Κατηγορίες
CSR-Υποτροφίες ΝΕΑ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ δίπλα στις μεγαλύτερες ΜΚΟ της χώρας

Η Μαρία Σάκκαρη στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

 

  • Άρθρα
  • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ δίπλα στις μεγαλύτερες ΜΚΟ της χώρας

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ δίπλα στις μεγαλύτερες ΜΚΟ της χώρας

Πρωταγωνιστής στην ιδιωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα

Ανάπτυξη, εξωστρέφεια, εταιρική κοινωνική υπευθυνότητα. Συμπληρώνοντας 45 χρόνια ηγετικής πορείας στην Ελλάδα και τον αριθμό ορόσημο των 25.000 σπουδαστών, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του IEK ΑΚΜΗ και του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, κα Καλλιόπη Ροδοπούλου, παρουσίασε, σε πανηγυρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Campus του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Μαρούσι, τα σημαντικά επιτεύγματα που έφεραν τον Όμιλο στην κορυφή του εγχώριου εκπαιδευτικού χάρτη, αλλά και το στρατηγικό πλάνο της επόμενης πενταετίας. Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης αποτέλεσε η υπογραφή μνημονίων συνεργασίας με τις μεγαλύτερες ΜΚΟ της χώρας, στο πλαίσιο της σταθερής προσήλωσης του Ομίλου σε ενέργειες με κοινωνικό πρόσημο.

 

Τα επιτεύγματα

Η κυρία Ροδοπούλου έδωσε το στίγμα με αριθμούς και στοιχεία που επιβεβαιώνουν τον αδιαφιλονίκητο πρωταγωνιστικό ρόλο του Ομίλου και των δύο κορυφαίων brands που ανήκουν σε αυτόν, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο το μεγαλύτερο Κολλέγιο πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα και του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, το μεγαλύτερο ΙΕΚ στην Ευρώπη: παρουσία σε 7 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, στην Αθήνα, το Μαρούσι, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο Κρήτης, τη Λάρισα και από φέτος στη Ρόδο, περισσότερα από 180 σύγχρονα προγράμματα σπουδών, 18 διεθνείς ακαδημαϊκές συνεργασίες υπεροχής, βραβευμένες εγκαταστάσεις ευρωπαϊκών προδιαγραφών σε 24 κτίρια, συνεργασία με 5.500 επιχειρήσεις, περισσότεροι από 1.800 εργαζόμενοι, επενδύσεις που υπερβαίνουν τα €50 εκατ. την τελευταία δεκαετία. 

Αναλύοντας το όραμα και τις αξίες που διέπουν την εκπαιδευτική φιλοσοφία του Ομίλου, η κυρία Ροδοπούλου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο Μητροπολιτικό – ΑΚΜΗ επενδύουμε σταθερά στη γνώση και την εξειδίκευση, σε ένα ελληνικό όραμα παιδείας με διεθνείς προδιαγραφές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τα ταλέντα των σπουδαστών μας με ανάπτυξη των δεξιοτήτων, με τους ίδιους να κινούνται, να αλληλοεπιδρούν, να ονειρεύονται εξελισσόμενοι σε γόνιμα περιβάλλοντα αξιώσεων και άριστης εκπαιδευτικής δυναμικής. Με υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκούς στο πλευρό τους που επανήλθαν στη χώρα από το εξωτερικό για να ενταχθούν στον Όμιλό μας αναστρέφοντας τη δική τους συμμετοχή στο brain drain. Δίνουμε στον σπουδαστή τη δυνατότητα να νιώσει το mentoring, να αποκτήσει άποψη για τις τελευταίες εξελίξεις της αγοράς από σπουδαίες προσωπικότητες του επιχειρηματικού τομέα και διαπρεπείς επιστήμονες από το διεθνές ακαδημαϊκό προσκήνιο. Στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο της Κρήτης και σε όλη την επικράτεια, οι υπερσύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις μας με βιβλιοθήκες χιλιάδων τίτλων, labs κι εργαλεία εκμάθησης και δράσης, αποτελούν μία συνειδητή ποιοτική επιλογή και καθιστούν τον Όμιλό μας μία σύγχρονη πλατφόρμα γνώσης, τεχνολογίας αιχμής και επαγγελματικής πρακτικής».


