Κατηγορίες
home page HOMEPAGE OPENING NEWS NEA HOMEPAGE ΝΕΑ Χωρίς κατηγορία

H μεγαλύτερη Σοκολάτα 130 μέτρων με την υπογραφή της Σχολής Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Χαλκίδα

  • Άρθρα
  • H μεγαλύτερη Σοκολάτα 130 μέτρων με την υπογραφή της Σχολής Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Χαλκίδα

H μεγαλύτερη Σοκολάτα 130 μέτρων με την υπογραφή της Σχολής Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Χαλκίδα

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Χαλκίδα συμμετείχε ως αποκλειστικός Υποστηρικτής Εκπαίδευσης στη σπουδαία πρωτοβουλία του Δήμου Χαλκιδέων για δημιουργία της μεγαλύτερης σοκολάτας μήκους 130 μέτρων, που διεκδικεί μια θέση στο Ρεκόρ Guinness. 

Η πρωτότυπη δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ενεργειών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού. Το εγχείρημα «ξεδιπλώθηκε» κατά μήκος της παραλίας της Χαλκίδας με τους συμμετέχοντες, μικρούς και μεγάλους, να γίνονται κομμάτι μιας ανθρώπινης αλυσίδας, υιοθετώντας το κεντρικό σλόγκαν της πρωτοβουλίας «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΟΛΟΙ ΕΝΑ». Περισσότεροι από 1.900 μαθητές, από σχολεία του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα δημιουργώντας ένα ξεχωριστό ανθρώπινο μωσαϊκό. 

Μία πολυπληθής ομάδα σπουδαστών και εκπαιδευτών από τις σχολές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής/Αρτοποιίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ συμμετείχαν ενεργά σε όλες τις φάσεις της δράσης, από την προετοιμασία στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της σχολής. έως τη διαδικασία παρασκευής και τοποθέτησης της σοκολάτας στην παραλία της Χαλκίδας. Παράλληλα, σπουδαστές του τομέα Art & Design, από την ειδικότητα της Γραφιστικής, επιμελήθηκαν έργα εμπνευσμένα από το θέμα της ημέρας, τα οποία δώρισαν στη συνέχεια σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και Μελέτης και Σχολεία Ειδικής Αγωγής του Δήμου. 

Για το σπουδαίο αυτό εγχείρημα το ΙΕΚ ΑΚΜΗ ένωσε τις δυνάμεις του με το Επιμελητήριο Εύβοιας, την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας και τον Εμπορικό Σύλλογο Χαλκίδας, το Σωματείο Καταστηματαρχών Εστίασης, Αναψυχής και Ψυχαγωγίας Εύβοιας «Ο Ξένιος Ζευς», ενώ η δράση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της ΙΟΝ.

Σημειώνεται ότι δίνοντας δυναμικό «παρών» σε πρωτότυπες δράσεις που εμπλέκουν δημιουργικά τη μεγάλη εκπαιδευτική του κοινότητα, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ «έβαλε» την Κρήτη στο βιβλίο των Ρεκόρ Guinness δημιουργώντας έναν πρωτοφανή σε μέγεθος χάρτη του νησιού με 37.531 καλιτσούνια.

Σχετικά με το IEK AKMH

Έχοντας προβεί στη μεγαλύτερη επένδυση εκπαιδευτικού ομίλου στην Ελλάδα σε προγράμματα σπουδών, εκπαιδευτικό προσωπικό και κτιριακές υποδομές και εγκαταστάσεις, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί τον μεγαλύτερο Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης στην Ελλάδα. Με διεθνή διαπιστευτήρια έχοντας ανακηρυχθεί το «Πιο Καινοτόμο ΙΕΚ της Ευρώπης» στα «Βραβεία Αριστείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτελεί το πρώτο ΙΕΚ στην Ελλάδα που έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΙΕΚ (EVBB) κατέχοντας την αντιπροεδρία. Με 17 διεθνείς διακρίσεις ποιότητας και υπεροχής και πανελλαδική παρουσία σε 9 πόλεις, στην Αθήνα, τον Πειραιά, το Ελληνικό, τη Χαλκίδα, τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, το Ηράκλειο Κρήτης, τη Λάρισα και τη Ρόδο, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, προσφέρει περισσότερες από 100 δυναμικές ειδικότητες που καλύπτουν όλο το φάσμα της αγορά εργασίας. Διαθέτει το πρώτο Interactive Career Office, ένα ισχυρό πανελλαδικά δίκτυο 5.500 συνεργαζόμενων επιχειρήσεων που αποτελεί τη γέφυρα των αποφοίτων του με την αγορά εργασίας. 

GALLERY