Κατηγορίες
home page HOMEPAGE OPENING NEWS NEA HOMEPAGE _News_Οπτικής ΝΕΑ Χωρίς κατηγορία

Νέο πρόγραμμα σπουδών Οπτικής – Οπτομετρίας από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ

  • Άρθρα
  • Νέο πρόγραμμα σπουδών Οπτικής – Οπτομετρίας από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Νέο πρόγραμμα σπουδών Οπτικής – Οπτομετρίας από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ για εξειδίκευση και άμεση επαγγελματική αποκατάσταση στις 3 μεγαλύτερες αλυσίδες Οπτικών στην Ελλάδα

Με στόχο να συνδυάσει την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών του με την υψηλή κατάρτισή τους στο διαρκώς αναπτυσσόμενο κλάδο της Οπτικής-Οπτομετρίας, το Πιο Καινοτόμο ΙΕΚ της Ευρώπης προχώρησε σε αποκλειστική εκπαιδευτική συνεργασία με τις Νο1 αλυσίδες Οπτικών στην Ελλάδα

Με τις παθήσεις των οφθαλμών να αφορούν μεγάλο μέρος του πληθυσμού και να καθιστούν τη χρήση γυαλιών οράσεων απαραίτητη για τη διατήρηση της λειτουργικότητάς τους, αλλά και την προτίμηση του κοινού στην απόκτηση γυαλιών ηλίου που συμβαδίζουν με τα διεθνή trends της μόδας, το επάγγελμα των οπτικών συγκαταλέγεται ανάμεσα σε εκείνα που δεν γνωρίζουν κρίση, αλλά ωστόσο επιβάλλουν την ανάπτυξη της τεχνογνωσίας των επαγγελματιών που απασχολούνται στον κλάδο. 

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ μέσω του νέου αυτού προγράμματος Β. Οπτικής-Οπτομετρίας του Τομέα Υγείας, στοχεύει να δημιουργήσει καταρτισμένους Οπτικούς που θα συνεισφέρουν στο νευραλγικό αυτό κλάδο της επιστήμης και της μόδας, αποβλέποντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων. 

Στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης για την ανακοίνωση της συνεργασίας, η κ. Καλλιόπη Ροδοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου Μητροπολιτικό-ΑΚΜΗ, δήλωσε πως με αφορμή το νέο αυτό πρόγραμμα που συνδυάζεται με τη δυναμική συνεργασία του ΙΕΚ με τις κορυφαίες εταιρείες οπτικών, στόχος είναι ο εκσυγχρονισμός του παραδοσιακού επαγγέλματος των οπτικών και η δημιουργία καταρτισμένων στελεχών, που θα απορροφηθούν επαγγελματικά στα 100 καταστήματα των εταιρειών σε όλη την Ελλάδα. Ενώ, συμπλήρωσε πως Νο1 αποστολή του Πιο Καινοτόμου ΙΕΚ της Ευρώπης είναι η παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης, σε συνδυασμό με την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του. 

Ακολούθως, ο κ. Γιάννης Δαρατσιανός, Managing Partner – Panaidis Eyewear Boutique, ανέφερε πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι σύγχρονο και εξειδικευμένο, στοχεύοντας να αναβαθμίσει το επίπεδο του κλάδου, μέσω της διοχέτευσης στην αγορά άρτια εκπαιδευμένων επαγγελματιών. Ενώ, ο κ. Γιώργος Παπαδιαμαντόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Optical Papadiamantopoulos, συμπλήρωσε πως με την εμπειρία των εκατό ετών στον κλάδο, στόχος είναι η στήριξη του νέου αυτού εγχειρήματος, εξασφαλίζοντας και την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του προγράμματος στα καταστήματα του Ομίλου. Τον κύκλο των δηλώσεων έκλεισε η κ. Μαρία Τσικαλάκη, Διευθύντρια Καταστήματος MARK AaLEN – Smart Parkαναφέροντας πως η ολοκλήρωση του προγράμματος Οπτικής-Οπτομετρίας διασφαλίζει μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στα νέα στελέχη του κλάδου, ο οποίος συνδυάζει την επιστήμη, την τεχνολογία και τη μόδα. 

Σχετικά με την Panaidis Eyewear Boutique 

Η αλυσίδα καταστημάτων Panaidis Eyewear Boutique διαγράφει μια συνεχώς εξελισσόμενη πορεία από το 1977, οπότε και ιδρύθηκε το πρώτο κατάστημα του Ομίλου. Σήμερα διατηρεί 53 υπερσύγχρονα καταστήματα, με ειδικά διαμορφωμένους χώρους οπτομετρικού και διαθλαστικού ελέγχου με εξοπλισμό τελευταίας γενιάς και εφαρμογής φακών επαφής, στα πιο εμπορικά σημεία της χώρας.  

