Κατηγορίες
home page HOMEPAGE OPENING NEWS NEA HOMEPAGE ΝΕΑ Χωρίς κατηγορία

Οι σπουδαστές MEDIA του ΙΕΚ ΑΚΜΗ κινηματογραφούν στα Nu Boyana Studios

  • Άρθρα
  • Οι σπουδαστές MEDIA του ΙΕΚ ΑΚΜΗ κινηματογραφούν στα Nu Boyana Studios

«Αμερικάνικο» κινηματογραφικό όνειρο στα Nu Boyana Studios για τους σπουδαστές Οπτικοακουστικών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Ένα διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα φημισμένα film studios Nu Boyana για τους σπουδαστές Σκηνοθεσίας, Εικονοληψίας, Φωτογραφίας και Μοντάζ του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώθηκε αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και μια real-life εμπειρία γυρίσματος σκηνής για πραγματική ταινία. 

London Has Fallen”, «Μαύρη Ντάλια», “The Expendables 3 & 4”, “Airforce 2”, “Lord of War”, “Hellboy, Hercules είναι μόνο μερικά από τα blockbusters που γυρίστηκαν στα film studios της Βουλγαρίας, με τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ να ξεναγούνται στα shooting spots εμβληματικών κινηματογραφικών παραγωγών εκατομμυρίων. 

Ο CEO των studios και παραγωγός των “The Expendables 3”, Yariv Lerner ξενάγησε τους σπουδαστές στις κολοσσιαίες εγκαταστάσεις του complex, με τους υπεύθυνους κάθε παραρτήματος να τους ενημερώνουν για τις «αλυσιδωτές» λειτουργίες καθενός από αυτά, Makeup room and SFX department, wardrobe DPT με πάνω από 200.000 κοστούμια, lighting, camera and grip departments. 

H πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε με ένα Q&A των σπουδαστών με τον Steven Paul, παραγωγό των “Ghost Rider”,Ghost in the Shell” και Airforce One Down”, ο οποίος αναφέρθηκε συνολικά στην πορεία του, από την αρχή της καριέρας του έως την εξέλιξή του από ηθοποιό σε σκηνοθέτη και έπειτα σε παραγωγό και CEO της ανεξάρτητης εταιρείας κινηματογραφικών παραγωγών Crystal Sky Pictures. Μεταξύ άλλων, οι σπουδαστές συμμετείχαν σε exclusive ξενάγηση εντός των studios, όπου γυρίζονται οι «εναέριες» σκηνές του “Airforce One Down”, ενώ παρακολούθησαν και το filming μιας σκηνής της ταινίας με τον πρωταγωνιστή της παραγωγής του Netflix Teen Wolf”, Tyler Posey. 

Η δεύτερη ημέρα ήταν αφιερωμένη στη «δράση», με τους σπουδαστές να ζουν μια μοναδική –behind the scenes- κινηματογραφική περιπέτεια! Οι ρόλοι διαμοιράστηκαν, ώστε όλα τα μέλη του production crew να εκπροσωπούν κάθε department που εμπλέκεται στην παραγωγή. Οι συμμετέχοντες βίωσαν το πραγματικό κλίμα μιας μεγάλης κινηματογραφικής παραγωγής, αποσπώντας θετικά σχόλια για τον επαγγελματισμό τους από τους συντελεστές της ταινίας The Stalker”. 

Η Ελένη Πνευματικού, executive assistant των Nu Boyana Studios Hellenic και η Brenda Mekambou, CEO assistant, βρίσκονταν καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος στο πλευρό των σπουδαστών, απαντώντας στις ερωτήσεις τους και φροντίζοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια. 

Το διήμερο αυτό πρόγραμμα εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων του Πιο Καινοτόμου ΙΕΚ της Ευρώπης, μέσα από τις οποίες φροντίζει να φέρνει τους σπουδαστές διαφορετικών τομέων σε άμεση επαφή με το επάγγελμά τους, προσφέροντας ασυναγώνιστη, hands-on εμπειρία φοίτησης και άμεση εξοικείωση με το μελλοντικό περιβάλλον εργασίας τους.  

GALLERY