Κατηγορίες
home page HOMEPAGE OPENING NEWS NEA HOMEPAGE _News_Security ΝΕΑ Χωρίς κατηγορία

Νέα στρατηγική εκπαιδευτική συνεργασία του ΙΕΚ ΑΚΜΗ με την ICTS HELLAS

  • Άρθρα
  • Νέα στρατηγική εκπαιδευτική συνεργασία του ΙΕΚ ΑΚΜΗ με την ICTS HELLAS

Νέα στρατηγική εκπαιδευτική συνεργασία του ΙΕΚ ΑΚΜΗ με την ICTS HELLAS, ηγέτη στον χώρο λύσεων ασφαλείας

Σε μια εκπαιδευτική συνεργασία με στόχο την υψηλή ποιότητα κατάρτισης των σπουδαστών της ειδικότητας Στελέχους Ασφαλείας Προσώπων & Υποδομών και τη συνολική αναβάθμιση του κλάδου στην χώρα μας, προχώρησαν το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και η ICTS HELLAS. 

Η ICTS HELLAS, ηγέτης στην παροχή καινοτόμων λύσεων ασφαλείας σε περιβάλλοντα υψηλών απαιτήσεων, και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ το «Πιο Καινοτόμο ΙΕΚ της Ευρώπης» και ο μεγαλύτερος Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στη χώρα, υλοποιούν από κοινού δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία απευθύνονται τόσο στους σπουδαστές της ειδικότητας, όσο και σε επαγγελματίες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας που επιθυμούν να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες στο πεδίο:  

Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας (Security) (105 ώρες) 

Το σεμινάριο εκπαιδεύει σύμφωνα με τα ισχύοντα εκπαιδευτικά πρότυπα σε θέματα πρόληψης και καταστολής παρεμβατικών συμπεριφορών, ώστε οι εκπαιδευόμενοι να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, ενώ θα τους προετοιμάσει για τις εξετάσεις πιστοποίησης. Καλύπτει πλήρως όλη τη θεματολογία του θεωρητικού και πρακτικού μέρους των εξετάσεων, σύμφωνα με την επικαιροποίηση από τον αρμόδιο φορέα (Κέντρο Μελετών Ασφαλείας – ΚΕΜΕΑ) και το νέο κανονιστικό πλαίσιο. Οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν να συμμετέχουν στην πρόληψη και τον έλεγχο εγκληματικών δραστηριοτήτων και να προστατεύουν τη ζωή και την περιουσία των πολιτών, να επιτηρούν και να εξακριβώνουν περιστατικά, να επεμβαίνουν σε περιπτώσεις κρίσεων, φυσικών καταστροφών, ατυχημάτων με στόχο τα προληπτικά μέτρα και την ενημέρωση, γνωρίζοντας βασικές έννοιες Αστικού και Ποινικού Δικαίου σχετικά με υποχρεώσεις και δικαιώματα.  

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου λαμβάνουν την απαραίτητη Βεβαίωση Κατάρτισης για συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης Security του ΚΕΜΕΑ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το Πιστοποιητικό Επάρκειας της ειδικότητας “Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφαλείας”.  

Advanced X-ray Operator (12 ώρες)  

Το σεμινάριο παρέχει επάρκεια χρήσης εξοπλισμού x-ray για κάθε περίπτωση (λιμενικές εγκαταστάσεις, πρεσβείες, ιδιώτες κλπ.), πλην των αεροδρομιακών εγκαταστάσεων, μέσω εκπαίδευσης στον προσομοιωτή Eagle. Οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν να εκτελούν σωστό και ποιοτικό έλεγχο σε παγιδευμένη αλληλογραφία, πακέτα, δέματα, χειραποσκευές, αποσκευές και φορτία, με στόχο την ανίχνευση και τον εντοπισμό όπλων, εκρηκτικών και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων. Με τη χρήση του εξομοιωτή X-Ray Tutor, εκπαιδεύονται στην πράξη να αναλύουν στην οθόνη ενός υπολογιστή τουλάχιστον 1.200 διαφορετικές εικόνες. Επίσης, ενημερώνονται για όλα τα νέα είδη όπλων και τις συνδεσμολογίες εκρηκτικών από το πλούσιο υλικό εικόνων του εξομοιωτή. 

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου χορηγείται Πιστοποίηση X-ray Operator από την ICTS HELLAS.   

Tο πλαίσιο της συνεργασίας προβλέπει μεταξύ άλλων την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας του εξειδικευμένου προσωπικού και των υλικοτεχνικών υποδομών της ICTS HELLAS (εκπαιδευτικός προσομοιωτής X-Ray Tutor, λογισμικό της e-Lectio) για την περαιτέρω εξειδίκευση των καταρτιζόμενων του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, πετυχαίνοντας handson εκπαίδευση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Επιπλέον, η συνεργασία στοχεύει στην απορρόφηση των σπουδαστών και αποφοίτων τουΙΕΚ ΑΚΜΗγια πρακτική άσκηση και επαγγελματική αποκατάσταση στην ICTS HELLAS, στον συνεχώς αναπτυσσόμενο χώρο της Ασφάλειας στον κλάδο του Τουρισμού.  

Τη συμφωνία των δύο εταιρειών επικύρωσαν ο αντιπρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ, κ. Βαγγέλης Ροδόπουλος και ο CEO της ICTS, κ.Χρήστος Μανιατόπουλος. Σε σχετικές δηλώσεις του, ο κ. Ροδόπουλος ανέφερε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη σύναψη αποκλειστικής συνεργασίας με την ICTS, ηγέτη στον χώρο λύσεων ασφαλείας. Άλλη μία μεγάλη εκπαιδευτική συνεργασία, που δίνει προστιθέμενη αξία στις σπουδές και την επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών μας». 

Αντίστοιχα, ο κ.Μανιατόπουλος ανέφερε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και Μητροπολιτικό Κολλέγιο για να ενισχύσουμε τις δεξιότητες και την τεχνογνωσία της επόμενης γενιάς επαγγελματιών ασφαλείας στην Ελλάδα.  Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους συμμετέχοντες αυτών των σεμιναρίων στην οικογένεια της ICTS Hellas και να τους υποστηρίξουμε στην επαγγελματική τους ανάπτυξη».  

Σχετικά με την ICTS Hellas … 

Η ICTS Hellas, μέλος της ICTS Europe/ Sofinord, λειτουργεί στην Ελλάδα από το 1987, διατηρώντας ηγετική θέση στην εγχώρια αγορά παροχής υπηρεσιών ασφαλείας. Σήμερα, η ICTS Hellas διαθέτει περισσότερα από 40 σημεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας ανά την Ελληνική Επικράτεια, υλοποιώντας περισσότερα από 90 έργα σε αεροδρόμια, αεροπορικές εταιρείες, λιμενικές εγκαταστάσεις και άλλες κρίσιμες υποδομές, απασχολώντας περισσότερους από 1700 εργαζομένους.   

https://www.icts.gr/   

GALLERY

Επικοινώνησε μαζί μας

Tomes-Eidikotita /iek-akmi-icts-hellas