Η δύναμη της εταιρείας πηγάζει από την αναζήτηση διαχρονικών συνεργασιών που στηρίζονται στην εμπιστοσύνη, τη διαρκή εξέλιξη και την εκπαίδευση. Η μοναδικότητα του Ομίλου έγκειται στον άψογο συνδυασμό της επιστήμης της όρασης με την υψηλή αισθητική, ενώ συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου της μόδας. Ταυτόχρονα, διατηρεί στο ανθρώπινο δυναμικό του άριστα καταρτισμένα στελέχη, που κύριο μέλημά τους είναι η απόλυτη ικανοποίηση των πελατών σε όλα τα επίπεδα και η διασφάλιση ενός εργασιακού περιβάλλοντος που προσφέρει εξέλιξη και μέγιστη ανάπτυξη των δυνατοτήτων. 

Σχετικά με την Optical Papadiamantopoulos 

Ο Όμιλος καταστημάτων Optical Papadiamantopoulos μετράει 60 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, με βασική αρχή τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων μέσα από προσφορά υπηρεσιών και προϊόντων όρασης υψηλής ποιότητας, επενδύοντας παράλληλα στο ανθρώπινο δυναμικό του και κυρίως στην εκπαίδευσή του. 

Στόχος του Ομίλου, που διαθέτει πάνω από 14 καταστήματα σε κεντρικά σημεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, είναι η παροχή ειδικά προσαρμοσμένων λύσεων για κάθε πελάτη, βάσει καινοτόμων πρακτικών που χαρακτηρίζουν τον όμιλο. Μεταξύ των εξατομικευμένων υπηρεσιών που προσφέρει, είναι η οπτομέτρηση και η εφαρμογή φακών επαφής κάθε είδους, αντιμετωπίζοντας όλο το φάσμα προβλημάτων όρασης, όπως μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμός, πρεσβυωπία και κερατόκωνος.  

Επιπλέον, τα καταστήματα διαθέτουν limited edition συλλογές γυαλιών ηλίου, που δεν είναι ευρέως διαθέσιμα στην αγορά, ενώ διαθέτουν χώρο έκθεσης ελληνικών χειροποίητων σκελετών οράσεως και ηλίου, τα οποία σχεδιάζονται από διαπιστευμένους συνεργάτες και παράγονται για λογαριασμό της εταιρίας σε εγχώρια εργαστήρια. 

Σχετικά με την MARK AaLEN 

Το χτίσιμο σχέσεων εμπιστοσύνης και φιλίας είναι η βασική και αδιαπραγμάτευτη αρχή, στην οποία έχει στηριχθεί η φιλοσοφία της MARK AaLEN από το 1992 ως και σήμερα, σε μια πορεία 3 δεκαετιών, που την έχει αναδείξει σε μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες οπτικών καταστημάτων στην Ελλάδα.  

Σήμερα η MARK AaLEN αριθμεί 22 σημεία πώλησης στο σύνολό της, από τα οποία τα 18 βρίσκονται στο λεκανοπέδιο της Αττικής, 1 στη Θεσσαλονίκη, 2 στην Πάτρα και 1 στην Κρήτη. Εφαρμόζοντας πιστά το επιχειρηματικό της πλάνο, αναπτύσσεται συνεχώς, διευρύνοντας το δίκτυό της, πάντοτε με στόχο την απόλυτη ικανοποίηση των πελατών της σε ένα ευαίσθητο και απαιτητικό τομέα, όπως είναι η όραση. Κινητήρια δύναμη της εταιρίας MARK AaLEN είναι οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτήν. 

Η εταιρεία επενδύει με συνέπεια στη συνεργασία με τα πιο εξειδικευμένα και καταρτισμένα στελέχη, στην πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους και τη συνεχή επιμόρφωσή τους. Μέσα σε ένα φιλικό περιβάλλον εργασίας με σύγχρονες αντιλήψεις διοίκησης, προσφέρονται όλες οι ανέσεις και τα τεχνολογικά μέσα που θα κάνουν τη συνεργασία των ανθρώπων της MARK AaLEN ευχάριστη και αποδοτική. 

Πληροφορίες: https://iek-akmi.edu.gr/voithos-optikis-optometrias/  

GALLERY