ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΑΚΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ALTERLIFE

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ALTERLIFE

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ALTERLIFE

 • Σελίδες
 • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΑΚΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ALTERLIFE

Η AKMH και το ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ διευρύνουν την αποκλειστική στρατηγική συνεργασία τους με την ALTERLIFE, τη μεγαλύτερη και ταχέως αναπτυσσόμενη κοινότητα fitness σε Ελλάδα και Κύπρο, με πανελλαδικό δίκτυο 85 υπερσύγχρονων γυμναστηρίων, πληθώρα βραβεύσεων και κορυφαίους εκπαιδευτές με επιστημονική γνώση και αποδεδειγμένη εμπειρία. Η συμφωνία περιλαμβάνει την από κοινού ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων, την ενίσχυση νέων δεξιοτήτων που απαιτούνται στον κλάδο και τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων και σεμιναρίων για τη σπουδαστική κοινότητα.

Με το δυναμικό ξεκίνημα της συνεργασίας με τη Fitness Academy της ALTERLIFE και την υπογραφή του σχετικού μνημονίου, ο Όμιλος προσφέρει πλέον την ευκαιρία στους σπουδαστές που θέλουν να ασχοληθούν με τον χώρο του Fitness, της Προπονητικής (Sports Coaching) και της Φυσικοθεραπείας να παρακολουθήσουν με ιδιαίτερα προνομιακούς όρους τα ολοκληρωμένα προγράμματα εξειδίκευσης και πιστοποίησης της ακαδημίας, συμπληρωματικά στο βασικό πρόγραμμα σπουδών τους:

 • Personal Training Diploma (500 ώρες)
 • Pilates Specialist Diploma (400 ώρες)
 • Fitness Pro Diploma (180 ώρες) 

Επιπλέον, συμμετέχουν σε οργανωμένα Business Sessions με τη συμμετοχή των ανώτατων στελεχών της ALTERLIFE που μοιράζονται τις εμπειρίες τους για μια επιτυχημένη καριέρα, καθώς και σε εκπαιδευτικές επισκέψεις στις εγκαταστάσεις της αλυσίδας γυμναστηρίων, ενώ έχουν την προοπτική άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης στην κορυφαία αλυσίδα fitness centers στην Ελλάδα, σε ένα άριστο εργασιακό περιβάλλον που δημιουργεί εξαιρετικές ευκαιρίες καριέρας!

Όπως ανέφερε ο κ.Δημήτρης Τσίρκας, Γενικός Διευθυντής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ:

“Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία των δύο ηγέτιδων δυνάμεων, μέσω της οποίας οι σπουδαστές μας θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητες και να ενδυναμώσουν τις αξίες που απαιτούνται στον χώρο του Fitness, της Προπονητικής και της Φυσικοθεραπείας, αποκτώντας πλούσια πρακτική εκπαίδευση στο πλήρως οργανωμένο επαγγελματικό περιβάλλον και τις σύγχρονες υποδομές της ALTERLIFE, υπό την καθοδήγηση κορυφαίων trainers. Έτσι, θα είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν μία θέση εργασίας ανάμεσα στους πλέον εξειδικευμένους επαγγελματίες της αγοράς. Καλωσορίζουμε την ALTERLIFE στο ισχυρό δίκτυο των συνεργατών μας.”

Ο κ.Γεράσιμος Καρμίρης, Chief People & Transformation Officer της ALTERLIFE ανέφερε:

“Αναλαμβάνουμε σημαντικές πρωτοβουλίες που αφορούν την ανάπτυξη των ανθρώπων που θέλουν να κάνουν καριέρα στον δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο μας. Η έμπρακτη υποστήριξή τους με συνεχή και υψηλού επιπέδου εκπαίδευση από καταξιωμένους ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς φορείς όπως το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, καθώς και η δημιουργική πρακτική εξάσκησή τους στο οργανωμένο περιβάλλον των γυμναστηρίων της ALTERLIFE, διασφαλίζουν τις προϋποθέσεις εκείνες για επιτυχία στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα και για στέρεες βάσεις για μία δυναμική καριέρα. Χτίζουμε στρατηγικές συνεργασίες με σημαντικά οφέλη για την κοινωνία μας ευρύτερα.”

