίνητης Περιουσίας σε Κατασκευαστικές εταιρείες.  
 • Ως στέλεχος με αντικείμενο την ακίνητη περιουσία σε Εταιρείες Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων Γης, Εταιρείες Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία, Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε. κ.λ.π. 
 • Ως Ελεύθερος επαγγελματίας, ανοίγοντας το δικό σου κτηματομεσιτικό γραφείο. 

VIRTUAL TOURS

SEMINARS

Συνεργάτες

Επικοινώνησε μαζί μας

Tomes-Eidikotita