Κατηγορίες
home page HOMEPAGE OPENING NEWS NEA HOMEPAGE ΝΕΑ Χωρίς κατηγορία

Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου: Η Δάφνη Καραβοκύρη στο studio του ΙΕΚ ΑΚΜΗ

  • Άρθρα
  • Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου: Η Δάφνη Καραβοκύρη στο studio του ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου: Η Δάφνη Καραβοκύρη στο studio του ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Η Δάφνη Καραβοκύρη καλεσμένη στα AKMI Podcast Talks, το διατμηματικό project των Τομέων Δημοσιογραφίας και Ηχοληψίας-Μουσικής Τεχνολογίας του Πιο Καινοτόμου ΙΕΚ της Ευρώπης 

Άκουσε το podcast εδώ. 

Ο όρος supertasker σίγουρα ανακαλύφθηκε για ανθρώπους σαν τη Δάφνη Καραβοκύρη! Δημοσιογράφος στην επαγγελματική ιδιότητα, αλλά όπως η ίδια λέει, ο πιο σημαντικός τίτλος που αναγνωρίζει στον εαυτό της είναι εκείνος του ανθρώπου. 

Η ζωή της μοιράζεται ανάμεσα σε γυρίσματα, την αγαπημένη της εκπομπή στο ραδιοφωνικό σταθμό Pride 98,6 και τον Barack, το σκύλο της! Η ίδια αναγνωρίζει πως δεν είναι κάθε μέρα λούνα παρκ και «αγκαλιάζει» εξίσου και τις σκοτεινές της μέρες.  

Μιλά με ειλικρίνεια για τις διατροφικές διαταραχές, τα Social Media που μοιάζουν με «ναό» του toxic positivity (P.S. απεχθάνεται τους viral όρους σαν κι αυτόν) και φυσικά για τη GEN Z, που πιστεύει πως εν τέλει θα μας σώσει με την αντισυμβατικότητα που τη χαρακτηρίζει απέναντι στη ζωή. 

Η Δάφνη χαρακτηρίζει το VICE «σχολείο» και «σπίτι» της. Σχολείο γιατί την έμαθε τα όριά της και σπίτι γιατί οι πόρτες του μένουν πάντα ανοιχτές. Είναι ο ορισμός του supertasker ανθρώπου αφού μεταξύ άλλων, παρουσιάζει τις εκπομπές CosmotechNews και BodyTalkCloset στο κανάλια της Cosmote και της BodyTalk αντίστοιχα στο ΥουTube, έχει τη δική της σειρά podcasts στον Pride 98,6 μέσω του Streammee, με τίτλο «ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ». Ενώ, στα new entries των καθηκόντων της έχει προστεθεί και το δημοσιογραφικό έργο για το «Γήπεδο Ζωής», που αφορά στην παρουσίαση podcasts και την αρχισυνταξία, για λογαριασμό του ομώνυμου καναλιού στο YouTube. Το project τελεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». 

Πιστεύει πως το μόνο που διαφοροποιεί κάθε νέα γενιά από την προηγούμενη, είναι τα φίλτρα με τα οποία βλέπουμε τον κόσμο. Στόχος της είναι να αφήσει το δικό της ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κόσμο, ώστε το όνομά της να μην περαστεί στους καταλόγους της μνήμης των ανθρώπων ως μια (ακόμα) διεύθυνση email ή ένα όνομα που εξαφανίζεται στο επόμενο scroll-άρισμα στο Instagram. 

To launch αυτού του podcast την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου δεν είναι τυχαίο, αφού η Δάφνη με την ιδιότητα (και) της ραδιοφωνικού παραγωγού ανήκει δικαιωματικά στο μαγικό οικοσύστημα αυτού του μέσου, που -σε αντίθεση με την εποχή της εικόνας, κρατά ένα ρομαντισμό που είναι δυσανάλογος με τις τάσεις του σήμερα, όπου προτιμάμε να δίνουμε «τροφή» στα μάτια, ξεχνώντας συχνά πόσο σημαντικό είναι και το να ακούμε. 

GALLERY