TΕΧΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

H Suzuki Marine και ο ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ ενώνουν τις δυνάμεις τους με την ΑΚΜΗ στον τομέα της Μηχανοτρονικής Σκαφών Αναψυχής, δημιουργώντας ένα νέο, hands-on πρόγραμμα εξειδίκευσης πάνω στον γνήσιο εξοπλισμό της Suzuki, για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη εξειδίκευση οδηγεί στην απόκτηση βρετανικού διπλώματος (Higher Diploma) από τον εκπαιδευτικό οργανισμό Pearson, διαβατήριο για εξαιρετική και άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και υψηλές απολαβές, ιδιαίτερα σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, όπου είναι ένας τομέας σε διαρκή άνθηση και ανάπτυξη. Περισσότεροι από 160 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως εμπιστεύονται τις υπηρεσίες της Pearson. 

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι σπουδαστές θα ξεκινήσουν από τις βασικές αρχές ναυπηγικής και ναυτικής μηχανολογίας για διάφορους τύπους σκαφών και στη συνέχεια θα εμβαθύνουν στην πράξη στον έλεγχο, τη συντήρηση-επισκευή, τη συναρμολόγηση-αποσυναρμολόγηση έσω-έξω μηχανών θαλάσσης βενζίνης και diesel.

Γιατί Suzuki Marine? 

Η Suzuki πρώτη εισήγαγε στην αγορά των εξωλέμβιων μηχανών την τετράχρονη τεχνολογία. Από τότε, η εταιρεία παρουσίασε μία μεγάλη γκάμα κινητήρων, ενσωματώνοντας όλη την 35ετή τεχνογνωσία της, κερδίζοντας επανειλημμένως βραβεία για τις επιστημονικές καινοτομίες και παρουσιάζοντας φέτος την πρώτη εξωλέμβια μηχανή παραγωγής, την DF300. Συνεχώς εξελισσόμενη κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, η Suzuki έχει μια πλούσια και περήφανη ιστορία, ενώ σήμερα φημίζεται για την προηγμένη τεχνολογία, τον πρωτοποριακό σχεδιασμό και την αξιόπιστη κατασκευή τετράχρονων εξωλέμβιων κινητήρων της. Οδηγώντας τη βιομηχανία με βραβευμένη τεχνολογία και πρωτοποριακό σχεδιασμό, οι εξωλέμβιοι κινητήρες της προσφέρουν χαρακτηριστικά και οφέλη που κάνουν την ναυσιπλοΐα πιο ευχάριστη. Στόχος της εταιρείας είναι να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες των ιδιοκτητών σκαφών για αποτελεσματικές μηχανές με καλές επιδόσεις, μεγάλους συντελεστές ιπποδύναμης/βάρος, ομαλή και οικονομική λειτουργία και χαμηλή εκπομπή θορύβου/κραδασμών. 

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ

ΓΙΑΤΙ ΑΚΜΗ 

Φοιτώντας στη Σχολή Μηχανοτρονικής και Μηχανολογίας της ΑΚΜΗΣ και στο πρόγραμμα εξειδίκευσης της SUZUKI MARINE, απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια: 

 

 • Εντάσσεσαι σε αυτόνομο τμήμα Marine Engine Specialist by SUZUKI MARINE και λαμβάνεις Diploma απευθείας από την Pearson. 
 • Κάνεις μάθημα με έμφαση στα εργαστήρια, σύμφωνα με τα πρότυπα της SUZUKI MARINE. 
 • Έχεις πρόσβαση στον υπερσύγχρονο εξοπλισμό της SUZUKI MARINE, με πλούσιο updated εκπαιδευτικό υλικό.  
 • Αποκλειστικές συνεργασίες με εταιρίες ηγέτες του κλάδου όπως Kosmocar (VW, Audi, Bentley, Lamborghini και VW), Honda MOTO, WURTH και MERCRUISER, στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης και μοναδικών σεμιναρίων εξειδίκευσης. 
 • Η μοναδική Σχολή που διαθέτει εντός των εγκαταστάσεών της 10 ιδιόκτητα, πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια στα πρότυπα επαγγελματικών συνεργείων μηχανολογίας (ηλεκτρολογίας/ηλεκτρονικών οχημάτων, μηχανών εσωτερικής καύσης, μηχανουργείο, συγκολλήσεων, εργαστήρια διαγνώσεων αυτοκινήτων/μοτοσυκλετών, μηχανών θαλάσσης). 
 • Συμμετέχεις ως Μηχανικός Μηχανών Θαλάσσης σε μοναδικά projects. 
 • Συμμετέχεις σε επιλεγμένα σεμινάρια αιχμής, με στόχο την περαιτέρω εξειδίκευσή σου.  
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ 

Η Σχολή Μηχανολογίας της ΑΚΜΗΣ είναι η μόνη που διαθέτει ιδιόκτητα συνεργεία σκαφών αναψυχής και αυτοκινήτων-μοτοσυκλετών με εξοπλισμό συμβατής και σύγχρονης τεχνολογίας, για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών.  

Τα συνεργεία περιλαμβάνουν εργαστήριο μηχανικού και ηλεκτρικού μέρους μηχανών, με όλα τα εξαρτήματα και συστήματα ενός σκάφους. Υπάρχουν μηχανουργεία, εφαρμοστήρια και εργαστήρια συγκολλήσεων. Διαθέτουν όλα τα όργανα ελέγχου για τον εντοπισμό βλαβών όπως ηλεκτρονικός διαγνώστης βλαβών, αναλυτής καυσαερίων κ.ά. Λειτουργούν υπερσύγχρονοι εξομοιωτές (Simulators) αυτοκινήτων με μηχανές βενζίνης και πετρελαίου με όλα τα ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά συστήματα ελέγχου εκπομπής καυσαερίων καθώς και εξομοιωτές κλιματιστικού κ.ά. Επιπλέον, η ΑΚΜΗ διαθέτει εργαστήρια Η/Υ κορυφαίας τεχνολογίας, καθώς και σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και παρουσιάσεων, με όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα. 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ 

 

 • Ναυπηγική Τεχνολογία – Ορολογία 
 • Ναυτική Μηχανολογία  
 • Μηχανές Θαλάσσης I  
 • Μηχανές Θαλάσσης II 
ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Η ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των Σπουδών σου ως Τεχνικός Μηχανών Θαλάσσης:  

 

 • Να συνεχίσεις στην ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου.  
 • Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξειδίκευσης κατά τη διάρκεια των σπουδών σου. 
 • Να συνεχίσεις τις σπουδές σου στη Ναυτική Ακαδημία του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια, και να αποκτήσεις πανεπιστημιακό Πτυχίο «BEng (Hons)/Marine Engineering and Management – Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού”. 
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ένα από τα πιο σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα του προγράμματος είναι η διεθνώς αναγνωρισμένη Πιστοποίηση της Pearson που λαμβάνουν οι απόφοιτοι.    

 

Επιπλέον, ως απόφοιτος του προγράμματος μπορείς να σταδιοδρομήσεις σε:  

 • Επιχειρήσεις Επισκευής και Συντήρησης Σκαφών Αναψυχής 
 • Ναυτιλιακές Εταιρείες 
 • Εταιρείες Επιθεώρησης Σκαφών 
 • Εταιρείες Μίσθωσης Σκαφών 
 • Επιχειρήσεις Εμπορίας Σκαφών Αναψυχής 
 • Μαρίνες και Ναυπηγεία 

 

VIRTUAL TOURS

SEMINARS

NEWS

Επικοινώνησε μαζί μας

Προγράμματα PARTNERSHIPS