ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

 • Σελίδες
 • ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Η 1η Σχολή Ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, αποκλειστικά από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Με τον όρο ηλεκτροκίνηση, εννοείται το σύνολο των οχημάτων και υποδομών τα οποία αξιοποιούν την ηλεκτρική ενέργεια με κύριο σκοπό την μεταφορά και μετακίνηση. Η ηλεκτροκίνηση αναπτύσσεται ραγδαία και αποτελεί το κύριο ενδιαφέρον των εταιριών για τα επόμενα χρόνια. Μέχρι το 2035 αναμένεται να ανοίξουν 1,1 εκ. νέες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη στον χώρο των οχημάτων υψηλής τάσης.

Η απάντηση στη συνεχώς αυξανόμενη χρήση Υβριδικών και Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων βρίσκεται στη σωστή εκπαίδευση των μελλοντικών επαγγελματιών του κλάδου της αυτοκίνησης και της Μηχανοτρονικής. Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ σε αποκλειστική εκπαιδευτική συνεργασία με την KOSMOCAR Α.Ε., επίσημο εισαγωγέα των αυτοκινήτων Volkswagen, Audi, Skoda, και Bentley, εξουσιοδοτημένο επισκευαστή Lamborghini, εισαγωγέα των μοτοσυκλετών Ducati σε Ελλάδα & Κύπρο, καθώς και πάροχο υπηρεσιών κινητικότητας με την Kosmoride (ηλεκτρικά ποδήλατα, scooters και nanocars), και τον γερμανικό κολοσσό DEKRA, τη μεγαλύτερη εταιρεία επιθεώρησης ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως, προσφέρει το μοναδικό ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Ελλάδα στη διαχείριση και το service ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους από τους έμπειρους τεχνικούς, εκπαιδευτές και ειδικούς στην ηλεκτροκίνηση των KOSMOCAR και DEKRA, οι σπουδαστές του προγράμματος:

 • έχουν πρόσβαση τόσο σε εκπαιδευτικά ηλεκτρικά οχήματα, τεχνικό εξοπλισμό και εκπαιδευτικό Software τελευταίας γενιάς της KOSMOCAR, όσο και στο υπερσύγχρονο Τεχνικό Κέντρο της εταιρείας στη Μάνδρα Αττικής.
 • εκπαιδεύονται μέσω του HiVo app, στην καινοτόμα ψηφιακή πλατφόρμα εκπαίδευση της DEKRA, ένα ολοκληρωμένο, σύγχρονο και ευέλικτο εργαλείο που καλύπτει όλες τις εφαρμογές της Ηλεκτροκίνησης και της αντιμετώπισης οχημάτων υψηλής τάσης, εμπλουτισμένο με τεχνικές gamification και διαθέσιμο σε smartphone, tablet και υπολογιστές.
 • με τη χρήση των ειδικών γυαλιών Εικονικής Πραγματικότητας της DEKRA, απολαμβάνουν την εμπειρία ασφαλούς περιήγησης στο εσωτερικό του ηλεκτρικού οχήματος και προσομοίωσης της πλήρους δομής και λειτουργίας του ηλεκτροκινητήρα και των μερών του. Με αυτόν τον τρόπο, η γνώση για τη δομή των ηλεκτρικών οχημάτων μεταφέρεται με κατανοητό τρόπο με ασκήσεις 3D, βίντεο για την εισαγωγή στις βασικές έννοιες, αλλά και πρακτική εξάσκηση σε πραγματικό όχημα.
ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Ο σπουδαστής της Σχολής Ηλεκτροκίνησης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνει μια ξεχωριστή εμπειρία φοίτησης με αποκλειστική πρόσβαση σε αμέτρητα benefits και τεχνικές γνώσεις:  

 