Η νέα συνεργασία εντάσσεται στο πλαίσιο του θεσμού των Educational Partnerships του Ομίλου ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΑΚΜΗ, μέσω του οποίου αναπτύσσονται πολυδιάστατες συνέργειες με ηγέτιδες εταιρείες στον κλάδο τους, με στόχο που ξεφεύγει από τα όρια της πρακτικής άσκησης των σπουδαστών και καλύπτει ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων, από τον σχεδιασμό νέων προγραμμάτων σπουδών, έως τη hands–on εκπαίδευση και την απόκτηση εξειδίκευσης και ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων για τους σπουδαστές του.

GALLERY

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Ο σπουδαστής της Σχολής Ηλεκτροκίνησης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνει μια ξεχωριστή εμπειρία φοίτησης με αποκλειστική πρόσβαση σε αμέτρητα benefits και τεχνικές γνώσεις:  

 

 • Αποκλειστική συνεργασία με την KOSMOCAR, στο πλαίσιο της οποίας θα ωφεληθείς από την τεράστια τεχνογνωσία του group Volkswagen στην παροχή υπηρεσιών συντήρησης αυτοκινήτων, τόσο για συμβατικούς, όσο και για ηλεκτρικούς κινητήρες, όπως επίσης για την επισκευή και την αποκατάσταση ζημιών. 
 • Αποκλειστική συνεργασία με την DEKRA για την εκπαίδευσή σου στα ηλεκτροκίνητα οχήματα και τις καινοτόμες τεχνολογίες που προσφέρει το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης, με τεχνική εκπαίδευση μέσω app, προσαρμοσμένο να ανταποκρίνεται απόλυτα στις νέες απαιτήσεις ασφάλειας.  
 • Στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχεις την ευκαιρία να πιστοποιηθείς από τη DEKRA – ανεξάρτητο φορέα με πολυετή εμπειρία και διεθνή αναγνωρισιμότητα στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και πιστοποίησης – ως Τεχνικός με ολοκληρωμένη εξειδίκευση στο e-Mobility.  
 • Το μοναδικό ΙΕΚ που διαθέτει εντός της Σχολής 10 πλήρως εξοπλισμένους εργαστηριακούς χώρους στα πρότυπα επαγγελματικών συνεργείων μηχανολογίας (ηλεκτρολογίας / ηλεκτρονικών οχημάτων, μηχανών εσωτερικής καύσης, μηχανουργείο, συγκολλήσεων, εργαστήρια διαγνώσεων αυτοκινήτων/μοτοσυκλετών, μηχανών θαλάσσης).  
 • Special projects και exclusive παρουσιάσεις λαμβάνουν χώρα εντός και εκτός της σχολής, όπως 1st Trials μεγάλων brands αυτοκινήτων, κατασκευή αγωνιστικών karts από το μηδέν, συμμετοχή στο mechanic crew του Rally Ακρόπολης, δίπλα στον πρόεδρο της διοργάνωσης, μηχανολόγο και δημοσιογράφο μηχανοκίνητου αθλητισμού και καθηγητή του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Τάκη Πουρναράκη.  
 • Συμμετέχεις σε εξειδικευμένα σεμινάρια αιχμής (εκμάθηση λειτουργίας συστημάτων υβριδικής και ηλεκτρικής τεχνολογίας, υπερπλήρωσης-turbo, ημιαυτόνομης οδήγησης, μετατροπή βενζινοκινητήρα σε υγραέριο κ.ά.).  
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τη μοναδική Σχολή Ηλεκτροκίνησης που διαθέτει ιδιόκτητα συνεργεία με εξοπλισμό συμβατής και σύγχρονης τεχνολογίας για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του. Τα συνεργεία περιλαμβάνουν εργαστήριο μηχανικού και ηλεκτρικού μέρους αυτοκινήτων, με όλα τα εξαρτήματα και συστήματα του αυτοκινήτου. Υπάρχουν μηχανουργεία, εφαρμοστήρια και εργαστήρια συγκολλήσεων. Διαθέτουν όλα τα όργανα ελέγχου για τον εντοπισμό βλαβών όπως ηλεκτρονικός διαγνώστης βλαβών, αναλυτής καυσαερίων κ.ά.  

