Γραφιστική

ΣΧΟΛΗΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗΣ
(GRAPHIC DESIGN)

Γραφιστική Εντύπου & Ηλεκτρονικών Μέσων

ΣΧΟΛΗΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗΣ
(GRAPHIC DESIGN)

Γραφιστική Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων

Γίνε Γραφίστας – Graphic Designer στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Ο Γραφίστας  δίνει εικόνα σε μία δημιουργική ιδέα, ειτε σε έντυπο είτε σε ηλεκτρονικό μέσο, χρησιμοποιώντας  τα κατάλληλα σύμβολα, εικόνες και λέξεις με στόχο να πετύχει την οπτική επικοινωνία σύμφωνα με το δεδομένο ζητούμενο του πελάτη.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών Γραφιστικής στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ ως επαγγελματίας Graphic Designer έχεις ολιστική γνώση γύρω από όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες και δημιουργικές εφαρμογές στον κλάδο των γραφικών τεχνών και των πολυμέσων. Συνδυάζεις κατάλληλα τα στοιχεία εικαστικών τεχνών και τυπογραφίας, φωτογραφίες και γραφικά για να δημιουργήσει ένα μήνυμα που πείθει και συγκινεί τον αποδέκτη. Ταυτόχρονα, επινοεί και διαμορφώνει μία ταυτότητα για την πηγή του μηνύματος (concept design). Αντλώντας πληροφορίες και συνδυάζοντας γνώσεις σε σχέση με τις διεθνείς τάσεις, μπορεί να ξεχωρίσει στον συναρπαστικό χώρο του Graphic Design, του μάρκετινγκ και της διαφήμισης.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Σπουδάζοντας στη Σχολη Γραφιστικής του  ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 

  • Εξειδικεύεσαι σε όλες τις εφαρμογές web design / σχεδιασμό ιστοσελίδων, ψηφιακές εφαρμογές (applications), σχεδιασμό λογοτύπου, μακέτας, εντύπων, εικονογράφηση, επεξεργασία και σχεδιασμό πολυμέσων επεξεργασία εικόνα, τεχνολογία και παραγωγή εντύπου.
  • Εξειδικεύεσαι στην ψηφιακή σχεδίαση και διαχείριση χρησιμοποιώντας τις τελευταίες εκδόσεις σχεδιαστικών προγραμμάτων της αγοράς διεθνώς Adobe CS, CMS WordPress, 3DSMax και SketchUp.
  • Αποκλειστικά στη σχολή γραφιστικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, η εκπαίδευση πραγματοποιείται σε Graphic Arts Apple iMac Lab με οθόνες 24 ιντσών.
  • Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ διακρίνονται σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς graphic design και δημιουργούν αποκλειστικά για μεγάλα brands.
  • Συμμετέχεις σε διατμηματικά projects μεγάλης κλίμακας (animation, φωτογραφία, marketing, Διοίκηση Επιχειρήσεων).
  • Αποκτάς πρακτική εμπειρία από τη συμμετοχή σου σε σεμινάρια και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε ατελιέ γραφικών τεχνών, σε εκδοτικούς οργανισμούς/ΜΜΕ, σε εταιρίες εκτυπώσεων, news sites κτλ.
  • Παρακολουθείς πλήθος εξειδικευμένων σεμιναρίων (π.χ. Packaging Design, Βιβλιοδεσία, Τρισδιάστατη Αρχιτεκτονική Μακέτα) τα οποία αποτελούν προστιθέμενη αξία στο βιογραφικό σου.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το μοναδικό εκπαιδευτήριο με σχολή Γραφιστικής που διαθέτει πλήθος υπερσύγχρονων εργαστηρίων με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του, πέραν των τυπικών απαιτήσεων.

 

Τα μαθήματα της σχολής πραγματοποιούνται σε Graphic Arts Apple iMac Lab με οθόνες 24 ιντσών και 3D Printers καθώς και εργαστήρια Η/Υ κορυφαίας τεχνολογίας με όλα τα σύγχρονα προγράμματα (τελευταίες εκδόσεις)γραφιστικής και πολυμέσων όπως Illustrator, ColelDraw, Photoshop, In Design, Dreamweaver, Flash, Adobe Premiere, Sound Edit κ.ά.

 

Παράλληλα λειτουργούν αίθουσες-σχεδιαστήρια ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου καθώς studios φωτογραφίας. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε θεωρητικές αίθουσες διδασκαλίας και παρουσιάσεων με όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Ιστορία Τέχνης

Γραφιστική

Σχέδιο – Χρώμα – Σκίτσο

Τεχνολογία Παραγωγής Εντύπου & Πολυμέσων

Ηλεκτρονική Επεξεργασία Εικόνας

Χρώμα Γραφικών Τεχνών

Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

Ηλεκτρονική Επεξεργασία Μακέτας

Ηλεκτρονική Επεξεργασία Σελίδας

Σχεδιασμός – Ανάπτυξη Ιστοσελίδων

Γραφιστική για τα Πολυμέσα

Διαθεματική Εργασία

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης Σπουδών για να αναπτύξεις περισσότερο τις ικανότητες σου ως επαγγελματίας Γραφίστας:

 

  • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου.
  • Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξειδίκευσης στη γραφιστική όπως: “WordPress, Ad Photography”, “Logo Design”, “3D Studio Max”, “In Design”, κ.ά
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Οι απόφοιτοι της σχολής Γραφιστικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ μπορούν να σταδιοδρομήσουν σε:

 

Εκδοτικούς Οίκους

Εφημερίδες

Περιοδικά

Τηλεόραση-Κινηματογράφο

Εταιρίες Σχεδίασης Ιστοσελίδων

Online Μέσα

Διαφημιστικές Εταιρίες

Ατελιέ Γραφικών Τεχνών

Δημιουργικά Γραφεία

Βιομηχανίες Παραγωγής Ειδών Συσκευασίας

Εκτυπωτικές Μονάδες

Εταιρίες Εμπορίας Μηχανημάτων Γραφικών Τεχνών

Ιδιωτικά και Κρατικά τυπογραφεία

Ως Ελεύθεροι Επαγγελματίες σε ιδιόκτητη επιχείρηση Graphic Design

 

 

 

VIRTUAL TOURS

SEMINARS

Συνεργάτες

Επικοινώνησε μαζί μας

Tomes-Eidikotita