 • Αποκλειστική συνεργασία με την KOSMOCAR, στο πλαίσιο της οποίας θα ωφεληθείς από την τεράστια τεχνογνωσία του group Volkswagen στην παροχή υπηρεσιών συντήρησης αυτοκινήτων, τόσο για συμβατικούς, όσο και για ηλεκτρικούς κινητήρες, όπως επίσης για την επισκευή και την αποκατάσταση ζημιών. 
 • Αποκλειστική συνεργασία με την DEKRA για την εκπαίδευσή σου στα ηλεκτροκίνητα οχήματα και τις καινοτόμες τεχνολογίες που προσφέρει το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης, με τεχνική εκπαίδευση μέσω app, προσαρμοσμένο να ανταποκρίνεται απόλυτα στις νέες απαιτήσεις ασφάλειας.  
 • Στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχεις την ευκαιρία να πιστοποιηθείς από τη DEKRA – ανεξάρτητο φορέα με πολυετή εμπειρία και διεθνή αναγνωρισιμότητα στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και πιστοποίησης – ως Τεχνικός με ολοκληρωμένη εξειδίκευση στο e-Mobility.  
 • Το μοναδικό ΙΕΚ που διαθέτει εντός της Σχολής 10 πλήρως εξοπλισμένους εργαστηριακούς χώρους στα πρότυπα επαγγελματικών συνεργείων μηχανολογίας (ηλεκτρολογίας / ηλεκτρονικών οχημάτων, μηχανών εσωτερικής καύσης, μηχανουργείο, συγκολλήσεων, εργαστήρια διαγνώσεων αυτοκινήτων/μοτοσυκλετών, μηχανών θαλάσσης).  
 • Special projects και exclusive παρουσιάσεις λαμβάνουν χώρα εντός και εκτός της σχολής, όπως 1st Trials μεγάλων brands αυτοκινήτων, κατασκευή αγωνιστικών karts από το μηδέν, συμμετοχή στο mechanic crew του Rally Ακρόπολης, δίπλα στον πρόεδρο της διοργάνωσης, μηχανολόγο και δημοσιογράφο μηχανοκίνητου αθλητισμού και καθηγητή του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Τάκη Πουρναράκη.  
 • Συμμετέχεις σε εξειδικευμένα σεμινάρια αιχμής (εκμάθηση λειτουργίας συστημάτων υβριδικής και ηλεκτρικής τεχνολογίας, υπερπλήρωσης-turbo, ημιαυτόνομης οδήγησης, μετατροπή βενζινοκινητήρα σε υγραέριο κ.ά.).  
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τη μοναδική Σχολή Ηλεκτροκίνησης που διαθέτει ιδιόκτητα συνεργεία με εξοπλισμό συμβατής και σύγχρονης τεχνολογίας για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του. Τα συνεργεία περιλαμβάνουν εργαστήριο μηχανικού και ηλεκτρικού μέρους αυτοκινήτων, με όλα τα εξαρτήματα και συστήματα του αυτοκινήτου. Υπάρχουν μηχανουργεία, εφαρμοστήρια και εργαστήρια συγκολλήσεων. Διαθέτουν όλα τα όργανα ελέγχου για τον εντοπισμό βλαβών όπως ηλεκτρονικός διαγνώστης βλαβών, αναλυτής καυσαερίων κ.ά.  

Μέρος των μαθημάτων εξειδίκευσης διεξάγεται σε 3D περιβάλλον Εικονικής Πραγματικότητας (VR), με τους σπουδαστές να εκπαιδεύονται στην πράξη πάνω σε πληθώρα βλαβών και εναλλακτικών σεναρίων και  τεχνικών συντήρησης και επισκευής ηλεκτροκίνητων οχημάτων.  

Λειτουργούν υπερσύγχρονοι εξομοιωτές (Simulators) αυτοκινήτων με μηχανές βενζίνης και πετρελαίου με όλα τα ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά συστήματα ελέγχου εκπομπής καυσαερίων, καθώς και εξομοιωτές κλιματιστικού κ.ά.  

Επιπλέον, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ διαθέτει εργαστήρια Η/Υ κορυφαίας τεχνολογίας καθώς και σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και παρουσιάσεων.  

Όλα τα παραπάνω αποτελούν προνόμια της σχολής και εξαιρετικά εφόδια στην επαγγελματική κατάρτισή σου ως Μηχανικός Αυτοκινήτων, Σκαφών & Μοτοσυκλετών και την εξειδίκευσή σου στον κλάδο της Μηχανοτρονικής και της Ηλεκτροκίνησης.  

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Ηλεκτροτεχνολογία
Ηλεκτρονικά Ισχύος και Έλεγχος Ηλεκτρικών Κινητήρων
Τεχνολογία Οχημάτων Υψηλής Τάσης Ι
Τεχνολογία Οχημάτων Υψηλής Τάσης ΙΙ
Ηλεκτρονικές Μονάδες Ελέγχου και Ενδο-οχηματικά Δίκτυα Επικοινωνίας
Πρακτική Άσκηση και Εφαρμογές στα παραπάνω

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των Σπουδών σου ως Μηχανικός Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων:  

 

 • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου.  
 • Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξειδίκευσης στη μηχανολογία όπως «Μηχανικός Επαγγελματικών Οχημάτων & Μηχανημάτων», «Βελτίωσης Οχημάτων-Tuning», «Πιστοποίηση Ελεγκτή Οχημάτων ΚΤΕΟ», «Προγραμματισμός Εγκεφάλου», κ.ά.  
 • Να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια και να αποκτήσεις πανεπιστημιακό Πτυχίο «BEng (Hons) / MEng Mechanical Engineering and Manufacturing» (Μηχανολόγων Μηχανικών), στα ελληνικά.  
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ένα από τα πιο σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου προγράμματος, είναι η προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων στο εκτενές δίκτυο συνεργατών της KOSMOCAR.    

 

Επιπλέον, οι απόφοιτοι της σχολής Μηχανικών Ηλεκτρικών Οχημάτων μπορούν να σταδιοδρομήσουν σε:  

 

Επιχειρήσεις Επισκευής και Συντήρησης Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων 

Βουλκανιζατέρ  

Φανοποιεία  

Ηλεκτρολογεία  

Επιχειρήσεις Εμπορίας Οχημάτων  

Αυτοκινητοβιομηχανίες  

Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ)  

Επιχειρήσεις Παραγωγής Ισχύος με Μ.Ε.Κ.  

Υπηρεσίες και Οργανισμούς Ελέγχου Οχημάτων  

Εταιρείες Οδικής Βοήθειας  

VIDEO

VIRTUAL TOURS

SEMINARS

NEWS

Συνεργάτες

Επικοινώνησε μαζί μας

Προγράμματα ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