ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ & ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ & ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ & ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

  • Σελίδες
  • ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ & ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ

Γίνε Μηχανικός Επαγγελματικών Οχημάτων & Μηχανημάτων αποκλειστικά στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Το νέο, πρωτοποριακό πρόγραμμα που το ΙΕΚ ΑΚΜΗ διαμόρφωσε σε αποκλειστική εκπαιδευτική συνεργασία με τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη, ανταποκρίνεται με ακρίβεια στο κενό που εντοπίζεται στην αγορά σε σχέση με τη διαθεσιμότητα άρτια καταρτισμένων μηχανικών, που αναλαμβάνουν την επισκευή και τη συντήρηση επαγγελματικών οχημάτων και μηχανημάτων τεχνικών έργων, αποτελώντας περιζήτητους και δυσεύρετους επαγγελματίες.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους, οι σπουδαστές του προγράμματος “Commercial Vehicles & Machinery Engineer, εξειδικεύονται στις τεχνικές διεργασίες συντήρησης και επισκευής επαγγελματικών οχημάτων, μηχανημάτων και μηχανών θαλάσσης, μεγάλων κατασκευαστριών εταιρειών, όπως Volvo Trucks, Volvo – Komatsu, Honda Marine – Volvo Penta κ.ά.

Ένα από τα πιο σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου προγράμματος, εκτός από την αποκλειστική δυνατότητα εξειδίκευσης σε ένα δυναμικό κλάδο της βιομηχανίας των βαρέου τύπου οχημάτων, είναι η προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων στον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη με στόχο τη στελέχωση των εξειδικευμένων συνεργείων και των αντίστοιχων τεχνικών διευθύνσεων, τόσο του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, όσο και του μεγάλου δικτύου συνεργατών αυτού.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Ως σπουδαστής, ο Μηχανικός Επαγγελματικών Οχημάτων & Μηχανημάτων του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, απολαμβάνει μια ξεχωριστή εμπειρία φοίτησης με αποκλειστική πρόσβαση σε αμέτρητα benefits και τεχνικές γνώσεις: 

 

  • Αποκλειστική συνεργασία με τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη για την εκπαίδευσή σου σε οχήματα και μηχανήματα που αποκλειστικά ο συγκεκριμένος όμιλος εισάγει στην Ελλάδα: Honda Cars & Motorcycles, VOLVO Cars, MITSUBISHI Motors, Volvo Trucks & Buses, Komatsu, Massey Ferguson. 
  • Ως σπουδαστής και απόφοιτος του συγκεκριμένου προγράμματος έχεις αποκλειστική πρόσβαση στα συνεργεία και την τεχνική διεύθυνση του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη για πρακτική άσκηση και επαγγελματική συνεργασία. 
  • Το μοναδικό ΙΕΚ που διαθέτει εντός της Σχολής 10 πλήρως εξοπλισμένους εργαστηριακούς χώρους στα πρότυπα επαγγελματικών συνεργείων μηχανολογίας (ηλεκτρολογίας/ηλεκτρονικών οχημάτων, μηχανών εσωτερικής καύσης, μηχανουργείο, συγκολλήσεων, εργαστήρια διαγνώσεων αυτοκινήτων/μοτοσυκλετών, μηχανών θαλάσσης). 
  • Special projects και exclusive παρουσιάσεις λαμβάνουν χώρα εντός και εκτός της σχολής, όπως 1st Trials μεγάλων brands αυτοκινήτων, κατασκευή αγωνιστικών karts από το μηδέν, συμμετοχή στο mechanic crew του Rally Ακρόπολης, δίπλα στον πρόεδρο της διοργάνωσης, μηχανολόγο και δημοσιογράφο μηχανοκίνητου αθλητισμού και καθηγητή του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Τάκη Πουρναράκη 
  • Συμμετέχεις σε εξειδικευμένα σεμινάρια αιχμής (εκμάθηση λειτουργίας συστημάτων υβριδικής και ηλεκτρικής τεχνολογίας, υπερπλήρωσης (turbo), ημιαυτόνομης οδήγησης, μετατροπή βενζινοκινητήρα σε υγραέριο κ.ά.). 
  • Στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχεις την ευκαιρία να πιστοποιηθείς ως ελεγκτής οχημάτων ΚΤΕΟ. 
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι η μοναδική Σχολή Μηχανολογίας & Ηλεκτρολογίας Επαγγελματικών Οχημάτων & Μηχανημάτων που διαθέτει ιδιόκτητα συνεργεία αυτοκινήτων-μοτοσυκλετών και σκαφών αναψυχής, με εξοπλισμό συμβατής και σύγχρονης τεχνολογίας, για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του. 