Μέρος των μαθημάτων εξειδίκευσης διεξάγεται σε 3D περιβάλλον Εικονικής Πραγματικότητας (VR), με τους σπουδαστές να εκπαιδεύονται στην πράξη πάνω σε πληθώρα βλαβών και εναλλακτικών σεναρίων και  τεχνικών συντήρησης και επισκευής ηλεκτροκίνητων οχημάτων.  

Λειτουργούν υπερσύγχρονοι εξομοιωτές (Simulators) αυτοκινήτων με μηχανές βενζίνης και πετρελαίου με όλα τα ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά συστήματα ελέγχου εκπομπής καυσαερίων, καθώς και εξομοιωτές κλιματιστικού κ.ά.  

Επιπλέον, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ διαθέτει εργαστήρια Η/Υ κορυφαίας τεχνολογίας καθώς και σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και παρουσιάσεων.  

Όλα τα παραπάνω αποτελούν προνόμια της σχολής και εξαιρετικά εφόδια στην επαγγελματική κατάρτισή σου ως Μηχανικός Αυτοκινήτων, Σκαφών & Μοτοσυκλετών και την εξειδίκευσή σου στον κλάδο της Μηχανοτρονικής και της Ηλεκτροκίνησης.  

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Ορθή Λειτουργία ηλεκτρικών, υβριδικών οχημάτων και κυψελών καυσίμου 

Επισκευή & Συντήρηση ηλεκτρικών, υβριδικών οχημάτων και κυψελών καυσίμου 

Ρυμούλκηση & Ανάκτηση ηλεκτρικών, υβριδικών οχημάτων και κυψελών καυσίμου 

Υγεία και Ασφάλεια στην Ηλεκτροκίνηση 

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των Σπουδών σου ως Μηχανικός Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων:  

 

 • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου.  
 • Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξειδίκευσης στη μηχανολογία όπως «Μηχανικός Επαγγελματικών Οχημάτων & Μηχανημάτων», «Βελτίωσης Οχημάτων-Tuning», «Πιστοποίηση Ελεγκτή Οχημάτων ΚΤΕΟ», «Προγραμματισμός Εγκεφάλου», κ.ά.  
 • Να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια και να αποκτήσεις πανεπιστημιακό Πτυχίο «BEng (Hons) / MEng Mechanical Engineering and Manufacturing» (Μηχανολόγων Μηχανικών), στα ελληνικά.  
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ένα από τα πιο σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου προγράμματος, είναι η προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων στο εκτενές δίκτυο συνεργατών της KOSMOCAR.    

 

Επιπλέον, οι απόφοιτοι της σχολής Μηχανικών Ηλεκτρικών Οχημάτων μπορούν να σταδιοδρομήσουν σε:  

 

Επιχειρήσεις Επισκευής και Συντήρησης Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων 

Βουλκανιζατέρ  

Φανοποιεία  

Ηλεκτρολογεία  

Επιχειρήσεις Εμπορίας Οχημάτων  

Αυτοκινητοβιομηχανίες  

Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ)  

Επιχειρήσεις Παραγωγής Ισχύος με Μ.Ε.Κ.  

Υπηρεσίες και Οργανισμούς Ελέγχου Οχημάτων  

Εταιρείες Οδικής Βοήθειας  

VIRTUAL TOURS

SEMINARS

NEWS

Επικοινώνησε μαζί μας

Προγράμματα ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