Β. Μικροβιολογίας

ΣΧΟΛΗΒΟΗΘΩΝ
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ

Βοηθός Ιατρικών Εργαστηρίων

ΣΧΟΛΗΒΟΗΘΩΝ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ

Βοηθός Ιατρικών Εργαστηρίων

Γίνε Βοηθός Μικροβιολόγου στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Ο Βοηθός Μικροβιολόγου ή αλλιώς Βοηθός Ιατρικών Εργαστηρίων ανήκει στο προσωπικό των βιοχημικών εργαστηρίων. Πραγματοποιεί εργαστηριακές αναλύσεις (εξετάσεις αίματος, ταυτοποίηση µικροβίων, αντιβιογράµµατα, κ.λπ.), δίνει τα αποτελέσματα, προκειμένου ο γιατρός να προχωρήσει στη διάγνωση και θεραπεία. Φροντίζει για την κατάλληλη προετοιμασία του ασθενούς και ετοιμάζει τα απαιτούμενα υλικά για την εξέταση. Λαμβάνει όλα τα προστατευτικά μέτρα ασφαλείας, τόσο για τον ίδιο όσο και για τον ασθενή, κατά την εξέταση. Χειρίζεται σύγχρονα μηχανήματα και εξοπλισμό και πραγματοποιεί τις εργαστηριακές αναλύσεις, φροντίζοντας για την ασφαλή απομάκρυνση του υλικού.

Διαθέτοντας υπερσύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και έχοντας πρόσβαση σε κορυφαία διαγνωστικά κέντρα της χώρας, οι εξειδικευμένες σπουδές Βοηθών Μικροβιολογίας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ δίνουν μεγάλες προοπτικές στους απόφοιτους της σχολής.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Φοιτώντας στη Σχολή Βοηθών Μικροβιολογίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 

  • Εκπαιδεύεσαι ως Βοηθός Μικροβιολόγου σε υπερσύγχρονα εργαστήρια με προπλάσματα, σύγχρονους αναλυτές, πλήρη λειτουργία αιματολογικού τμήματος -βιοχημικές & ανοσολογικές αναλύσεις- ταυτοποίηση με το σύστημα API & αντιβιόγραμμα μικροβίων.
  • Λαμβάνεις εξειδίκευση και πρακτική άσκηση ως Βοηθός Ιατρικών Εργαστηρίων στα εργαστήρια της BIOΪΑΤΡΙΚΗΣ και του Ομίλου EUROMEDICA.
  • Αποκλειστικά στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ εξειδικεύεσαι στην τεχνική Elisa (σύγχρονη ανοσολογική Μέθοδος).
  • Αποκτάς τεχνογνωσία στις πιο εξελιγμένες μεθοδολογίες εξετάσεων
  • Χειρίζεσαι εργαστηριακό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.
  • Συμμετέχεις σε εξειδικευμένα σεμινάρια Μικροβιολογίας σε συνεργασία με κορυφαία διαγνωστικά κέντρα.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το μοναδικό εκπαιδευτήριο με σχολή Βοηθών Μικροβιολογίας που διαθέτει πλήθος υπερσύγχρονων εργαστηρίων, με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, πέραν των τυπικών απαιτήσεων.

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί τη μόνη σχολή  που διαθέτει 4 αυτόματους αναλυτές: Αιματολογικούς, Βιοχημικούς, Ούρων, Φασματοφωτόμετρα, για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του. 

Η διεξαγωγή διαδραστικών μαθημάτων γίνεται με χρήση ψηφιακής κάμερας μικροσκοπίου για προβολή και λήψη εικόνων των κυττάρων.

Επιπλέον, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ διαθέτει σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας με όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα καθώς και αίθουσες Η/Υ τελευταίας τεχνολογίας, ώστε ο σπουδαστής να εξειδικεύεται σε ένα υπερσύγχρονο περιβάλλον.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Βασικές Βιολογικές Έννοιες – Φυσιολογία

Μικροβιολογία

Βιοχημεία

Αποστειρώσεις και Σκεύη Εργαστηρίου

Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

Αιματολογία

Τεχνολογία Οργάνων Εργαστηρίου

Παρασιτολογία

Ανοσολογία

Ενδονοσοκομειακές Λοιμώξεις και Υγιεινή

Εργαστηριακές Εξετάσεις Διαγνώσεις

Μυκητολογία – Ιολογία

Κλινική Βιοχημεία

Ασφάλεια και Δεοντολογία

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των Σπουδών σου ως Βοηθός Μικροβιολογίας:

 

  • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου
  • Να εξασφαλίσεις διεθνή κατοχύρωση σπουδών με το βρετανικό δίπλωμα Pearson Assured.
  • Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξειδίκευσης, στη μικροβιολογία όπως “Δομή ανοσοποιητικού συστήματος ”, “Η φασματοθεραπεία στη μικροβιολογία”, “Ο ρόλος της βιοσύνθεσης στον οργανισμο”, κ.ά.
  • Nα συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια και να αποκτήσεις πανεπιστημιακό Πτυχίο “BSc (Hons) in Biomedical Sciences (Βιοϊατρικές Επιστήμες)”, στα ελληνικά.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας «Βοηθός Μικροβιολόγου», με την απόκτηση του Κρατικού Διπλώματος έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν με μόρια στις προκηρύξεις του Δημοσίου, για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ σε κρατικά νοσηλευτικά ιδρύματα, ενώ μπορούν να σταδιοδρομήσουν σε:

Μικροβιολογικά – Βιοχημικά Εργαστήρια Δημόσιων και Ιδιωτικών Νοσοκοµείων

Διαγνωστικά Κέντρα

Ερευνητικά Κέντρα

Θεραπευτήρια

Φαρµακευτική βιοµηχανία

Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών

VIRTUAL TOURS

NEWS

Συνεργάτες

Επικοινώνησε μαζί μας

Tomes-Eidikotita