Τα συνεργεία περιλαμβάνουν εργαστήριο μηχανικού και ηλεκτρικού μέρους αυτοκινήτων, με όλα τα εξαρτήματα και συστήματα του αυτοκινήτου. Υπάρχουν μηχανουργεία, εφαρμοστήρια και εργαστήρια συγκολλήσεων. Διαθέτουν όλα τα όργανα ελέγχου για τον εντοπισμό βλαβών όπως ηλεκτρονικός διαγνώστης βλαβών, αναλυτής καυσαερίων κ.ά. 

Λειτουργούν υπερσύγχρονοι εξομοιωτές (Simulators) αυτοκινήτων με μηχανές βενζίνης και πετρελαίου με όλα τα ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά συστήματα ελέγχου εκπομπής καυσαερίων καθώς και εξομοιωτές κλιματιστικού κ.ά. Επιπλέον, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ διαθέτει εργαστήρια Η/Υ κορυφαίας τεχνολογίας καθώς και σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και παρουσιάσεων. 

Επιπλέον, μέρος των πρακτικών μαθημάτων διεξάγεται στα εξειδικευμένα συνεργεία του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, με τους σπουδαστές να εκπαιδεύονται σε βαριά οχήματα και μηχανήματα έργων, πάνω σε πληθώρα βλαβών και τεχνικών συντήρησης και επισκευών, δίπλα στους άρτια καταρτισμένους μηχανικούς και ηλεκτρολόγους του Ομίλου. 

Όλα τα παραπάνω αποτελούν προνόμια της σχολής και εξαιρετικά εφόδια στην επαγγελματική κατάρτισή σου ως Μηχανικός Αυτοκινήτων, Σκαφών & Μοτοσυκλετών και την εξειδίκευσή σου στον κλάδο της Μηχανοτρονικής. 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Αρχές Πετρελαιοκινητήρων Φορτηγών – Λεωφορείων 

Ηλεκτρικά – Διάγνωση 

Αγγλική Ορολογία 

Technical Bulletin & Processes (Service Manual) 

Αντλίες Υδραυλικών Συστημάτων

Σασμάν – Διαφορικό

Συστήματα Ανακύκλωσης Καυσαερίων (ADBLUE)

Συστήματα Προώθησης ( VOLVO PENTA)

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των Σπουδών σου ως Μηχανικός & Ηλεκτρολόγος Επαγγελματικών Οχημάτων & Μηχανημάτων : 

 

Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου. 

Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξειδίκευσης στη μηχανολογία όπως «Βελτίωσης Οχημάτων-Tuning», «Πιστοποίηση Ελεγκτή Οχημάτων ΚΤΕΟ», «Προγραμματισμός Εγκεφάλου», κ.ά. 

Nα συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια και να αποκτήσεις πανεπιστημιακό Πτυχίο «BEng (Hons)/MEngMechanicalEngineeringandManufacturing» Μηχανολόγων Μηχανικών”, στα ελληνικά. 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Οι απόφοιτοι της σχολής Μηχανολόγων & Ηλεκτρολόγων Επαγγελματικών Οχημάτων & Μηχανημάτων μπορούν να σταδιοδρομήσουν σε: 

Επιχειρήσεις Επισκευής και Συντήρησης Επαγγελματικών Οχημάτων, Μηχανημάτων και Μηχανών Σκαφών 

Εξειδικευμένα Συνεργεία Βαρέων Οχημάτων και Επαγγελματικών Μηχανημάτων 

Βουλκανιζατέρ 

Φανοποιεία 

Ηλεκτρολογεία 

Επιχειρήσεις Εμπορίας Επαγγελματικών Οχημάτων 

Αυτοκινητοβιομηχανίες 

Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ) 

Επιχειρήσεις Παραγωγής Ισχύος με Μ.Ε.Κ. 

Υπηρεσίες και Οργανισμούς Ελέγχου Οχημάτων 

Εταιρείες Οδικής Βοήθειας 

VIDEO

VIRTUAL TOURS

SEMINARS

NEWS

Συνεργάτες

Επικοινώνησε μαζί μας

Προγράμματα ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