Αναφερόμενη στη διασύνδεση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς η κυρία Ροδοπούλου δήλωσε: «Ανταποκρινόμαστε σταθερά, στις ανάγκες της κοινωνίας με δημοφιλείς ειδικότητες, που μας κατατάσσουν στην πρώτη θέση του χάρτη της αγοράς με βάση το ποσοστό επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας. Στην εκπαιδευτική μας κοινότητα ακούμε τις προσδοκίες των νέων μας, και λέμε ότι, το μέλλον είναι σήμερα, σχεδιασμένο σε ακαδημαϊκή βάση με σπουδές αριστείας αλλά και διασυνδεμένο με την αγορά και την παραγωγή. Αυτή η προσομοίωση στις απαιτήσεις της αυριανής κοινωνίας, αυτή η προβολή του επαγγελματικού ρόλου της εκπαίδευσης, που διέπει τη φιλοσοφία μας, αποτελεί ένα αδιαμφισβήτητο εργαλείο επιτυχίας».

 

Το στρατηγικό πλάνο της επόμενης πενταετίας

Παρουσιάζοντας το στρατηγικό πλάνο της επόμενης πενταετίας η κυρία Ροδοπούλου, έθεσε ως βασικούς στόχους του Εκπαιδευτικού Ομίλου Μητροπολιτικό – ΑΚΜΗ την περαιτέρω ανάπτυξη τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα εξήγγειλε το «άνοιγμα» παραρτημάτων σε τέσσερα νέα σημεία στην ελληνική επικράτεια και την εισαγωγή 25 νέων ειδικοτήτων, εστιάζοντας μεταξύ άλλων, σε νέες τεχνολογίες αιχμής, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και οι εφαρμογές ρομποτικής και εικονικής πραγματικότητας. Παράλληλα, η προσέλκυση 5.000 ξένων φοιτητών από την Κίνα, τις χώρες του Κόλπου και της Μεσογείου, η ανάπτυξη σύγχρονων φοιτητικών εστιών και η επέκταση σε ευρωπαϊκή χώρα με υπερσύγχρονο campus περιλαμβάνονται στα σχέδια διεθνοποίησης του Ομίλου. Το παραπάνω επενδυτικό πλάνο αναμένεται να ξεπεράσει τα €20 εκατομμύρια.

 

Δίπλα στην κοινωνία

Στο πλαίσιο της υπογραφής μνημονίων συνεργασίας με εκπροσώπους των μεγαλύτερων ΜΚΟ της χώρας, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Μητροπολιτικό – ΑΚΜΗ δεσμεύεται να τις υποστηρίζει με την παροχή εθελοντών από όλο το εκπαιδευτικό φάσμα, τη χορήγηση υποτροφιών και προνομιακών διδάκτρων και τη διάθεση των εγκαταστάσεών του προς χρήση από αυτές. Αναφερόμενη στις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια από τον Όμιλο, η κυρία Ροδοπούλου σημείωσε: «Έχουμε αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο πλάνο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, με εξέχουσες συνέργειες 70 και πλέον ελληνικών και διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων. Περισσότερα από 1.000 παιδιά ευπαθών κοινωνικών ομάδων είναι αποδέκτες υποτροφιών από τον Όμιλό μας γεγονός που εκφράζει έμπρακτα τη θεώρησή μας για ανθρωπιστική κοινωνική συνεισφορά. Tο 2005 η πρωτοβουλία μας για δωρεάν εκπαίδευση ατόμων με προβλήματα Όρασης στην ειδικότητα της φυσικοθεραπείας, δράση για την οποία συνεργαστήκαμε με τη Γαλλική Κρατική Σχολή Τυφλών, προκάλεσε αίσθηση. Για τη λειτουργία του Προγράμματος επενδύθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε τεχνογνωσία, εξοπλισμό και διαμόρφωση προσβάσιμων χώρων. Οι πρώτοι επαγγελματίες τυφλοί φυσικοθεραπευτές με κρατικό δίπλωμα στην Ελλάδα έχουν αποφοιτήσει. Θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα στην κατεύθυνση αυτή». 

 

GALLERY