- Άρθρα
- Ένα γαστρονομικό «ταξίδι» από την ΑΚΜΗ & την Ιταλική Πρεσβεία
Ένα ξεχωριστό γαστρονομικό «ταξίδι» από την Ανώτερη Σχολή ΑΚΜΗ και την Ιταλική Πρεσβεία
Για 2η συνεχή χρονιά ο Τομέας Γαστρονομίας της Ανώτερης Σχολής ΑΚΜΗ στην Αθήνα αποδέχτηκε την πρόσκληση της Ιταλικής Πρεσβείας και του Italian Trade Agency για μια ξεχωριστή συνεργασία με στόχο την προώθηση της Ιταλικής Κουζίνας διεθνώς και ειδικότερα την επαφή των νέων επαγγελματιών με την πολύπλευρη γαστρονομική παράδοση της χώρας.
Με αφορμή λοιπόν, την 10η Εβδομάδα Ιταλικής Γαστρονομίας, η Ιταλίδα chef Nicole Zerbini, μαζί με εκπροσώπους της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της ΑΚΜΗΣ στο κέντρο της πόλης, δίνοντας την ευκαιρία σε σπουδαστές να δουν από κοντά αυθεντικές παρασκευές μιας από τις πιο διαδεδομένες και αγαπημένες κουζίνες του κόσμου!
Το πρόγραμμα της ημέρας, πέραν της περιήγησης της chef και των απεσταλμένων της Πρεσβείας στις βραβευμένες επαγγελματικές εγκαταστάσεις της ΑΚΜΗΣ, περιελάμβανε τη γνωριμία με τους σπουδαστές και τους συνεργάτες της Σχολής, την επίσκεψη στην τοπική αγορά για προμήθεια πρώτων υλών και στη συνέχεια τη βήμα-βήμα παρουσίαση παρασκευών που ανταποκρίνονται στην ιταλική μαγειρική κουλτούρα.
Η επίσκεψη της chef αποτέλεσε μια ξεχωριστή ευκαιρία για τους σπουδαστές να δουν από κοντά αυθεντικές παρασκευές μιας από τις πιο διαδεδομένες και αγαπημένες κουζίνες στον κόσμο!
GALLERY









